Interneringslov foreslått i New York

13
Fra interneringsleiren Manzanaar i California der 10.000 japanere ble internert under annen verdenskrig.

En representant for Det demokratiske partiet i staten New York har lagt fram et lovforslag som dersom det blir vedtatt vil gi guvernøren myndighet til å internere personer som mistenkes for å ha en smittsom sjukdom. Det er  Noah Nicholas Perry som representerer distrikt 58 i Brooklyn som la fram dette forslaget 6. januar 2021. I teksten, som erlagt ut på nettsidene til senatet i staten New York, heter det i et språk som er kronglete, men klart nok (uthevingene er våre):

«Etter å ha fastslått med klare og overbevisende bevis for at andres helse er eller kan være i fare fra et tilfelle (en person, vår anm. red.), kontakt eller bærer, eller et mistenkt tilfelle, kontakt eller bærer av en smittsom sjukdom som etter guvernørens oppfatning etter konsultasjon med kommisjonær, kan utgjøre en overhengende og betydelig trussel mot folkehelsen som resulterer i alvorlig sjukelighet eller høy dødelighet, kan guvernøren eller hans eller hennes delegerte, inkludert, men ikke begrenset til kommisjonæren eller lederne for lokale helseavdelinger, beordre fjerning og / eller forvaring av en slik person eller av en gruppe av slike personer ved å utstede en enkelt ordre, identifisere slike personer enten ved navn eller ved en rimelig spesifikk beskrivelse av enkeltpersoner eller gruppe som blir arrestert.” «En slik person eller gruppe personer skal holdes tilbake i et medisinsk anlegg eller et annet passende anlegg eller lokaler som er utpekt av guvernøren eller hans eller hennes delegat, og som overholder underavdeling fem i denne seksjonen.»

Som man vil se holder det med at en person eller gruppe av personer etter guvernørens mening «er mistenkt» for å være bærer av en smittsom sjukdom for at guvernøren eller noen som er delegert til det kan arrestere og internere denne personen eller gruppa av personer og internere dem på ubestemt tid. Det står ingenting om at denne anklagen skal prøves i noen rettslig instans og faktisk heller ikke at bevisene skal være prød på noen måte. Det står heller ikke noe om ankemulighet eller om varighet på interneringa.

Blir loven vedtatt får guvernøren i New York fullmakter som tilsidesetter helt grunnleggende rettsstatlige prinsipper over personer eller grupper til helt vilkårlig å sette dem i interneringsleir på ubestemt tid, eller som kritikere av loven sier, guvernøren får rett til å opprette sitt eget GULAG uten at de anklagede får noen som helst rettigheter.

Vi har ikke sett om Det demokratiske partiet har sagt noe om lovforslaget. Vi har heller ikke til nå funnet noen omtale av det i de store nyhetsmediene.

Nok en gang ser vi at koronahysteriet fører til at politistaten vinner fram og at rettsstatlige prinsipper feies til side, slik vi ser med Erna Solbergs forslg til lov om portforbud her hjemme. Det er på høy tid at folk våkner og innser hva som er i ferd med å skje.

PS:

Bildet som illustrerer denne artikkelen er fra interneringsleiren Manzanaar i California der 10.000 japanere ble internert under annen verdenskrig. I alt ble 110.000 japanske menn, kvinner og barn internert for ingen annen forbrytelse enn at de var japanere.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Alt de eier hører allerede til bankene deres.

 2. Avatar for Rapper Rapper says:

  Om man ønsker å opplyse folk om denne saken med hjelp av video, kan man bruke den som Ice Age Farmer produserte:

 3. Holder på å pakke en koffert her og gjør man klar for interneringsleir … noen som vet hva man har lov å ta med seg og hvor mye ? Er det som på fly, maks 20 kg.
  Har Erna sagt noe, får vi udelt orange drakter eller kan vi gå med vanlige klær ?

  Godtar Erna gamle sko eller må vi ha nye som ender opp i slike fine hauger med sko i alle regnbuens farger ?

  gddhdgh

  Får vi benytte fornybar kraft til å holde varmen ?

  EN_20200127_143530_143911_CS

  Holder Erna spader eller må vi ta med selv?

  concentration camps2

 4. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg fikk litt deja vu av å lese om interneringsloven, siden den var omtalt på r/conspiracy for en måneds tid siden eller så. Vet ikke hvorfor den fremstilles som en nyhet nå.

  Konsentrasjonsleirene sto det forøvrig om i den canadiske lekkasjen som ble sluppet i oktober i fjor.
  Det spørs om nordmenn skal sendes til norske leire eller om de blir sendt til utlandet.

  Forøvrig leste jeg en interessant kommentar her inne (i en eller annen tråd) fra en kar som hadde politifolk e.l. i sin nærmeste familie. Og denne karen nevnte at politiet nå trener på å ta seg ulovlig inn hos folk og pågripe dem for “brudd på smittevernet”, slik de lenge har gjort bl.a. i Canada, Australia og UK.

  Fint om vedkommende debattant kan utdype litt, da jeg er interessert i å høre detaljer. Ikke fordi jeg tviler på historien (tvert imot), men jeg vil gjerne vite mest mulig om hva myndighetene egentlig har planlagt. (Bortsett fra portforbud og å sende “mistenkt smittede” (les: regimekritikere) i konsentrasjonsleir.)

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Folk må forstå at internasjonalt samarbeid er viktig.

  https://www.youtube.com/watch?v=1RVtyq8CcjU

  Artig med underteksten; Første tilfelle av…
  Man føler formelig at man faller baklengs ned i kaninhullet.

 6. Erna har nok kjøpt opp eller leid noen tusen plasser i kinesiske interneringsleirer der hun kan sende folk som stiller spørsmål så de blir gode borgere som IKKE stiller spørsmål. :wink:

  Det vi vet er at Europa og USA vil bli totalt utslettet, alle barna til makteliten lærer Mandarin på skolen og i Kina står enorme spøkelsebyer til over 500 millioner helt tomme og venter de utvalgte.

  Det artige er at byene er identiske bygd som kopier av Europeiske storbyer så ingen trenger å få hjemlengsel.

  Ifølge Kinesiske varslere så skal de utvalgte inn i byene etter den store krigen i 2023.
  Men slik verdensbildet ser ut nå så kan det nok skje lenge før…

  https://www.youtube.com/watch?v=TiTDU8MZRYw
 7. Avatar for Slangen Slangen says:

  Det Norske Stortinget er lik Kinas Kommunistiske Parti.

  Det Kommunistiske Stortingspartiet (DKS) talar med ei stemme både til sine undersåttar og til utlandet.

  DKS har eins politikk på utanriks, forsvar og skatt. Ingen dissens på finans- og sokalla ‘klimapolitikk’.

  DKS har aksepterte politiske fløyar i partiet, men som i KIna, stikkordet er harmoni. (Forskjell på SV og FRP er kosmetisk).

  DKS er, som i Kina, styrt av 10 - 20 ‘politiske’ familiar, og representasjonen til sentrale verv går i arv.

  Det Kommunistiske Stortingpartiet har all makt: Total kontroll over domstolar, media og landets finansielle reserver.

  Det Kommunistiske Stortingpartiet aksepterer ikkje andre parti, og skal ha makta i evig tid.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere