Dagens Industri: FBI gransker SEB, Swedbank og Danske Bank

0

Ifølge den svenske avisa Dagens Industri gransker FBI de tre nordiske bankene. Amerikanske myndigheter mistenker bankene for hvitvasking og bedrageri i bankens baltiske filialer, ifølge DIs kilder. Avisa skriver mistankene dreier seg både om hvitvasking og bedrageri. DI skriver at den amerikanske etterforskninga også inkluderer bankenes kunder.

I begjæringa kommer det fram at SEB, Swedbank og Danske Bank granskes av tre føderale myndigheter, ifølge Dagens Industri. Finansinspektionen i Sverige ga tidligere i år bankene milliardbøter til SEB og Swedbank for dårlig hvitvaskingskontroll i Baltikum.

Presseansvarlig Niklas Magnusson i SEB svarer at de tidligere har kommunisert undersøkelsene og at de ikke kan nevne hvilke myndigheter som etterforsker banken. I en e-post til E24 skriver Magnusson:

«Gitt tidligere og nylig avsluttede tilsynssaker i Sverige og Baltikum, er det naturlig at andre tilsynsmyndigheter også stiller spørsmål. Vi har imidlertid ikke mottatt noen anklager, og vi er ikke underlagt noen pågående sanksjonsprosess, så vidt vi vet.»

Kommentar: Her we go again!

Hvitvaskingsskandale i Danske Bank: sjefen får millioner i sluttpakke

Hvitvaskingsekspert: – Uten sidestykke den største saken som har rammet en bank i Norge

Storbanker hjelper oligarker, kriminelle og terrorister

Forrige artikkelHøringssvar fra Stop Lockdown Norge
Neste artikkelNoen viktige vaksinehemmeligheter
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).