Det politiske presteskapet

10
Illustrasjon: Shutterstock
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

De som med autoritære midler presser på oss SANNHETEN om både det ene og det andre uten å kunne argumentere for «sannhetene» med annet enn floskler, trusler og slagord, kan med rette kalles det politiske presteskapet. Og meningsmålinger, når det passer seg. Sånn sett har dette presteskapet  mye til felles med religiøse presteskap. 

Det politiske presteskapet dominerer også den offentlige samtalen, bestemmer hva den skal handle om, på hvilke premisser den skal foregå og ikke minst hva den offentlige samtalen IKKE skal dreie seg om. Det er derfor den offentlige samtalen dette året nesten bare har dreid seg om Trump og corona. Folk blir så og si hjernevaska til å tro at det er det eneste som skjer i verden. DET er en av grunnene til at flere og flere søker og finner alternative medier. Og det er så årsaken til presteskapets skremselspropaganda mot alternative/sosiale medier. 

Aftenposten er på visse områder dette presteskapets yppersteprest, den som hardest svinger pisken over de tvilende og ikke-troende. En av presteskapets «sannheter» er at Norge ikke kan klare seg uten EØS-avtalen. Dette dogmet om EØS har nå blitt nesten like hellig som dogmet om NATO, den helligste av alle kuer i Norge. Dette til tross for at Norge også klarte seg godt uten EØS, dvs fram til 1994, og til tross for at mer enn 150 land, inkludert Sveits som ligger midt i Europa, klarer seg uten den også i dag. Dogmet står altså ikke sterkere enn dogmet om at Jesus ble født av en jomfru.

«Ikke kluss med EØS-avtalen», sa Aftenposten i sin leder 23. november. EØS-avtalen er med andre ord helt perfekt, den har ingen forbedringspotensial overhodet og det finnes ingen alternativer til den bortsett fra EU-medlemskap, som for Aftenposten er enda perfektere enn EØS. Altså burde det ha gått til Helvete med Sveits for lengst, da Sveits verken er EU eller EØS-medlem.

«Oppslutningen om EØS-avtalen er solid», sier Aftenposten, som om det er et argument for at avtalen er uunværlig. Den høye oppslutningen skyldes dessuten at politikerne og mediene har lyktes med å hjernevaske både seg sjøl og store deler befolkningen til å tro at EØS er uunværlig. Det dreier seg altså kun om tro. Et dogme.

«Trygdeskandalen, spørsmålet om EUs fjerde jernbanepakke og Acer er bare noen saker som kunne ha vært bedre løst om Norge også satt ved bordet når sakene ble besluttet». Faktum er at trygdeskandalen er en følge av EØS-avtalen, da den skapte forvirring om hvorvidt det var Norge eller EUs lover som gjaldt. EUs fjerde jernbanepakke og Acer-problematikken hadde vi også sluppet uten EØS.

Jeg ser fram til Brexit, at Storbritannia går ut av EU, blant annet fordi jeg tror det vil vise både Aftenposten og andre at Storbritannia vil klare seg godt utenfor. Men i så fall kan du være helt sikker på at Aftenposten og resten av presteskapet vil svartmale «utenforskapet», ved kun å snakke om negative konsekvenser, overdrive de negative konsekvensene og tie om de positive konsekvensene. Bare vent og se.

Denne artikkelen ble refusert i Aftenposten.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Den eneste i Norge som har klart å stoppe et EU direktiv er Tore Eikeland.

  Støre, Jensemann og AP toppene var rasende da han stikk mot hele AP ledelsen fikk med seg alle de andre og la ned veto mot det tredje postdirektiv.

  Tore Eikeland hadde en talegave større en Jesus, men da han gikk i strupen på EU så sa jeg at han der overlever ikke ut året … ganske så riktig, 4 mnd etterpå var han skutt og drept og Norge mistet sin mest lovende politiker.

  https://www.youtube.com/watch?v=lmGdtF8T28g

  Sier man at man er for EØS og mot EU så er man klin ko ko, det blir like latterlig som å si at jeg liker sjokoladekake, men jeg liker ikke sjokoladekake.

 2. Både Kissinger og Soros ha sagt i tiår at Kina skal lede NWO, uten Kina så blir det ikke noe NWO.
  NWO kan ikke vinne en krig mot både Kina og Russland samt deres allierte og det vet dem.
  Når Trump nå er bort så vil partnerskapet gå som en drøm.

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Interessant.

  Men når jeg googler Eikeland nå, ser jeg at han posthumt fikk en pris for sitt EU-engasjement, da han angivelig var en aktiv EU-forkjemper i en organisasjon (AUF) som ellers er programfestede EU-motstandere.

 4. Sannhetsministeriet, ledet av NRK og faktisk.no, skriver mye vakkert og riktig. Problemet er det de IKKE skriver, det de unnlater å nevne, dem de IKKE gir mikrofonen til. Når veien bare har EN grøft, blir virkelighetsgjengivelsen litt pussig, for å si det forsiktig.

  Men heldigvis, nå kan vi avspore med Korona der politikerne fråtser i pressekonferanser, vi har Trump minutt for minutt, Bertheussen-sirkuset er ferdig og NRK har fyrt opp igjen sitt sports-opium på begge kanaler samtidig. Litt rødvin til pizzaen, og tredje verdenskrig kan bare begynne for min del.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Husk at Jensegutten var mot NATO i store ordelag en gang i sin tid og hvor er han nå?
  edit

  https://www.youtube.com/watch?v=MpOF1NHowdQ
  Mitt poeng, så mange unge går inn i den politiske banen med ønske om å gjøre noe positivt. Så blir de forført av makt. Kanskje han kunne gjort en forskjell. Vi kommer aldri til å få vite.
 6. Avatar for smurfen52 smurfen52 says:

  Tore Eikeland var leder for Hordaland AUF og mange trodde han ville ta over hele AP skuta.

  Ekstremt godt likt av alle unntatt AP toppene.

  Han fikk stoppet det tredje postdirektiv som han kalte å betale for å få lungebetennelse, men straks Erna kom til makten så innførte hun det tredje postdirektivet.
  Som Gro sa så følger det med en regel om at man kan man reversere seg mot EU direktiver, men den reservasjonsretten er IKKE ment for å brukes.
  Og ganske så riktig, av ca 14 000 EU direktiver så er det ikke lagt ned reservasjon mot et eneste ett, vi er faktisk det EU landet som er flinkest i klassen.

  For min del så er det helt uforståelig at folk kryper i støvet for Diktaturet EU der de velger sine egne ledere.

  Det finnes ingen forskjell på EU og det tredje rike, det er nøyaktig det samme, bare navnet som er forskjellig.

  Hvordan man kan si at man er flink når man bytter ut norske lover med lover fra et diktatur er også for meg helt uforståelige.
  Var det noen som sa vi var flinke i 1940 når Merkels forgjenger innførte lover som sto over de Norske ?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere