Betydelig nederlag for terroristene i Idlib

0
Fra det russiske angrepet på terroristleiren.

Minst 180 terrorister fra organisasjonen Faylaq Al-Sham i Idlib ble drept eller såret under et russisk flyangrep 26. oktober 2020. Dette skriver Syria News. Nettavisa Al Masdar News skriver at angrepet på terroristleiren var det dødeligste angrepet på noen terroristgruppe siden 2015.

Terroristene var samlet til en seremoni i en treningsleir da det russiske flyvåpenet angrep dem. Faylaq Al-Sham er en del av Det muslimske brorskapet som er knyttet til Tyrkia og for mesteparten av sin finansielle støtte fra Qatar.

Under den langvarige krigen mot Syria har Faylaq Al-Sham fått våpenhjelp fra blant annet USA.

Et illegalt oljelager i Jarabulus, der det var lagret stjålen syrisk olje, ble også angrepet av russiske fly og flere titall oljetanker eksploderte.

På samme tid meldes det at de tyrkiske okkupasjonsstyrkene og deres leiesoldater har gjennomført kraftige angrep på landsbyen Qaz’ali nær grensa mot Tyrkia. Det meldes også at USA har sendt inn en konvoi med 40 lastebiler med våpen og utstyr i det nordøstlige Syria.

Den vestlige koalisjonen og deres terroristiske militser har alt i alt tapt krigen mot Syria, men det betyr ikke at krigen er over.

Men områder der 95 prosent av befolkninga i Syria bor, er nå kontrollert av Syrias lovlige regjering, og normaliseringa er kommet så langt at det ifølge syriske myndigheter har vært mulig å repatriere en million flyktninger fra utlandet og sørge for at fem millioner internt fordrevne har kunnet vende hjam.

Forrige artikkelRettssak for å stanse bygging av vindkraft på Haramsøya
Neste artikkelArmenia signaliserer at de må gjøre «smertelige konsesjoner»