– Vi vil gjerne ha gjeninnført demokratiet i Danmark

0
Christiansborg slott med Folketinget. Foto: Shutterstock

Lederen for det danske partiet Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, retter et flengende angrep mot statsminister Mette Fredriksen (S) og hennes koronapolitikk. Ikke før hun hadde lansert nye innskrenkninger i danskenes friheter, var opposisjonen på banen. Både Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stilte krav om at Folketinget må tas med på råd før regjeringa går til slike tiltak. Skarpest var Ellemann-Jensen. Han sa:

Vi vil gerne have genindført demokratiet i Danmark. Vi vil gerne have Folketinget involveret i langt højre grad i de beslutninger, der bliver truffet.

– Det mangler logikk

– De påbud, de restriktioner, som folk skal leve under, kommer med meget korte varsler, og uden nødvendigvis nogen sammenhæng. De må nødvendigvis kunne forklares sundhedsfagligt, for at de kan forsvares politisk. Ellers må statsministeren søge et politisk flertal for de restriktioner.

– Nogle af de tiltag, vi har set tidligere, hvor der skal bæres mundbind nogle steder og ikke andre steder – man kan samles i en biograf, men ikke på et stadion – det har været svært for folk at forstå, hvad sammenhængen er.

De nye innstramningene i Danmark

Blant de nye innskrenkningene i danskenes friheter som Mette Fredriksen har lansert ved dekret er følgende:

Det vil frem til 22. november ikke være tilladt at samles flere end ti personer. Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser sænkes fra 200 til 50. Regeringen anbefaler, at man max samles ti personer i private hjem.

Der indføres krav om brug af mundbind på offentlige steder indendørs. Det gælder blandt andet i detailhandelen og lokaler, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter. Også biografer, hospitaler, kulturinstitutioner og ungdomsuddannelser er omfattet af kravet.

Les også: Danmarks statsminister nekter å si hvem som anbefalte å stenge landet

Danmark innførte svindyr koronaregel uten at det finnes et eneste offentlig dokument

Lovforslag vil gi dansk helseminister diktatoriske fullmakter

Hva med norske politikere?

I Danmark er det i det minste en politisk opposisjon. Den blå blokka tør i det minste å kritisere fraværet av demokrati og stille kritiske spørsmål. Her hjemme er det såvidt vi har registrert ennå ikke et eneste parti eller en eneste ledende politiker som har turt å stille kritiske spørsmål ved Erna Solbergs vilkårlige og ekstremt skadelige koronapolitikk, enn si kritisert fraværet av demokrati.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.