Smittevernsselskapet EpiGuard tjuedobler omsetninga i 2020

0

Ellen Cathrine Andersen, adm. direktør i EpiGuard, kan være strålende fornøyd med selskapets fortjeneste på koronakrisa. Hun sier til Finansavisen at selskapet tjuedobler sin omsetning i år. Deres viktigste produkt er EpiShuttle, som brukes for sikker persontransport under pandemier eller kriser. Andersen sier:

Vi omsatte for 4,9 millioner kroner i 2019, og vi vil omsette for 80-100 millioner kroner i 2020, hvis alt går som det ser ut akkurat nå.

Hovedaksjonær Bård Eker i EpiGuard er også svært fornøyd.

– Det har å gjøre med covid-19 for nå går alle prosesser mye fortere. Pandemien er ikke over, og hele verden har nå fokus på beredskap, så dette er ikke over. Vi selger over hele verden, så dette vil fortsette. Vi har mange prosesser i flere land og verdensdeler. Vi inngår flere partnerskap og ansetter enda flere selgere, sier Eker til Finansavisen.

Eker sier også at det er en direkte sammenheng mellom de politiske signalene fra regjeringa og resultatene til konsernet som EpiGuard tilhører:

Da Erna sa at vi måtte belage oss på å feriere hjemme skjedde det også noe med innkommende telefoner i Hydrolift.

Hydrolift er i likhet med EpiGuard et datterselskap i Eker Group.

Den som mer enn noen annen har frontet Erna Solbergs koronadekreter er assisterende direktør i Helsedirektoratet har Espen Nakstad. Som vi har skrevet tidligere er han styremedlem og aksjonær i EpiGuard.

Vi stilte spørsmålet om Espen Nakstad har en interessekonflikt, og mye kan tyde på det. Når det er en så direkte sammenheng mellom regjeringas koronatiltak og bunnlinja i det selskapet han har interesser i, må vel det nærme seg definisjonen på en interessekonflikt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrump vil ut av Afghanistan – det liker ikke Stoltenberg
Neste artikkel– Ikke belegg for å stenge treningssentrene
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).