Høie refser Solvang for kritiske spørsmål om munnbind

98
NRKs Fredrik Solvang stilte kritiske spørsmål til Raymond Johansen og Bent Høie. Det likte ikke Høie. Skjermdump fra NRK.

Høie i strupen på NRK-Solvang: − Dette er alvorlige spørsmål, skriver avisa VG og fortsetter:

Påbudet i Oslo om bruk av munnbind på kollektivtransport og innendørs på offentlige steder hvis man ikke kan holde én meters avstand, var blant temaene under kveldens «Debatten» på NRK.

I et spørsmål rettet til byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, sier Solvang at Folkehelseinstituttet i mars og gjennom sommeren ikke har anbefalt bruk av munnbind.

– FHI sier faktisk at det er svakt vitenskapelig grunnlag for å anbefale munnbind, sier Solvang.

Det fikk helseminister Bent Høie til å ta ordet:

– Dette er veldig viktig for meg å understreke, for folk kan få et annet inntrykk når de hørte på deg nå. Folkehelseinstituttet har anbefalt alle de munnbindrådene og reglene i Oslo som gjelder nå, sier Høie.

– De sier at det er svakt vitenskapelig grunnlag. Jeg snakket med dem i dag, svarer Solvang.

– Fredrik, du kan ikke skape usikkerhet om dette. Dette er alvorlige spørsmål. Folkehelseinstituttet står bak alle munnbindreglene i Oslo. Punktum, sier Høie.

– Men de sier at det er svakt vitenskapelig grunnlag, gjentar Solvang.

– Du må ikke skape inntrykk av at de reglene ikke er anbefalt av Folkehelseinstituttet, sier Høie.

– Du må ikke late som at forskere i hele verden er enige om munnbind, skyter Solvang inn, før Høie avbryter og gjentar for siste gang:

– Det er utrolig viktig at du ikke skaper inntrykk av Folkehelseinstituttet ikke anbefaler disse tiltakene i Oslo.

Kommentar:

Det er absurd at en minister refser en journalist for å stille kritiske spørsmål,; det er journalistens jobb. Ikke bare var Fredrik Solvang i sin fulle rett til å stille kritiske spørsmål om munnbindpåbudet. Det han sa var også sant.

I Folkehelseinstituttets anbefalinger om munnbind fra 14. august står det:

Når utbredelsen av covid-19 i samfunnet er så lav som nå, vil svært mange måtte bruke munnbind for at tiltaket skal ha målbar effekt. Med 100 nye smittetilfeller i Norge i løpet av en uke, må 200 000 personer bruke munnbind i samfunnet i én uke for å forebygge ett nytt tilfelle. Dersom utbredelsen øker til 1 000 tilfeller på en uke, vil bare 20 000 måtte bruke munnbind i en uke for å forhindre ett nytt tilfelle.

Og når Solvang sier til Høie – Du må ikke late som at forskere i hele verden er enige om munnbind, så har han helt rett. Det er svært tynt vitenskapelig og empirisk grunnlag for dette påbudet. Faktisk har man ikke klart å påvise noen nedgang i smittetall eller dødsfall sjøl der det er innført de strengeste maskepåbudene.

Bent Høies reaksjon er også avslørende. Han svarer ikke Solvang med argumenter, men med et forsøk på å kneble ham. Han refser journalisten for å reise tvil om regjeringas politikk. Det viser også hvor bortskjemt Høie er blitt. Det er nesten ingen journalister eller medier som har stilt kritiske spørsmål ved regjeringas ekstremistiske politikk, så når det først skjer, klarer ikke Høie annet enn å prøve å disiplinere journalisten. Andre argumenter har han ikke.

Vår kommentar er den motsatte: Bra, Fredrik Solvang, nå er du på rett spor. Det er mye mer å finne der du har begynt å grave nå. Bare fortsett!

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Joso Joso says:

  Dr Jekyll og Mr Hyde. Vi har aldri tidligere vært vitne til en personforandring på tv hos noen politikere som den Høie fremviste i går. Fra å være den milde til å bli rene Gestapo-offiseren. Om blikk kunne drept…Disse folka er helt besatt. Om ingen så det i går ser de ikke mye.

 2. Politikerne er idag så indoktrinerte om sin egen ufeilbarlighet, at ingenting kan rokke ved deres standpunkt! Bedre å skalle hue i veggen enn å forvente et vettugt svar fra de fleste av dem!..:face_with_raised_eyebrow:

 3. Avatar for Per1 Per1 says:

  Ja, der er ikke nogen videnskabelig dokumentation for at mundbind hjælper til at inddæmme smittespredningen… Det gør kun afstand. Det ved den norske og danske regering og dets sundhedsekspertise godt, og retfærdiggør derfor mundbind alene som “en ekstra sikkerhedsforanstaltning”. Men denne påståede ekstra sikkerhedsforanstaltning, er der altså ikke nogen videnskabelig evidens for hjælper, folk får virus ind gennem de små lufthuller i mundbinds-filtret, som gør at de i det det hele taget kan trække vejret. Og hvorfor er corona-smitten eksponentielt steget på trods at folk over hele kloden har gået rundt med mundbind og lignet syge fængselsslaver og spøgelser i over et halvt år?
  Mundbind er et dybt indgreb i den personlige frihed, og er et symbol på underkastelse. Egentligt uhyggeligt at fårene ukritisk accepterer dette. Så vil de kunne affinde sig med hvad som helst. Ikke engang nazisterne påtvang dets ofre dette kvælnings-instrument, som må være udtænkt i en syg hjerne.
  At kirurger har mundbind på i en operationsstue for at beskytte sig selv og patienten mod smitteoverførsel er noget helt andet. Derfra og til at ekstrapolere til en samfundssituation, som nogle argumenterer, er både absurd og inkommensurabelt. Orwell´s skrækscenarium blegner. Mundbind hæmmer det frie åndedræt og er dermed et overgreb på selve livsprincippet.
  Det er elementært logisk, at man ikke kan ikke få affaldsstofferne pustet ordentligt ud, da man får dem tilbagekastet ned i lungerne af mundbindet. Mundbind er ikke sundheds- men modsat sygdomsfremkaldende, ikke mindst for ældre og folk med lungelidelser.
  Mundbind er uhygiejnisk og associerer til en svinestald.
  Mundbind symboliserer mennesket som bundet og bastet på sjæl og krop, det kan kun være derfor, af folk generelt, ureflekteret og uden protester, og som nævnt, set i lyset af, at der hverken er videnskabelig evidens eller erfaring for at mundbind hjælper, tværtimod, accepterer at lade sig påtvinge dette kvælnings-instrument.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  For ikke å glemme at minsket oksygeninntak gjør folk dummere og veien til underkastelse kortere.

  A-Turkish-lady-wearing-the-yashmak-or-veil

  image-9

 5. Og enda så stoler du på 100% diktatorene ?

  Diktaturet Norge var fult klar over asbest var livsfarlig og ville føre til kreft og død.
  I over 50 år så ble alle fare rapporter hemmeligholdt av diktaturet Norge for som de sa så var det ikke noe alternativ til asbest og dermed så kunne man ta livet av flere hundre tusen Nordmenn med god samvittighet.

  Hva tror du står i korona kommisjon rapporten som er så farlig for folk å vite at den måtte hemmeligholdes i 100 år i første omgang ?
  At det ikke finnes noe virus, men en global plan om global takeover så dermed så må man skjule fakta til psykopatene bak er daue så de ikke kan stille for riksrett og skytes ?

  I går var jeg på Svinesund og Nordbysenteret og fylte bilen opp til taket med mat, drikke og andre ting en trenger, det var som en spøkelsesby, hadde hele super senteret og Svinesund for meg selv, helt fantastisk herlig, da jeg dro så så jeg 2 svenske biler, eller så var jeg helt alene bortsett fra de som jobber i butikkene, det som også var fint at siden ingen shopper lenger unntatt mg så var alt av varer sett ned med opp til 99%, omtrent alt var nesten gratis. :smiley:

  Da jeg for over til Norge igjen så sto det en del purk og stoppet alle, men koselige folk som bare informerte om karantene regler og ikke noe mer, de gagg ikke sjekke alt jeg hadde smuglet engang…

  Så du jobber for Solberg -regimet sa jeg til dem da de stoppet meg … … han svarte ikke på det, men det skal kan skje være hemmelig i 100 år det også . ?

  I morgen skal jeg over igjen og ha hele Sverige for meg selv og fylle opp en enda større bil med nesten gratis varer. :smiley:hipokoåpkpæopå

 6. Den skyldes nok en influensalignende sykdom, kall den gjerne covid19 for alt jeg bryr meg. Men om du legger til dødsfall slik av kurven matcher gjennomsnittet i perioden mellom oktober 2018 til og med midten av mars 2020, samt fra september i år til og med nå, og deretter trekker fra en tilsvarende mengde dødsfall fra toppen som du beskriver, så spørs det hvor høy den blir. Denne toppen er høy, men også veldig spiss.

  Om du ser på underdødelighet for andre land i Europa så forholder det seg ganske likt. Men ikke i de landene med få dødsfall, der hadde de ikke samme grad av underdødelighet i fjor. Dette gjelder blant annet Norge.

 7. Dette er psykopati på høyt nivå, det mest åpenbare kuppet vi noen gang har sett i vår historie.

  For å sette dette i perspektiv siterer Solvang FHIs utregning, som viser at hvis det er 100 nye smittetilfeller i uken, må 200.000 nordmenn bruke munnbind i samfunnet for å forebygge ett nytt smittetilfelle.

  Har det bikket totalt over for de som støtter denne kjente psykologiske krigføringen her som er et godt kjent CIA program.

  200 000 skal gå med munnbind/munnbleie og ødelegge egen helse for at en person, ja en jævla person ikke skal bli forkjøla i verste fall ? WTF ?

  https://www.nettavisen.no/okonomi/fredrik-solvang-fyrer-los-mot-bent-hoie--da-har-han-all-makt-da/3424038482.html

  dfghjukl gjohiojp dgjgfjjdjsjsjf

 8. Avatar for K11 K11 says:

  Samboeren min jobbet på pandemiposten her på Hamar sykehus så lenge den eksisterte. De hadde omtrent aldri en eneste bekreftet koronapasient innom der, ifølge henne. Nå til dags, når pandemiposten er nedlagt, har de heller ingen bekreftede koronapasienter. Og det er nå så lite å gjøre på sykehuset, at hun har begynt å jobbe på bensinstasjon i stedet. Hun får ikke lenger tilbud om ekstravakter på sykehuset, da det er så rolig der. (Som i resten av norsk helsevesen for tiden.)

  At hun (og annet helsepersonell) ikke velger å snakke offentlig om dette, skyldes at de faktisk ønsker å beholde jobben sin. De vil dessuten ikke risikere å bli stemplet som “sinnssyke konspitullinger”. Er det vanskelig for deg å forstå dette?

  Forøvrig kan du ta en kikk på Barrington-erklæringen. Noen få våger å snakke ut, selv om de risikerer å miste både jobb og anseelse.

  Og ja, det er passe ironisk at en holocaustfornekter snakker nedsettende om andres “konspiranoia”.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

90 flere kommentarer

Deltakere