Dagens Industri: FBI gransker SEB, Swedbank og Danske Bank

13

Ifølge den svenske avisa Dagens Industri gransker FBI de tre nordiske bankene. Amerikanske myndigheter mistenker bankene for hvitvasking og bedrageri i bankens baltiske filialer, ifølge DIs kilder. Avisa skriver mistankene dreier seg både om hvitvasking og bedrageri. DI skriver at den amerikanske etterforskninga også inkluderer bankenes kunder.

I begjæringa kommer det fram at SEB, Swedbank og Danske Bank granskes av tre føderale myndigheter, ifølge Dagens Industri. Finansinspektionen i Sverige ga tidligere i år bankene milliardbøter til SEB og Swedbank for dårlig hvitvaskingskontroll i Baltikum.

Presseansvarlig Niklas Magnusson i SEB svarer at de tidligere har kommunisert undersøkelsene og at de ikke kan nevne hvilke myndigheter som etterforsker banken. I en e-post til E24 skriver Magnusson:

«Gitt tidligere og nylig avsluttede tilsynssaker i Sverige og Baltikum, er det naturlig at andre tilsynsmyndigheter også stiller spørsmål. Vi har imidlertid ikke mottatt noen anklager, og vi er ikke underlagt noen pågående sanksjonsprosess, så vidt vi vet.»

Kommentar: Her we go again!

Hvitvaskingsskandale i Danske Bank: sjefen får millioner i sluttpakke

Hvitvaskingsekspert: – Uten sidestykke den største saken som har rammet en bank i Norge

Storbanker hjelper oligarker, kriminelle og terrorister

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olaf Olaf says:

  Det er godt at internasjonale finanstilsyn kontrollerer finansielle transaksjoner gjennom Baltikum. Latvia har tradisjonelt vært verstinglandet grunnet mange russiske banker i Riga. Kunder som benytter seg av disse “tjenestene” er i all hovedsak russiske oligarker. Den alvorligste hvitevaskingssaken er hvitevaskingen gjennom Swedbanks Tallinn-filial hvor den russiske oligarken og tidligere minister for "åpenhet og transparens ( Mikhail Abyzov i 2012 til 2018) sluset over 6 mrd. sv.kr til skatteparadis.

 2. Avatar for smurfen52 smurfen52 says:

  Og der dukket konspirasjonsteoretikeren vår Olaf opp med de russiske stemmene i hodet. :joy:
  fdghjklø
  26b98413680332a8e1762e4950c49c7d43fa1c5180bb2abc28e8732c5b5fb186

 3. Avatar for Olaf Olaf says:

  Hvis du hadde giddet å lese, så ville du selv funnet ut hva denne hvitevaskingen handler om og hvem som er involvert i denne type kriminalitet. Jeg tenkte jeg skulle hjelpe deg som ikke klarer å lese selv. Men bare det å skrive om russiske oligarker er jo fy-fy på dette “bibel-stedet”.

 4. Liten tvil i at det finnes kjeltringer/oligarker i Russland, som andre land. Grådighet har ingen “nasjonalitet”, og nettverket deres spenner seg på kryss og tvers av kontinentene, uavhengig av hvilket politisk system landa representerer. Nå har jo Moskva utvida varetektsfengslinga til Abyzov til 25.des. Spørsmålet er vel - hva blir det ut av det? Bankene har en lei tendens til å bli skåna. Og Abyzov har nok ei “skuff” med kompromiterende materiale til bruk i riktige anledninger. Hvis man bruker søkemotoren duckduckgo, finnes det en del oppdaterte “nyheter” omkring fengsling og anklagene mot Abyzov.
  (Her en notis fra RAPSI)

  Man kan jo håpe at Putins “balanse” mellom politikk og Oligarker får en konsekvens overfor de som har rana til seg landets ressurser. Den vestlige modellen er kanskje ikke så fristende. Her hjemme får de herje vilt da både politikk og presse er kjøpt, eid og betalt av ett gigakartell - som også er medeiere i de ovennevnte bankene som er tatt under lupa. Innfløkt? Ohjes… Sees på Cayman, heisann.

 5. Alle her har dyp kjennskap til hvordan CIAs provokatører og påvirkningsagenter opererer så for oss så er du bare et vanlig nazi troll. :slight_smile:

  etrtjykguhiloøfdgfhdjkhljø

 6. Avatar for Olaf Olaf says:

  Dine totalt kunnskapsløse kommentarer taler for seg selv.

 7. Som dere CIA troll sier selv: Når alt folk tror på er en løgn så har vårt program vært en stor suksess.

 8. Avatar for Olaf Olaf says:

  Skjønner du hvilken idiot du er?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere