Ungdomsopprør mot vindkraft på Haramsøy

0
Skjermdump NRK

Vindkraftdemonstranter hindret onsdag morgen anleggsmaskiner fra å komme i land på Haramsøya for tredje gang. Men på fjerde forsøk fikk transporten politieskorte. Dette skriver NRK Møre og Romsdal på sine nettsider 27. mai 2020. Kanalen skriver videre:

De åtte 150 meter høye vindturbinene som skal bygges på Haramsfjellet har skapt sterke reaksjoner. Motstanderne mener bygginga bør utsettes til saken er behandla i rettssystemet og derfor hindret demonstrantene i forrige uke anleggsmaskinene i å komme i land fra ferga på Haramsøya.

I går skulle entreprenøren prøve på nytt, men det samme gjentok seg. Rundt 30 personer sto på ferjekaia og hindra at bilen med utstyr fikk kjøre i land.

I dag ble vogntoget som skulle frakte anleggsmaskiner stoppet allerede på fergekaia på Skjeltene. Utstyret kom seg altså ikke engang om bord på ferga før det ble stoppet av bilen til en aksjonist.

Ivar Arne Fjørtoft og flere av klassekameratene hans var i front da aksjonistene løp om bord i ferga og hindret lastebilen fra å komme i land like etter klokka 10.

– Vi vil ikke at fjellet skal bli ødelagt. Dette står meg nært, og jeg synes ikke at dette skulle ha skjedd i det hele tatt.

Ivar Arne Fjørtoft demonstrerte sammen med sine skolekamerater mot vindturbiner på Haramsøy. (Skjermdump NRK)

Se NRKs reportasje her (tredje innslag).

En svært presis analyse i tre ord.

Kampen mot vindkraft er en av de viktigste klassekampene, distriktskampene og folkeopprørene akkurat nå. Vindkraftbaronene har sikret seg støtte fra deler av den politiske venstresida og fra noen statsfinansierte miljøorganisasjoner, men grasrota tar kampen.

Les mer om vindkraft på steigan.no her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelBørskometen Moderna vil utvikle vaksiner som endrer arvestoffene våre
Neste artikkelHøie utreder portforbud