Biden ser ut til å forsterke okkupasjonen av Nordøst-Syria

0

Ni amerikanske konvoier er kommet inn i landet i 2021.

Av Jason Ditz, Anti-War.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights krysset rundt 50 kjøretøyer i en amerikansk militærkonvoi grensa til Syria i helga og satte kurs mot baser i landets nordøstlige Hasakah-provins.

Det foreligger ingen detaljer om hvorfor konvoien ankom, utover å levere utstyr. SOHR bemerket at dette er den niende slike konvoien som kommer inn i Syria i 2021, noe som betyr at det er kommet nesten to konvoier per uke.

Sjøl om det ikke har vært noen offisiell kunngjøring av ei politisk endring, sier dette mye om Biden-administrasjonens hensikter i Syria, eller i det minste dens intensjoner om ikke å forlate Syria.

USA har svært begrenset militær tilstedeværelse i Syria, og president Trump gjorde mye av at de som står igjen bare er der for å plyndre olje. Med rapporter om at ISIS prøver å få til en gjenoppblomstring der, ser det ut til at USA kan ha funnet seg en ny krig, eller i det minste en fortsettelse av den eksisterende krigen.

En tilbakevending til Obama-tidens prioriteringer i Syria kan være innledninga til en større kamp, ​​da de var veldig opptatt av å innføre regimeskifte i Syria tidligere, og kan følge Libyamodellen som førte til at Muammar Gaddafi ble avsatt og drept og Libya ble ødelagt slik det fortsatt er den dag i dag.

Ingenting Biden har sagt antyder noe annet, og det kurdiske YPG forventer en ny tilstrømning av amerikansk støtte. Noe av dette vil bli gjort under dekke av å bekjempe terrorisme, noe for å styrke amerikanske interesser i regionen. USA er ikke lenger fornøyd med bare å rane oljefelt, USA kan igjen ha planer om å gjøre mye mer.

Les også: Biden-regjeringa og «det kurdiske kortet»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.