Smittevernsselskapet EpiGuard tjuedobler omsetninga i 2020

0

Ellen Cathrine Andersen, adm. direktør i EpiGuard, kan være strålende fornøyd med selskapets fortjeneste på koronakrisa. Hun sier til Finansavisen at selskapet tjuedobler sin omsetning i år. Deres viktigste produkt er EpiShuttle, som brukes for sikker persontransport under pandemier eller kriser. Andersen sier:

Vi omsatte for 4,9 millioner kroner i 2019, og vi vil omsette for 80-100 millioner kroner i 2020, hvis alt går som det ser ut akkurat nå.

Hovedaksjonær Bård Eker i EpiGuard er også svært fornøyd.

– Det har å gjøre med covid-19 for nå går alle prosesser mye fortere. Pandemien er ikke over, og hele verden har nå fokus på beredskap, så dette er ikke over. Vi selger over hele verden, så dette vil fortsette. Vi har mange prosesser i flere land og verdensdeler. Vi inngår flere partnerskap og ansetter enda flere selgere, sier Eker til Finansavisen.

Eker sier også at det er en direkte sammenheng mellom de politiske signalene fra regjeringa og resultatene til konsernet som EpiGuard tilhører:

Da Erna sa at vi måtte belage oss på å feriere hjemme skjedde det også noe med innkommende telefoner i Hydrolift.

Hydrolift er i likhet med EpiGuard et datterselskap i Eker Group.

Den som mer enn noen annen har frontet Erna Solbergs koronadekreter er assisterende direktør i Helsedirektoratet har Espen Nakstad. Som vi har skrevet tidligere er han styremedlem og aksjonær i EpiGuard.

Vi stilte spørsmålet om Espen Nakstad har en interessekonflikt, og mye kan tyde på det. Når det er en så direkte sammenheng mellom regjeringas koronatiltak og bunnlinja i det selskapet han har interesser i, må vel det nærme seg definisjonen på en interessekonflikt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.