Merkels partifelle ble søkkrik på munnbind og maskesalg

0
Angela Merkels parti har masketrøbbel. / Shutterstock

To folkevalgte har tjent millioner på salg av munnbind. Partiet har kastet dem ut. Men skandalen kan vokse. «Massive skader på demokratiet,» skriver Die Welt.

Etter vedvarende kritikk har Mannheim CDU-politikeren Nikolas Löbel kunngjort at han vil gi opp sitt mandat «med umiddelbar virkning» og også vil forlate partiet. Löbel har brukt sin posisjon i Forbundsdagen til til å formidle salg av masker og munnbind, skriver Bild. Dette har han hatt en provisjon på 250.000 euro for.

Etter at skandalen ble kjent har det vært mange krav fra hans partikolleger om at han måtte trekke seg. Det gjorde han da også til slutt, og forlater altså også partiet.

Men skandalen omfatter også en enda mer kjent politiker. Aftenposten skriver:

Formidlet salg til departementer

Dessuten har Löbel selskap av en mer profilert politiker. Georg Nüsslein har sittet 20 år i Forbundsdagen. Han har tjent 660.000 euro (6,9 millioner kroner) i provisjon på munnbind-salg.

Nüsslein har brukt sin politiske stilling til å snakke med kontakter i departementer og politiet som trengte å kjøpe munnbind. Da det resulterte i salg, fikk han provisjon.

Statsadvokaten i München etterforsker nå både Nüsslein og investoren Thomas Limberger. Limberger mistenkes for å ha bestukket politikeren. Spor går til postkasse-selskaper i Karibia og Liechtenstein. Også en tredje person skal være under etterforskning, melder Der Spiegel.

Nüsslein representerer CDUs alliansepartner CSU, og han har ikke vært villig til å trekke seg. Meningsmålinger tyder på at CDU kommer til å tape mange stemmer ved de kommende delstatsvalgene.

Kommentar:

Dette er en lavthengende frukt. De to herrene har sjølsagt gjort seg skyldige i korrupsjon og misbruk av politiske posisjoner til personlig vinning. Men hvis mediene virkelig er interessert i korrupsjonen i forbindelsen med koronakrisa, burde de se på forholdet mellom vaksineindustrien og WHO, og forholdet mellom Bill & Melinda Gates Foundation og regjeringer og medier. Da snakker vi ikke om skandaler i millionklassen. Da snakker vi om korrupsjon i milliardklassen. Men Gates er vel «untouchable» siden stiftelsen hans finansierer medier og jornalister i stor stil, og får omtaler som om han skulle være en helgen.

Les: Journaliststudie: Bill Gates gir store beløp til mediene og får spesialbehandling tilbake

Kjøper seg lydige medier: Bill og Melinda Gates Foundation ga hundrevis av millioner til BBC

Medier og journalister som vil være kritiske burde også ta en titt på hvorfor WHO har engasjert verdens mest løgnaktige PR-byrå, Hill+Knowlton Strategies, til å selge koronapandemien globalt. Avtalen mellom WHO og Hill+Knowlton Strategies ble inngått 1. mai 2020 og kan lastes ned her.

Forrige artikkelEnergi- og klimastatistikken – hva er galt?
Neste artikkelTelefonstorm etter AstraZeneca-nyhet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).