Dr. John Lee: – Fri oss fra denne nytteløse lockdownpolitikken

14
Dette var budskapet under den første lockdown i Storbritannia våren 2020. Etter ni måneder med lockdownspiraler begynner det vel å bli så som så med troen. Shutterstock

Den britiske legen og tidligere patologen John Lee er en kjent kritiker av den koronapolitikken som Storbritannia og de fleste andre land fører. Allerede i mai skrev han i The Spectator at «det er en nasjonal skandale hvordan man teller «covid-døde». Nå har dr. Lee kommentert de stadig strengere tiltakene mot covid-19 i Storbritannia i artikkelen: Free us from this futile cycle of Covid contagion and control.

Nå er vi igang igjen. Med enda strengere restriksjoner som sannsynligvis vil bli innført fra nyttår er Storbritannia fanget i en meningsløs syklus av Covid-smitte og kontroll. Siden den såkalte ‘andre bølgen’ begynte i høst, har publikum blitt tvunget til å tåle regionale lockdowns, nok en nasjonal lockdown og stadig mer kompliserte nivåer av restriksjoner. Likevel har ingen av disse autoritære byråkratiske påleggene vist seg å være effektive.

Den britiske regjeringa spyr daglig ut dystre tall og grafer som tegner et katastrofebilde av situasjonen. Men etterhvert som de mer og mer drakoniske tiltakene viser seg å ikke ha noen effekt, blir propagandaen i seg sjøl et tegn på en politikk som har slått feil.

Dr. John Lee skriver:

Lockdowns kan ikke utrydde sykdommen eller beskytte publikum. Faktisk sa Matt Hancock nesten det denne uken. De fører til bare økonomisk nedsmelting, sosial fortvilelse og direkte helseskader av andre årsaker. Det er faktisk nettopp det jeg har argumentert om siden starten på den første lockdown. Vitenskapelig har medisinsk og moralsk lockdoan ingen berettigelse når det gjelder å håndtere Covid.

Hvis vi levde i et totalitært system som Kina, ville kanskje en kortvarig og total lockdown ha noe for seg skriver dr. Lee, men når det gjelder Storbritannia mener han at det har mislykkes totalt.

Og så har vi havnet i denne deprimerende spiralen med drakoniske tiltak, holdt på plass av stadig mer komplekse, vilkårlige regler som selv myndighetene ikke ser ut til å forstå eller fullt ut adlyder. I forrige uke ble forbudets yppersteprestinne, den skotske nasjonalistlederen Nicola Sturgeon, tatt for å bryte sine egne påbud ved å fjerne masken på et møte. Jeg er ikke noen ensom stemme når det gjelder dette. Ineffektiviteten av lockdowns ble framhevet av Lancet Medical Journal nylig der den undersøkte deres innvirkning over hele verden. Den konkluderte med at restriksjoner – uansett hvor tøffe eller løse – ikke har noen påviselig virkning på de registrerte infeksjonsratene.

Stopp den mislykte lockdownpolitikken nå!

Dr. Lee konkluderer:

Lockdowns er en triumf for dårlig gjennomtenkte prioriteringer og dårlig forståelse av viruset. Det eneste vi kan være sikre på er de enorme skadene de fører til. De siste ni månedene har familier blitt revet fra hverandre, virksomheter blitt ødelagt, arbeidsplasser tapt og muligheter ødelagt for millioner.

Ensomhet, isolasjon og dårlig mental helse har forverret seg, gjenspeilt i økende antall selvmord blant de unge. Eldre og sårbare har fått det betydelig verre. Selv om jeg ikke avviser presset NHS kan møte, og heller ikke prøver å redusere de personlige tragediene bak hvert eneste dødsfall, er lockdownspiralen virkelig langt, langt verre enn sjukdommen. Så av hensyn til alles fremtidige velvære er det for lengst på tide at regjeringa endrer kurs.

Hjelp de som trenger det med å skjerme, tvinge ingen og la folk flest komme tilbake til det normale. Dette er den eneste tilnærmingen som vil fungere, og det burde være det eneste budskapet om håp denne julen fra regjeringa.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Kina trekkes fram som et land forfatteren tror kan lykkes med nedstengning. Men det finnes flere land som har lyktes rimelig bra med sine korona-tiltak, deriblant Norge. I ettertid vil det kunne trekkes mange lærdommer av det som er gjort i forskjellige land. Og vi vil kunne se hvilke svakheter mange kapitalistiske land har i å bekjempe denne pandemien. Det styrker kampen for systemendring, overgangen til et sosialistisk system. Dessverre er ikke steigan.no i nærheten av en slik forståelse med sin misforståtte tilslutning til Barrington-erklæringen.

  Grunnen til det, for å bruke Pål Steigans egne ord, hjernevaskinga har kommet for langt, men prøv likevel.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Artig. En som mener hun er hjernevasket av en mikroblogg, men har stått imot presset fra MSM. Dette blir jo ekstra troverdig når forkaster det meste hun har påstått her på forumet gjennom årene. Da gjenstår bare rollen som messias.

 3. Avatar for Joso Joso says:

  Disse lockdownene har da virkelig ikke noe med politiske systemer å gjøre. Den innskutte bisetningen om en kortvarig nedstegning i Kina var ikke ment som forfatters forklaring eller som en løsning, det tenkte jeg kom godt frem.

  Politiske termer som “liberal”, “kommunist”, “sosialist”, “kapitalist” osv er mer leksikalske begreper enn de har praktisk anvendelse, noe Noam Chomsky feks har påpekt flere ganger, at disse begrepene har mistet sin praktiske anvendelse. Alle verdens folk blir stengt inne i disse dager, for å sette det på spissen, uansett hva slags politisk ideologi som råder i landet.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  AIER’s network of local “Bastiat Society” chapters partners with the Atlas Network, Ayn Rand Institute, Cato Institute, the Charles Koch Institute, and other Koch-funded think tanks.

  Det er egentlig litt slitsomt å leve i en verden hvor progressive eller kapitalistiske NGOer er premissleverandørene til det offentlig ordskifte.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Ifølge Bjerga var poenget fra «høyere hold» at man var midt i en pandemi, og at det er folk «der ute» som ikke forstår humor og parodier”.
  Meldes det fra “her inne”. Som på en grei måte viser at de forstår humor og parodier.

 6. “Lockdowns kan ikke utrydde sykdommen eller beskytte publikum. Faktisk sa Matt Hancock nesten det denne uken. De fører til bare økonomisk nedsmelting, sosial fortvilelse og direkte helseskader av andre årsaker”.

  Det er økonomisk nedsmelting for arbeider- og middelklassen som er storkapitales strategi, forgjeldingen av landene ved at de har finansiert negstengningene med lån er nå så kolossal at eieren av gjelden, bankkartellene, kan nå snart bare tvinge igjennom det kontantløse samfunn med en digital valuta, borgerlønn, chip-implantater hovedtalerne i Davos WEF har snakket og skrevet om i lang tid.

  Og de registrerte infeksjonsratene er basert på PCR testen med en stor prosent falske positive. Bruken av ordet infeksjonsrate som makthaverne bruker blir feil, for nitti prosent av bærerne av viruset har ikke en infeksjon, de vet ikke at de har viruset engang.

 7. Avatar for INK INK says:

  Huff, ja, konspirasjonstorier.

  image

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere