Presidentkandidat Kamala Harris

11
I Kamala Harris har Benjamin Netanyahu en solid støttespiller. Skjermdump fra Twitter

Joe Biden har valgt Kamala Harris som sin visepresidentkandidat i kampen om Det hvite hus. Siden Biden blir mer og mer åpenlyst dement og knapt kan stille opp i en TV-debatt, betyr dette at Demokratene satser på å gjøre Kamala Harris til president i USA.

Vi vet allerede at hun vil bli solgt inn som «progressiv, svart kvinne», men hvor progressiv er hun egentlig? Benjamin Netanyahu har klare meninger om det. Han betrakter Harris som en solid støttespiller for Israel, og det er hun da også.

Harris har markert seg som en tilhenger av Black Lives Matter, men det er tydelig at ikke alle svarte liv betyr like mye. Dagen før Harris møtte Netanyahu hadde Israel utvist 40.000 svarte afrikanske asylsøkere og erklært dem som «infiltratører». Netanyahu har også sagt at de svarte immigrantene «truer identiteten til den jødiske staten».

Denne åpenbare rasismen skapte ingen disharmoni mellom Harris og den israelske statsministeren. En erfaren politiker som Harris behøver ikke å late som hun er ukjent med dette, eller ukjent med at sentrale folk i Netanyahus parti har omtalt de afrikanske immigrantene som «en kreft» som «utsondrere en vond stank» og som «har med seg alle slags sjukdommer».

De svarte revolusjonære i USA var pro-palestinske

Harris stiller seg på motsatt side av det som var posisjonen til lederfigurene i den svarte borgerretsbevegelsen i USA og i den revolusjonære svarte bevegelsen på sekstitallet og framover. Hamzah Raza skriver på The Grayzone:

«I over et halvt århundre har svarte amerikanere stått solidariske med den palestinske kampen mot den israelske okkupasjonen. The Student Nonviolent Coordinating Committee, Black Panther Party, og Southern Christian Leadership Conference var alle grupper som konsekvent sto i solidaritet med den palestinske saka.

Malcolm X, Angela Davis og Stokely Carmichael var lidenskapelige motstandere av sionismen, og James Baldwin skrev i en berømt uttalelse, “Staten Israel ble ikke opprettet for å frelse jødene; den ble skapt for frelse av de vestlige interesser. ”

I dag har svarte intellektuelle som Michelle Alexander, Eddie Glaude, Alice Walker og Cornel West alle sluttet seg til en bevegelse av boikott, avhending og sanksjoner, eller BDS, for å presse staten Israel til å overholde internasjonale menneskerettighetskonvensjoner.»

Også en del svarte artister og framtredende tilhengere av Black Lives Matter har uttrykt klar solidaritet med Palestina. Snoop Dogg, Future og Lauryn Hill har nektet å opptre i Israel.

Ei uke etter det hjertelige møtet mellom Harris og Netanyahu besøkte Mandla Mandela, Nelson Mandelas sønnesønn og medlem av parlamentet i Sør-Afrika det okkuperte Palestina og uttalte at «Palestinerne er utsatt for den verste formen for apartheid.« Han gjentok også bestefarens ord: «Vår frihet er ufullstendig uten frihet for palestinerne.»

Harris er en solid støttespiller for sionismen og for det israelske militære. I en tale til den jødiske lobbyorganisasjonen AIPAC i 2016 oppga hun sin dobbelte etniske bakgrunn som inspirasjon til å støtte Israel. Hun tar dermed motsatt standpunkt av det progressive demokrater gjør. I 2017 undertegnet 10 representanter for demokratene Promoting Human Rights by Ending Military Detention of Palestinian Children Act som uttrykte at ingen dollar av USAs skattepenger skulle gå til militærhjelp til Israel. Seinere amme år undertegnet 10 demokratiske senataorer et brev til Netanyahu der de krevde at han skulle stanse ødeleggelsen av enda en palestinsk landsby. Kamala Harris var ikke blant dem. Harris er også en militant tilhenger av intervensjonskrigen mot Syria.

Bernie Sanders ser totalt bort fra den imperialistiske og proisraelske politikken til Harris og roser henne som en kandidat «for det arbeidende folket.»

Det er ingen overraskelse at Libyas morder, den korrupte Hillary Clinton omfavner Harris. Og det er heller ikke noen overraskelse at krigshisseren Susan Rice føyer seg til gratulantenes rekker. Rice var en av aktivistene for å starte krigen mot Libya og hun løy om årsaken til angrepet på USAs ambassade i Benghazi for å rettferdiggjøre krigen.

Med et slikt lag bak seg vet vi allerede svært mye om hva utenrikspolitikken til en eventuell president Harris vil være.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for bkfrem bkfrem says:

  Så er jeg spændt på at høre om hun også mener at USA, skal lægge billet ind på den nye covid-vaccine fra Rusland, som Israel allerede har gjort.

 2. Jeg har nettopp lest dagens nyhetsbrev hvor Kamala Harris blir omtalt og sitter måpende tilbake.

  Først må jeg si at jeg ikke tilhører “venstresia”, men synes det er viktig å få nyhetsformidling fra flere sider og høre forskjellige meninger, derfor abonnerer jeg på steigan.no.

  Men her begynte jeg å lure på om jeg var kommet de for å åpne en side fra Fox News med Tucker Carlsen eller Sean Hannity, men nei, det var Steigan.

  Først begynte det med den demente Biden som ikke kunne delta i debatter.

  Hvor har du dokumentasjon på dette fra?

  Siden kommer morder og korrupte Hillary Clinton og krigshisseren Susan Rice.

  tRump kunne ikke gjort det bedre, det er slik “naming” han er kjent for og som bringer debattnivået ned i dritten.

  Det er helt ok å kritisere og utfordre folk for deres meninger, men det må da kunne gjøres uten på død å liv å trekke debatten ned på tRumpnivå!

  Trodde dette skulle være en smule seriøst, men man skulle heller tro at dere er finansiert av tRumpkampanjen.

  Hvis dette skal være den nye normalen (har sett tendenser til det tidligere, dog), tror jeg at jeg må finne meg et annet sted på venstresiden for å finne meninger som kan utfordre meg og kan utvide min horisont.

  Jeg bor halve året i USA og ser hva tRump med sine handlinger og retorikk gjør med samfunnet. Det er skremmende og håper inderlig dette tar slutt [20.01.2021]

  Jeg finner også en del av den samme retorikken i en del kommentarfelter i nettavisene og på FB, men hadde aldri trodd at det skulle skje på [steigan.no]

  Mvh

  Kjell Hansen

 3. Men blir det ikke en ekstrem overdrivelse å si at han er dement? Da ville han neppe kunne fungere slik han tross alt gjør tror jeg, og mener det er riktigere å si at han er mentalt svekket. Det er ikke uvanlig i en alder av 78 år selv om mange i den alderen er 100% åndsfriske også.

  Hva Demokratene har tenkt på kan man jo bare undres over. Hadde de ingen bedre kandidat eller er det meninga at visepresidenten skal ta over? Jeg tror en ny seier for Trump er rimelig sikker.

 4. Forstår ikke helt hvorfor man henter “bevis” på en youtube channel som ligger mer til høyre enn Rødt er til venstre.
  Biden har i alle år vært slik, så disse klippene sier ikke så mye.
  Men INK må tydeligvis ha en høyere utdannelse i psykiatri som klarer å stille en sikker diagnose.
  Hvorfor ikke lage en diagnose på tRump også, så kan du jo lage en konkurranse om hvem som er mest dement.

 5. Avatar for INK INK says:

  Hør hva Biden sier på opptakene. Hvis du mener han har sagt slike ting i alle år, gjør det ikke akkurat saken noe bedre. For ikke å snakke om alle de klippene der han er upassende nærgående mot kvinner og jenter.

  Her fra en venstrevridd kanal, om det har noe å si:

  https://www.youtube.com/watch?v=dtspv72ApM0
  https://www.youtube.com/watch?v=BV8_-zK6vzs

  Og litt om fortiden hans:

  https://www.youtube.com/watch?v=lSUPfnYdXFU

  En valgkamp mellom Biden og Trump, som heller ikke veier sine ord på noen gullvekt, er som en merkelig farse.

 6. Avatar for Olaf Olaf says:

  Jeg støtter dine kommentarer om Steigans artikkel, samt om hans lojale disipler på bloggen fullt ut. Hvordan kan en med Steigans bakgrunn, så tydelig gjøre seg til markedsfører av Trump? Jeg kan ikke så mye om amerikansk politikk og samfunnsliv, men på tross av det, forstår jeg i alle fall at Steigans holdninger er av den rød-brune sorten, men først og fremst av lojalitet til fascistene i Kreml. I alle sine blogger prøver han (ved å kopiere Kreml-pressen) å stemple Ukraina som nazistisk, kanskje i et forsøk på å motbevise at det er han selv som har slike holdninger. Jeg har over lang tid forsøkt å forklare ham om Ukrainsk nasjonalitet og at det ikke har noen som helst felles trekk med fascisme å gjøre, men han bar kjøre kunnskapsløst på med sine Kreml-kopierte sitater. Dette til sammenligning med mye av det som Fox-news og Trump-kampanjen kommer med av historieløse forklaringer på motstanderne i amerikansk politikk. Det gjør bidrar dessverre til at Steigan.no blir et menighetsblad for en ekstremt marginal menighet

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere