Oppholdsforbud i Haramsfjellet

3
Foto: Motvind Norge

I sin kamp for å slå ring om vindkraftvandalene og slå ned folkelige protester har politiet gått til det skrittet å utstede oppholdsforbud i Haramsfjellet. Allemannsretten hives ut av vinduet og opp kommer det amerikanske prinsippet om «No trespassing». NRK skriver:

Det blir forbode å opphalde seg på Haramsfjellet

Etter stadige aksjonar for å hindre vindkraftutbygging har no politiet innført opphaldsforbod. Det er høg temperatur på Haramsøya på Sunnmøre, der åtte 150 høge vindturbinar skal settast opp. Bygdefolket gjer alt dei kan for å stikke kjeppar i hjula for utbygginga. No har politiet sett seg nøydde til å innføre opphaldsforbod i det mykje brukte turområdet.

– Det er historikken som gjer det. Sidan utbyggaren kom til øya har det vore ein jamn obstruksjon over lengre tid, seier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.

Lokalbefolkning og andre meiner vindturbinane mellom anna vil rasere naturen på øya. Aksjonane har halde på i vekevis. Tysdag måtte politiet hyre inn bergingsbil for å fjerne sju privatbilar som blokkerte anleggsmaskinene på fjellet.

Motvind Norge har pekt på de mange feilene som sentrale myndigheter og utbyggerne har gjort i forbindelse med vindkraftprosjektet på Haramsøya og sammenfattet dem i denne videoen:

Les mer om Haramsøya på steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. AnneBrit says:

    Men ligger ikke fjellet på ei øy? Og er det ikke lokalbefolkningen som er mest aktive motstandere?
    Jeg er spent på hvordan det vil håndheves. Er det en del av nærpoliti-reformen?

  2. tjatta says:

    Om man leser reglene virker som det er et portforbud de innfører. Nå er vi jo blitt opplært til å anse dette for en “dugnad”. Så dette vil nok rubriseres som en dugnad for klima

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere