Merkels partifelle ble søkkrik på munnbind og maskesalg

0
Angela Merkels parti har masketrøbbel. / Shutterstock

To folkevalgte har tjent millioner på salg av munnbind. Partiet har kastet dem ut. Men skandalen kan vokse. «Massive skader på demokratiet,» skriver Die Welt.

Etter vedvarende kritikk har Mannheim CDU-politikeren Nikolas Löbel kunngjort at han vil gi opp sitt mandat «med umiddelbar virkning» og også vil forlate partiet. Löbel har brukt sin posisjon i Forbundsdagen til til å formidle salg av masker og munnbind, skriver Bild. Dette har han hatt en provisjon på 250.000 euro for.

Etter at skandalen ble kjent har det vært mange krav fra hans partikolleger om at han måtte trekke seg. Det gjorde han da også til slutt, og forlater altså også partiet.

Men skandalen omfatter også en enda mer kjent politiker. Aftenposten skriver:

Formidlet salg til departementer

Dessuten har Löbel selskap av en mer profilert politiker. Georg Nüsslein har sittet 20 år i Forbundsdagen. Han har tjent 660.000 euro (6,9 millioner kroner) i provisjon på munnbind-salg.

Nüsslein har brukt sin politiske stilling til å snakke med kontakter i departementer og politiet som trengte å kjøpe munnbind. Da det resulterte i salg, fikk han provisjon.

Statsadvokaten i München etterforsker nå både Nüsslein og investoren Thomas Limberger. Limberger mistenkes for å ha bestukket politikeren. Spor går til postkasse-selskaper i Karibia og Liechtenstein. Også en tredje person skal være under etterforskning, melder Der Spiegel.

Nüsslein representerer CDUs alliansepartner CSU, og han har ikke vært villig til å trekke seg. Meningsmålinger tyder på at CDU kommer til å tape mange stemmer ved de kommende delstatsvalgene.

Kommentar:

Dette er en lavthengende frukt. De to herrene har sjølsagt gjort seg skyldige i korrupsjon og misbruk av politiske posisjoner til personlig vinning. Men hvis mediene virkelig er interessert i korrupsjonen i forbindelsen med koronakrisa, burde de se på forholdet mellom vaksineindustrien og WHO, og forholdet mellom Bill & Melinda Gates Foundation og regjeringer og medier. Da snakker vi ikke om skandaler i millionklassen. Da snakker vi om korrupsjon i milliardklassen. Men Gates er vel «untouchable» siden stiftelsen hans finansierer medier og jornalister i stor stil, og får omtaler som om han skulle være en helgen.

Les: Journaliststudie: Bill Gates gir store beløp til mediene og får spesialbehandling tilbake

Kjøper seg lydige medier: Bill og Melinda Gates Foundation ga hundrevis av millioner til BBC

Medier og journalister som vil være kritiske burde også ta en titt på hvorfor WHO har engasjert verdens mest løgnaktige PR-byrå, Hill+Knowlton Strategies, til å selge koronapandemien globalt. Avtalen mellom WHO og Hill+Knowlton Strategies ble inngått 1. mai 2020 og kan lastes ned her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.