Valgfusk i bananrepublikken

14

Som noen av leserne antakelig har fått med seg, har det vært presidentvalg i USA. Og det har vært stor oppslutning om valget, så stor at i enkelte kretser skal over 100 prosent av de registrerte velgerne ha avgitt stemme. (Der fikk du den, Lukasjenko!) Og begeistringen har vært så stor at visstnok selv døde folk har stemt. (Omstridt.) Hvorfor skal ikke også de døde få sagt hva de mener?

Vi har ingen aksjer i valget i USA. I motsetning til øvrige medier, har vi ikke hatt noen kandidat i valget og har heller ikke avgitt stemme. Vi nøyer oss med å betrakte, med en viss skadefryd, det må innrømmes, hvor kaotisk, arkaisk og upålitelig det amerikansek valgsystemet er. Vi vil ikke uttale oss om omfanget av valgfusket eller om hva det måtte ha betydd for utfallet, men det er temmelig åpenbart at valgfusk har funnet sted. Og vi slår fast at snart ti dager etter valget foreligger det fortsatt ikke noe offisielt resultat. Hadde det vært så mange uregelmessigheter i et land vi ikke liker, ville reaksjonene vært krasse.

Dette skulle angivelig bli bedre ved å innføre elektroniske stemmemaskiner, men de er verre enn det meste, viser det seg.

Edward Snowden pekte på dette i 2019 og viste til hvordan disse maskinene kan hackes av enhver hacker som er verdt saltet sitt.

Dataeksperten J. Alex Halderman skrev om dette i New York Times i 2018 og viste i et arrangert eksempel hvordan han kunne hacke maskinene for å få akkurat det resultatet han måtte ønske.

J. Alex Halderman vitner i Kongressen om farene ved det elektroniske valgsystemet.

Halderman snakker i videoen om at russerne og nordkoreanerne kunne ha gjort dette, men det er udokumenterte talemåter. Det han viser er at hvem som helst med den kompetansen han sjøl har, kunne gjort det samme. Og han viser hvordan det kan gjøres. Halderman har også vitnet i Kongressen og advart mot hvor enkelt det elektroniske valgsystemet kan hackes, uten at det har hatt noen effekt.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  USA har faktiskt et lovverk som gir tøffe straff for valgfusk.

  The maximum sentence for voter fraud is up to four years in prison and a $2,000 fine

  2 år i Norge som kuriosa.

 2. Apropos valg, så er det på tide her til lands å kunne avgi stemme gjennom Altinn.no ved bruk av BankID. Denne løysinga kan også åpne for mer direktedemokrati.

 3. Etter at man gikk over til George Soros elektroniske stemmemaskiner i 2014 så har det ikke lenger vært velgerne som bestemmer, men derimot den som har levert de elektroniske stemmemaskinene.

  Makteliten kan diktere valgene slik de ønsker uavhengig av hva folket måtte mene med stemmene sine.
  Makta består av 97% psykopater som er maniske etter å kontroller alt og alle.

  Trump vant soleklart som alle kan se fram til de så at Biden ville tape og tok grep.

  fhjdfjrjy fyjdjdfjdfjdgj

 4. Altinn er ypperlig til mer enn valg. Altinn kan brukes til å bestemme hvor kirkeskatten skal gå, noe som muliggjør automatisk fordeling av midler. Men DETTE VIL IKKE POLITIKERNE. De vil heller ha et byråkrati som teller opp og kontrollerer medlemslister på et vis som i stor grad åpner for fusk og fanteri. De er vettaskremte for at folk i større grad skal bestemme at pengene skal brukes til noe annet enn Kirken den ex. Norske. Jeg vet det, for jeg har spurt dem.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hva ønsker du at midlene skal brukes til? HEF??

 6. Det kan godt hende at midlene får samme fordeling som i dag, poenget er at det via Altinn kan gjøres enkelt, ubyråkratisk og direkte. Jeg mistenker at politikernes motvilje mot Altinn her, skyldes 1) at de frykter færre vil hake av Kirken og 2) at dette lukter direkte demokrati. Ingen av delene liker de.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Om slikt skulle innføres må Norge først innføre et sikkert intranett for egne borgere. Det burde gjøres uansett. Men med et regime som ikke kan bruke noen få kroner på beredskapslagre og er fullstendig fokusert på globalisering kommer vel ikke det med det første.

 8. Direktedemokrati ja! Mitt beste ord!

  Og i intervju med Kronprinsen, sa han at det måtte være plass til han i rollen som konge. Gammelt int på nrk.
  Men dette leser jeg nå meget mer optimistisk, da hans eventuelle avgang vil medføre endring av konstitusjonen :slight_smile: Kanskje vi kunne få ekte demokrati?
  Parlamentarisme, vel vel. Ikke helt samme som demokrati.

  Det partiet som heiser denne fanen, og sin egen undergang :frowning_face: , vil jo bli stående som folkehelter!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere