De rike flykter i hopetall fra New York

18
Illustrasjon: Shutterstock

Over 420.000 newyorkere forlot byen for å slå seg ned et annet sted. Denne massive utflyttinga fra The Big Apple skjedde i løpet av de to månedene fra 1. mars til 1. mai 2020 ifølge New York Times. Fem prosent av byens innbyggere forsvant fra byen på seksti dager. Det må være rekord.

Og det var ikke tilfeldig hvem flyktningene var. Det var de rike og de svært velstående som vendte byen ryggen. Det var folk fra Upper East Side, the West Village, SoHo og Brooklyn Heights. Der ble innbyggertallet redusert med 40 prosent på denne korte tida.

Med de rike forsvinner også en god del av byens skatteinntekter. New York er allerede i djup økonomisk krise. Helsebudsjettet ble nylig kuttet med 100 millioner dollar og søppelbergene tårner seg opp i byen.

Samtidig går kriminaliteten rett til værs. Antall skytinger i New York økte 177 prosent i juli 2020 i forhold til juli i 2019. Antall mord økte med 59 prosent og antall innbrudd økte med 31 prosent.

Tendensen er den samme i alle storbyene i USA. Imperiet knaker i sammenføyningene og byene degenererer til dystopier foran øynene våre.

Les: Det synkende imperiet


Det gjør vondt når imperier brister.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Nedtur er det og mange er pessimistiske. Ser man på statistikken ulike organisasjoner formidler i USA så er det en kjip situasjonen for mange. Da snakker vi om brist på mat🤔 Om statistikken er korrekt vet jeg ikke.

  FOOD INSECURE PEOPLE IN THE UNITED STATES 37,227,000

  Hunger & Poverty in the United States

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det som er foruroligende er at det virker som det er en styrt/villet krise

 3. Ja er det ikke søtt ? Myndighetene skal pøse ut så mye ekstrem idiot politikk at folk til slutt tar til gatene og velter sine egne myndigheter og dermed så står de fritt til å innføre sin nye verdensorden.

  I Chicago så hever de alle bruer nå for å hindre at terroristene tar seg inn i byen og ødelegger og plyndrer den.

  Lignende tiltak ser vi nå i alle byer. i USA. Når de ikke klarte å innføre våpenkontroll så får folk heller bruke alle sine våpen på hverandre.
  Milliardær klubben har full kontroll over massene, de får dem til å gjøre nøyaktig som de ønsker gjennom sitt media imperium.
  116888056_10158174185445412_6214562018086662919_n

  https://www.eutimes.net/2020/08/chicago-raises-bridges-to-prevent-looters-getting-downtown/

  jgdhdjshshffh

 4. Avatar for FMD FMD says:

  Rottene forlater det synkende skipet først, så overraskende. Disse menneskene vil få et brutalt møte med virkeligheten når den kommer for fullt.

 5. Avatar for FMD FMD says:

  Kontroll er en illusjon, det vet den korrupte eliten svært godt.
  De lider av en sykdom som heter fryktløs dominans, så de klarer ikke å stoppe selv når deres endelikt er så tydelig som nå.
  Det finnes bare en sann form for makt, og folket sitter på hovedåren av denne formen for makt.
  En lang periode med polarisering tar slutt, og kreftene som kommer til å slippes løs vil være uten sidestykke i menneskehetens historie.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Og hvis denne spådommen ikke slår til, hvilke tanker gjør du deg da, Smurfen?

  Jeg besøkte en urgammel ritualplass for noen dager siden, og midt på natten gjennomførte jeg et gammel ritual for å tilkalle åndene, slik at jeg kunne få litt informasjon om den nærmeste framtiden. Og beskjeden fra åndene var følgende: De rike vil bli rikere, de fattige fattigere, og ellers fortsetter alt som før! :ghost:

 7. Når infrastrukturen knaker i sammenføyningene vil de store byene merke det først. En så stor by som New York må ha et særdeles velsmurt maskineri for å fungere. Tenk på hva noen dager uten strøm vil bety i en slik verden! Eller at forsyningslinjene svikter mhp mat og andre livsnødvendigheter! Jeg er redd vi vil oppleve systemsvikt ikke bare i USA, men i stort sett alle vestlige og asiatiske industriland. Vel å merke om den utviklingen vi er inne i nå får fortsette. Våre samfunn bygger i stor grad på tillit og vilje til å gjøre en innsats for fellesskapet. Hvilken utvikling er det jeg mener jeg ser? Jo, jeg synes jeg ser at splid og uenighet, i stort sett alle spørsmål, er på rask fremmarsj blant folk flest. Særlig i USA, men også her og i andre land. I de fleste land, bortsett fra USA, har vi politikere og presse som på ingen måte reflekterer spriket i virkelighetsoppfatning på grasrotnivå. Presse, faginstanser, autoriteter innen forskning og akademia, og ikke minst politikere formidler så godt som identiske budskap. Fortellingen (the narrative) virker så til de grader uten motforestillinger et det hele kan se ut til å være under streng regi. Avvikere, det vil si de som ikke slutter seg til den “offentlige” fortellingen, fremstilles som høyreekstreme, konspirasjonsteoretikere, moralsk forkastelige etc. Og generelt slipper ikke disse til i mediene og i den offentlige debatt. Tech-selskapenes sensur brer om seg, youtube, twitter, facebook etc sensurerer eller skjuler uønsket informasjon. Det samme med google, de holder tilbake uønsket informasjon, og de løfter frem ønsket informasjon. Om den ene siden av bordet hele tiden opplever at deres synspunkter blir sanksjonert, så må dette før eller siden få konsekvenser. Noe må nødvendigvis skje med vårt samhold og vårt samarbeide. Og noe må også skje i forhold den tillit vi har til dagens autoriteter. Om vi i nær fremtid opplever at tilliten til våre autoriteter, og eierskapet til vårt fellesskap svikter, så kan vi anta at autoritetene vil søke å kompensere med frykt. Time will show.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

10 flere kommentarer

Deltakere