Angela Merkel stengte Tyskland, så snudde hun trill rundt og ba om unnskyldning

0
Angela Merkels parti har masketrøbbel. / Shutterstock

Først ga forbundskansler Angela Merkel tyskerne beskjed om at landet var stengt til over påske. Men etter mindre enn 48 timer gjorde hun helomvending og ba om unnskyldning for å ha tatt en forhastet beslutning.

«Vi er i en ny pandemi,» sa Merkel først og lanserte strenge lockdown-tiltak. «Det nye viruset er definitivt mer dødelig og betydelig mer smittsomt,» sa hun.

Den tyske regjeringa sa samtidig at den vurderte å forby utenlandsferier. Dette kom etter at det hadde oppstått forvirring blant tyskerne over hvorfor det var tillatt å reise til Malorca, men ikke å reise innad i Tyskland.

Men mindre enn 48 timer etter sin første ordre gjorde Merkel en U-sving og trakk tilbake tiltakene. Hun ba samtidig om en unnskyldning for en forhastet beslutning. I unnskyldningen pekte hun på at de økonomiske tapene både i lønninger og i produksjonstid i fabrikkene ville ha blitt store, og at hun ikke hadde svar på de spørsmålene som ble reist.

Kommentator i Deutsche Welle, Jens Thurau, skriver at Merkel har mistet retninga, og at Tysklands regjering er i fritt fall. Det hadde vært kraftige protester mot Merkels stengningsvedtak, både fra industrien og fra hennes egen koalisjon. Merkels innenriksminister Horst Seehofer (CSU), tok åpent avstand fra vedtaket. Krisa innad i regjeringa har også å gjøre med den maskeskandalen som har ridd den i den seinere tida.

Les: Merkels partifelle ble søkkrik på munnbind og maskesalg

Det er mange usikkerheter knyttet til det statistiske grunnlaget for tallene på «Worldometer», men de gir i det minste ikke noe hold for påstandene om at Tyskland er oppe i en nye og farlig pandemi.

Kommentar:

Merkels vedtak om å stenge Tyskland var ganske visst både galt og dårlig tenkt, men et lite poeng skal hun ha for å be om unnskyldning når hun har gjort en feil, og så trekke vedtaket tilbake. Det er ikke hverdagskost. Politikerne i Europa, også i Norge, beklager ingenting, men holder krampaktig fast på en politikk som ikke har noe vitenskapelig fundament og som beviselig fører til enorme skader på økonomi, samfunnsliv og folkehelse.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.