Tysk domstol dømmer portforbudet i Baden-Württemberg ulovlig

2
Vanntårnet på Friedrichsplatz i Mannheim - Tyskland. Foto: Shutterstock

I Baden-Württemberg har domstolen opphevet det koronarelaterte nattlige portforbudet. Forvaltningsretten i Mannheim bestemte i en dom som ble offentliggjort 8. februar 2021 at utgangsrestriksjonene fra klokken 20.00 til klokka 05.00 må suspenderes. Retten kom til at forbudet ikke var i samsvar med loven.

Südkurier kommenterer dommen slik:

«Flausen for delstatsregjeringa kunne neppe blitt større. Nok en gang omstøtte en domstol en koronaforordning: Folket i Baden-Württemberg får lov til å gå ut om natta – og dette kort tid før karnevalet. Dommerens avgjørelse minner statsministeren og regjeringa om at alle begrensninger av friheten må rettferdiggjøres. Ei regulering som er så brutal som et nattlig portforbud sto derfor på kvikkleireføtter fra starten av. Gitt den fallende smittegraden, kan den ikke lenger forsvares. Spørsmålet gjenstår derfor om hvorfor delstatsregjeringen ikke er bedre på vakt. Uansett manglet det ikke på advarsler. Som om de hadde forutsett Mannheim-dommen, krevde SPD og FDP i delstatsparlamentet at portforbudet skulle lempes på. Statsminister Kretschmann i Baden-Württemberg og hans helseminister Lucha ville ikke høre på dette og henviste til erfaringer fra Østerrike. Nå har en domstol satt dem på plass.»

Les også: Forfatningsdomstoler i Tyskland: Demonstrasjonsforbud og utgangsforbud er grunnlovsstridige

Tysk domstol: – Lockdown er grunnlovsstridig

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. 20210208_163728

  Et internt politidokument fra München.

  Den øverste politiledelsen uttrykker sin misnøye med innsatsen i forbindelse med tillatte demonstrasjoner mot Corona-reglene.

  “Problemet” er at politiet på stedet ikke fant nok deltakere som brøt reglene om maskebruk og avstand. Demonstrantene fulgte rettens anvisninger. Dermed kunne ikke politiet levere nok politisk forlangte argumenter for å forby demonstrasjoner komplett. Derfor skal politiets innsatsledere splitte opp troppene i tomannslag for i fremtiden å produsere nok anmeldelser til å oppnå målet om totalforbud for demonstrasjoner.

  Dessuten kritiseres politiet på stedet for ikke å ha ledet demonstrantene inn i trengsel, slik at man alternativt kunne ha benyttet argumentet om at avstandsreglene ikke ble overholdt.

  Alt sammen fordi det utøves politisk press på polititoppene for å oppnå totalt demonstrasjonsforbud. Da må rapportene forfalskes, og lovbruddene maksimeres, om nødvendig ved maktmisbruk hos politiet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere