Nytt på nytt – flaut om Sverige

21
Skjermdump fra Nytt på nytt 20. november 2020.

Man skal kanskje ikke faktasjekke et moroprogram. Men det er så lenge siden Nytt på nytt i NRK var morsomt, at det må være lov å komme med en saklig kritikk. Dessuten er programmet så politisk korrekt at det er til å få mark av. Nå driver stort sett Bård Tufte Johansen og hans venner bare resirkulering av den propagandaen vi ellers får gjennom NRK. Programmet 20. november 2020 var ikke noe unntak, særlig da deltakerne skulle snakke om Sverige og Tegnell og koronakrisa.

– Sverige har 6000 døde, sa Johansen og la naturligvis skylda på Anders Tegnell, slik også Aftenposten gjorde samme dag. «Massedrap på eldre,» heter det i Nytt på nytt-versjonen.

Det er jo dette som er fortellinga. Tegnell valgte en så forferdelig dum strategi, og derfor har det dødd så mange i Sverige. Nå valgte riktignok Tegnell samme strategi som alle land har brukt før 2020, så det er jo de andre som har valgt en helt ny, eksperimentell kurs, som det ikke finnes presedens for, og som det heller ikke finnes evidensbasert forskning til støtte for. Det har vi berørt andre steder.

La oss derfor konsentrere oss om de 6000 døde. Er det sant eller usant? På Worldometer står det 20. november 2020 at Sverige har hatt 6.406 koronadødsfall. Men har de det? Ingen helsemyndigheter med respekt for seg sjøl kan si med sikkerhet hva en pasient er dødd av hvis det ikke er gjort en obduksjon. Så det begrepet norske og andre lands helsemyndigheter bruker er «koronarelaterte dødsfall», og selv det er problematisk når svært mange av pasientene som dør har hatt flere andre sjukdommer.

Nytt på nytt pisket opp den vanlige propagandaen om at situasjonen er helt ute av kontroll i Sverige.

De såkalte smittetallene går opp i Sverige, men det dreier seg stort sett ikke om folk som er sjuke, men om folk som har testet positivt på en PCR-prøve, noe som er noe ganske annet.

Det sikreste for å få et bilde av situasjonen er å se på utviklinga av faktiske dødsfall. Døden har noe endelig og absolutt over seg som PCR-tester slett ikke har.

Statistikmyndigheten SCB gir ut løpende statistikk over registrerte dødfall, og man kan sammenlikne dag for dag med de siste fem årene og gjennomsnittet for 2015–2019.

Denne grafen bygger på denne statistikken. Den grønne linja er gjennomsnittet fra 2015–2019 og den fiolette linja er 2020. Av denne grafen går det fram to ting:

 1. Epidemien i Sverige begynte i midten av mars og sluttet i midten av juni.
 2. Siden da har dødeligheten i 2020 ligget rundt snittet for de foregående år. I den grad det har vært noe avvik har den ligget i underkant av de foregående årene i snitt.

Det er ingen tegn til at dødeligheten i Sverige nå øker noe mer enn det som er normalt for årstida. I siste halvdel av oktober og hele november har den tvert om ligget under snittet. Det dør alltid flere folk om høsten og vinteren enn om sommeren, og slik vil det være nå også. Men altså ingen dramatikk.

Av selve tabellen går det fram at den totale overdødeligheten for Sverige, altså det epidemien har gitt i mer-dødelighet i forhold til snittet hittil i 2020 er 3.348.

Om det er et stort tall eller ei, krever noe mer analyse. Det dør noe over 90.000 mennesker hvert år i Sverige av ulike årsaker. Året 2019 var det en markant underdødelighet, ca 2.800 under det nevnte gjennomsnittet, slik at antakelig var det et par tusen mennesker som normalt ville ha dødd på høsten, som i stedet døde på våren.

Men det som er fullstendig klart er at for Sveriges del, som for Norges, er at epidemien, som epidemi, over. Og det er klart at det ikke er noen tegn til noen overdødelighet i Sverige fra juni og fram til slutten av november 2020. I likhet med andre medier spinner Nytt på nytt bare videre på ei fortelling som ikke er sann. Men det blir aldri god humor av å si det samme som regjeringa og alle lederskribentene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Propaganda fungerer bare når de bruker folk med integritet til å fremme den, derfor skal alle kjendisene vi liker fore oss med regime propaganda.

  Alle husker vel Dag Sørås sitt hat utbrudd mot Kari J for at hun ikke likte IS og Al Qaeda.

  Det sies at de fleste kjendiser er psykopater og det stemmer nok. De er kun opptatt av egen kariere og gjør et som tjener dem best. Et kritisk ord mot regime propagandaen så vil de aldri mer komme på TV: Snu ryggen til regime trollene de kaller kjendiser, ikke kast bort tid på dem.
  For min del så har jeg aldri skjønt hva som er så morsomt med å høre på regime troll som raljerer og hetser alle som ikke underkaster seg regimet på det groveste.

  Det er noe nazistisk over folk som følger de smittespredende tiltakene blindt, alle vet det gjør deg syk, men man tar på grisemasken allikevel og lar seg ydmyke.

  Maskepåbudet er et kjent CIA program for psykologisk krigføring mot store masser, et lydighets-program.

  Maskestudiene er hovedsakelig gjort med N95-masker som heller ikke fanger opp aktive virus (bare døde pga. maskenett/størrelse). Kirurgiske munnbind har heller ingen dokumentert effekt på virus av denne størrelsen. Testene er for øvrig utført under optimale forhold i laboratorium og rikelig tilgang på nye masker. Hypotesen til FHI er basert på 20% smittede og om alt fungerte optimalt (som i laboratoriet) ville det ha potensiale til å stoppe 40% av døde virus. Altså null effekt i den virkelige verden med aktive virus, men en sitter igjen med alle ulempene som for øvrig er mange flere enn de offisielle som listet opp fra side 11.

 2. Del 2:
  WHO lister følgende mulige ulemper ved bruk av munnbind til personer i den generelle befolkningen;(1)
   Økt risiko for smitte til personene grunnet berøring av munnbind med påfølgende berøring av øyne med forurensede hender.
   Mulig risiko for smitte som følge av at munnbindet ikke skiftes når det er fuktig eller forurenset.  Hodepine og pusteproblemer avhengig av type munnbind.
   Utvikling av utslett, sår og allergiske reaksjoner ved langvarig bruk.
   Vanskeligheter med å kommunisere tydelig og klart.
   Vanskeligheter med å kommunisere med personer med hørselsproblemer.
   Generelt ubehag.
   Falsk følelse av trygghet, med påfølgende lavere etterlevelse av andre smitteverntiltak.
   Feilbruk, spesielt hos barn.
   Avfallsproblematikk etter bruk, spesielt på offentlige steder.
   Ulemper eller vanskeligheter med etterlevelse for enkelte pasientgrupper, barn, psykisk utviklingshemmede, psykisk sykdom, eldre med kognitiv svikt, kroniske lungesykdommer, ansiktstraumer, og personer som lever i områder med høy temperatur og luftfuktighet.

  Da jeg fortalte folk for mange mange år siden hva som kom til å skje pga folks idiotskap så var det ingen som trodde meg for så dumme kunne folk umulig være sa de alle, det er stille i fjøset i dag.

  Erna setter seg opp med mer makt enn Hitler, innfører unntakstilstand og nekter folk å protestere og demonstrere.
  Pøser ut Hitlertiltak på samlebånd.

  Gjør man nøyaktig det nazistene innførte i 1940 så er man så klart nazist. det er det ingen som kan fornekte.

  fgjdgjddhdfh

  dfghjklfhjkl

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  At det har gått hele tre 3 år siden like mange kvinner døde uten pandemi. Hva ble du egentlig overbevist om? At kurven går opp og ned fra år til år??

 4. Avatar for K11 K11 says:

  Nordmenn er uten tvil verdens mest servile folkeslag. Ingen har større tillit til sine myndigheter enn Ola og Kari Nordmann.

  Hadde Bent Høie i dag bedt nordmenn om å lenke seg fast i hver sin fangekjeller for å “hindre spredning av smitte”, ville nordmenn flest ikke protestert, men heller spurt: “Hva slags lenke skal jeg bruke, ærede Bent? Stål eller aluminium?” De hadde spurt om lenkens lengde, samt om hvor lenge de skulle sitte fastlenket: “To eller tre måneder, ærede Bent? Tror du virkelig at det holder med to måneder for å slå ned smitten? Bør jeg ikke sitte i minst tre måneder? Syns du virkelig at jeg skal få to meter lang lenke? Holder det ikke med én meter?”

  Dette er det omtrentlige nivået på Ola Nordmanns underdanighet under denne imaginære “pandemien”, som allerede har rukket å mangedoble formuene til verdens multimilliardærer. Og som har tatt “så mange liv” at begravelsesbyråene nå får redningspakker og kriselån for å unngå konkurs.

  Når covid-21 og “den tredje bølgen” kommer uti januar en gang, vil Ola og Kari Nordmann trygle om mye strengere restriksjoner, og både Erna og Bent vil atter sjokkeres over hvor servile og stupide nordmenn flest faktisk er. Til jubel fra befolkningen kommer de til å innføre portforbud og det som verre er. Mens noen få restriksjonsmotstandere stemples som “livsfarlige konspitullinger” som “sprer smitte slik at Olga (102) risikerer å dø”.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg kan ikke fri meg fra tanken på at “pandemien” (og ikke minst håndteringen av den) er maktelitens forsøk på å fremprovosere en kollektiv “oppvåkning” og påfølgende revolusjon.

  Hvorfor ellers skulle Bill og Melinda Gates sitte og glise demonstrativt og ondt når de snakker om den neste pandemien, som folk “will take seriously this time”, sitat slutt. Hvorfor sitter de åpenlyst og ler når de snakker om neste runde med virus og død?

  Kommentarfeltene på Bill Gates’ innlegg i sosiale medier, viser oss at det er millioner av “våkne” folk der ute.

  Bisarre og ulogiske tiltak innføres for å “bekjempe” en såkalt pandemi som i verste fall er farlig kun for de aller eldste og tykkeste, som fra før er alvorlig syke. Og med tanke på HVOR bisarre, ulogiske og destruktive disse tiltakene er, fremstår de mest av alt som bevisste forsøk på å fremprovosere en eller annen respons fra den gemene hop, som rammes av tiltakene. (Mens milliardærene åpenlyst profitterer, og ikke prøver å legge skjul på det.)

  Media har også for lengst sluttet å late som de er “vaktbikkjer”. Selv Trumps nye yndlingskanal, NewsMax (som han reklamerer for etter at Fox News sviktet ham), promoterer nå massevaksinering i regi av militæret. Selv flesteparten av de såkalte alternativmediene gidder ikke lenger late som de representerer noe alternativ til mainstreammedienes skremselspropaganda.

  Skal jeg gjette tror jeg at The Great Reset bare er et skremsel som viftes foran oss. Det er en avledningsmanøver. Det er meningen at folk flest skal våkne opp og stritte imot The Great Reset etterhvert som mer og mer av den implementeres. Og nettopp denne fremprovoserte motstanden (og innbyrdes splittelse i befolkningen) er det som vil bane vei for kaos og ødeleggelse, som i sin tur bereder grunnen for den faktiske nye verdensordenen, som blir noe annet enn The Great Reset.

 6. Avatar for K11 K11 says:

  image

 7. Virker ikke usannsynlig. Det fæle er at selv om jeg antar at det er slik, så klarer jeg ikke la være å støtte enhver form for motstand likevel. Hvis vi ikke reagerer, får vi ikke da bare The Great Reset uansett?

  Beste er vel om en stor nok del av jordens befolkning bare ignorerer alt de finner på og lever som vanlig, men det virker ikke mulig med dagens nivå av bevissthet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

13 flere kommentarer

Deltakere