Koronasprekk i Høyre

13

– Hvem forsvarer enkeltindividet i pandemibekjempelsens tid?

«Den øredøvende aksepten for svært inngripende tiltak i folks aller nærmeste privatsfære gir grunnlag for bekymring, både for rettsstaten og folks helsetilstand.» Dette skriver stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise (H) i en kronikk i VG. Han skriver videre:

Når denne virus-situasjonen er ferdig, så er det en ting som kommer til å stå igjen som mest skummelt for min del, og det er hvor lett vi nordmenn tydeligvis ikke bare aksepterer, men i mange tilfeller også heier frem svært inngripende tiltak fra myndighetene i vår egen privatsfære.

Riise nevner som et eksempel til NRK Debatten, da Fredrik Solvang utfordret Bent Høie på hvorvidt det var vitenskapelig grunnlag for kravet om munnbind på kollektivtransport og innendørs på offentlige steder.

«I stedet for å forklare hvorfor det er vitenskapelig grunnlag for dette påbudet, svarte Høie med å irettesette Solvang for å «skape et inntrykk» av at noe annet var tilfelle. På min Facebook-feed, der det er mange med medlemskap hos regjeringspartiene var det tilsynelatende unison enighet om at dette var et utrolig uansvarlig og utidig spørsmål av Solvang. Som om ikke pressens jobb, spesielt i en krisetid da myndighetenes fullmakter er utvidet, er å stille kritiske spørsmål.»

Les: Høie refser Solvang for kritiske spørsmål om munnbind

Riise viser til at Covid19-viruset har krevd livet til om lag 300 personer i Norge siden i vår. 90 prosent av disse hadde underliggende kroniske sykdommer. Gjennomsnittsalderen for koronarelaterte dødsfall er 84 år. Samtidig vet vi at600 mennesker dør av selvmord hvert år i Norge. Riise mener at selv om noen takler ensomhet godt, er det slett ikke alle som gjør det. «For noen kan ensomhet være livsfarlig.«

Kristian Tonning Riise er den første stortingsrepresentanten som bryter ut av rekkene, og det i Erna Solbergs eget parti. Han avslutter slik:

Noen påbud og retningslinjer er selvsagt nødvendig i en slik situasjon som vi er inne i nå, men jeg orker rett og slett ikke å sitte stille og late som jeg synes det vi holder på med nå er normalt, selv for en krisetid.

Disse tiltakene griper inn i privatsfæren i en helt vanvittig grad, og det er på tide at noen sier ifra om at det vi holder på med nå er helt sinnssykt!

Uro i næringslivs-Høyre

Også blant Høyre-folk i næringslivet begynner det å rakne. Høyre-veteranen Knut Meiner sier at hele eventbransjen «ligger med brukket rygg og i respirator for øyeblikket.» De har stort sett tapt 90 til 95 prosent av omsetningen siden 12. mars, sier han til Nettavisen. Meiners budskap til Erna Solberg er:

Tar du ikke til fornuft, melder jeg meg ut!

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Den er mer aktuellt. Mange penger ut. :thinking:

  Last updated: 08/06/2020

  SUM weakening of the budget balance 245.4

  245 000 000 000÷2 800 000 (arbeidsstyrke) = 87500 kr per person om jeg nå får til det riktig. :roll_eyes:

 2. Avatar for Slangen Slangen says:

  Koronadiktatur, diktatorkorona, Høirediktatur, diktatorHøire, Høiediktatur, DiktatorHøie: Du er smitteskuldig. Du er skuldig i smitte. Du er skuldig for at alle må i fengsel. Du må i isolat. Dette tar aldri slutt.

 3. Avatar for U3NH1 U3NH1 says:

  Legger merke til at Linn Wiiks innlegg på TV2 ble endret på en slik måte at det blir lettere å tilbakevise. Det opprinnelige innlegget viste på en saklig måte hvordan tilstanden i Norge nå kan sammenliknes med diktatur, mens den redigerte versjonen er mer emosjonell og handler om at man er “dritt lei”. Altså er den saklige kritikken tonet ned, og det blir lettere å avvise hele innlegget som en følelsesmessig reaksjon.

  Ellers interessant å følge kommentarene til Kristian Tonning Riises innlegg på Facebook. Han problematiserer at de som kommer med den minste kritikk til regjeringens håndtering fort blir møtt med usaklige personangrep og kneblingsforsøk. Dette utspillet ble møtt med at Anne Marie Svenneby fra Innlandet Høyre minnet ham på at han var tillitsvalgt for Høyre (“Inn i rekkene! Følg partilinja!”) og partikollega på Stortinget Lene Westgaard-Halle beskyldte ham for å ville drepe folks besteforeldre.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hvem er “vi”? Du og deg selv??

 5. Avatar for Jan123 Jan123 says:

  Bra innlegg da, det han sier er jo sant, uansett hva man måtte tenke om den fyren her ellers.

  Jeg trodde jo egentlig høyre var garantister for personlig frihet og grunnlovsfestede rettigheter jeg? men det gjelder kanskje bare for de uber-rike? :smiley:

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Høyre har nok som AP skiftet fokus til globalisme. Det er vel ingen opposisjonspartier mot dette lenger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere