Facebook har stemplet 167 millioner brukermeldinger for å «spre desinformasjon»

0
Illustrasjon: Shutterstock

Facebook Inc. melder at 167 millioner brukerinnlegg er blitt merket i år for å spre desinformasjon om Covid-19, bygd på meldinger fra deres faktasjekkere. Dette skriver Bloomberg. De skriver videre:

Advarselsetikettene om koronavirus-usannheter ble lagt til innlegg fra mars i år. De ble merket for å bryte det sosiale nettverkets feilinformasjonspolitikk, sa ledere for selskapet 19. november 2020. Ytterligere 12 millioner brukerinnlegg ble fjernet helt fra Facebook og Instagram for feilinformasjon om Covid-19 som selskapet mente kunne føre til umiddelbar fysisk skade. Tallene ble offentliggjort sammen med Facebooks Community Standards report, som beskriver hvor mye innhold selskapet fjerner for regelbrudd. Feilinformasjon ser ut til å være Facebooks mest utbredte problem, selv om selskapet fjernet eller merket millioner av innlegg i andre kategorier også, inkludert mobbing, trakassering og spam.

Skal vi tro Facebook er det altså ikke hatprat og mobbing de fjerner mest av. Det de tydeligvis retter seg mest inn på er direkte sensur av politisk innhold. Og det er tydeligvis svært maktpåliggende for verdens største sosiale nettverk å hindre at den vedtatte fortellinga om «koronapandemien» ikke møter for mye motstand.

Les også: Facebook med patentert sensursystem

En skandale at Faktisk.no får betalt av Facebook for å drive sensur

Facebooks «krigsrom» – korporasjonene tar kontroll over sensuren

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.