Rettssak for å stanse bygging av vindkraft på Haramsøya

0
Foto: Nei til vindkraft på Haramsøya

Anleggsmaskinene er alt i gang med å ødelegge naturen på den vakre Haramsøya i Møre og Romsdal. Organisasjonen Nei til vindkraftverk på Haramsøya har gått til sak mot Staten ved Olje- og energidepartementet (OED) med krav om at konsesjonen til Haram Kraft AS for bygging og drift av Haram vindkraftverk er ugyldig.

Rettssaka begynte 26. oktober 2020 og leder for Nei til vindkraftverk på Haramsøya, Birgit Oline Kjerstad, skriver:

Vi har via vår advokat Mari Kjellevold Brygfjeld i DSA, levert inn sak til Sunnmøre Tingrett med krav om ugyldiggjering av konsesjonen på grunn av saksbehandlingsfeil. Vi har arbeidd hardt for ei politisk løysing, men utan å lukkast. Vi har hatt møter med kommunen, stortingspolitikarar, dilaogmøter med politiet og utbygger, og vi var saman med ordfører og fylkesordfører i Oslo på møte med Tina Bru i juni.

– Det er ein av dei viktigaste verdiane som står på spel. Det er landskapet vårt, naturen og bumiljøet, sier Birgit Oline Kjerstad til NRK.

Advokat Mari Kjellevold Brygfjeld mener det er gjort så mange saksbehandlingsfeil at konsesjonen ikke er gyldig.

Lokalbefolkninga har ført en seig kamp mot vindkraftvandalenes prosjekt for å ødelegge naturen på Haramsøya, og vi har dekket det hele tida fra ulike vinkler:

Ungdomsopprør mot vindkraft på Haramsøy

Fugleskriket på Haramsfjellet

Oppholdsforbud i Haramsfjellet

Regjeringa har bestemt at det skal byggjast ut eit vindkraftverk på Haramsøya, på eit fjell som er omkransa av naturreservat og fuglefredningsområde. Lokalbefolkninga blir ikke høyrt på, og i denne videoen prøver eg å beskrive litt korleis eg tenkjer rundt akkurat det.

– Ivar Arne Fjørtoft

YouTube player
Forrige artikkelÅpent brev fra dansk lege: – Nu har jeg fået nok!
Neste artikkelBetydelig nederlag for terroristene i Idlib