Biden ser ut til å forsterke okkupasjonen av Nordøst-Syria

2

Ni amerikanske konvoier er kommet inn i landet i 2021.

Av Jason Ditz, Anti-War.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights krysset rundt 50 kjøretøyer i en amerikansk militærkonvoi grensa til Syria i helga og satte kurs mot baser i landets nordøstlige Hasakah-provins.

Det foreligger ingen detaljer om hvorfor konvoien ankom, utover å levere utstyr. SOHR bemerket at dette er den niende slike konvoien som kommer inn i Syria i 2021, noe som betyr at det er kommet nesten to konvoier per uke.

Sjøl om det ikke har vært noen offisiell kunngjøring av ei politisk endring, sier dette mye om Biden-administrasjonens hensikter i Syria, eller i det minste dens intensjoner om ikke å forlate Syria.

USA har svært begrenset militær tilstedeværelse i Syria, og president Trump gjorde mye av at de som står igjen bare er der for å plyndre olje. Med rapporter om at ISIS prøver å få til en gjenoppblomstring der, ser det ut til at USA kan ha funnet seg en ny krig, eller i det minste en fortsettelse av den eksisterende krigen.

En tilbakevending til Obama-tidens prioriteringer i Syria kan være innledninga til en større kamp, ​​da de var veldig opptatt av å innføre regimeskifte i Syria tidligere, og kan følge Libyamodellen som førte til at Muammar Gaddafi ble avsatt og drept og Libya ble ødelagt slik det fortsatt er den dag i dag.

Ingenting Biden har sagt antyder noe annet, og det kurdiske YPG forventer en ny tilstrømning av amerikansk støtte. Noe av dette vil bli gjort under dekke av å bekjempe terrorisme, noe for å styrke amerikanske interesser i regionen. USA er ikke lenger fornøyd med bare å rane oljefelt, USA kan igjen ha planer om å gjøre mye mer.

Les også: Biden-regjeringa og «det kurdiske kortet»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nb; Der er en ny irriterende trend med Nrk. Når man kopierer en artikkel blir headlinen forandret når man limer. Orginalen her er; Presidenten som vil forene landet og folket.

  Men poenget var MSMs “salg” av Biden. Dette er presidenten som skal forene krigsindustrien med folks skattepenger. Likte den “fomling med ord”.

  https://www.youtube.com/watch?v=_-eD2n2dD2Y
 2. Hendelsene i det nordøstlige Syria blir totalt ubegripelige om man ikke vet vilke planer USA/Nato har med Kurdistan. Åpenbart har disse forlengst forstått at de kan ikke ha baser i Irak og bygger derfor tre nye i Kurdistan.
  Den kurdiske bloggen rudaw intervjuet nylig tyske oberst Nogrady som redegjorde for hva skjer. Peshmerga-militsene skal ombygges til en profesjonell moderne HÆR. De som fremst står for dette omlegget er Tyskland-England og USA. Men også andre Nato-stater er bidragsytere - Norge også. Offiserkorpset for den nye kurdiske Hæren blir utdannet i Hammerburg i Tyskland.
  Da vi her steigan for flere år siden påpekte at tidligere kurderpartier hadde bygget seg om til Nato-soldater,dukket det opp flere artikler i Klassekampen som redegjorde for hvor smarte taktisk kurderne var. Nesten forbilledlige.
  Thierry Meysson har i flere år hevdet at det er tyrkiske etterretningstjenesten MIT som styrer IS. Det virker troverdig for IS dreper massivt soldater fra den Syriske Hæren med avanserte våpen. 26 soldater drept av IS i Deir Ezzor nylig. Det nedkjempede IS er igjen en mektig militær faktor. Åpenbart sponset av stater.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere