De rike flykter i hopetall fra New York

0
Illustrasjon: Shutterstock

Over 420.000 newyorkere forlot byen for å slå seg ned et annet sted. Denne massive utflyttinga fra The Big Apple skjedde i løpet av de to månedene fra 1. mars til 1. mai 2020 ifølge New York Times. Fem prosent av byens innbyggere forsvant fra byen på seksti dager. Det må være rekord.

Og det var ikke tilfeldig hvem flyktningene var. Det var de rike og de svært velstående som vendte byen ryggen. Det var folk fra Upper East Side, the West Village, SoHo og Brooklyn Heights. Der ble innbyggertallet redusert med 40 prosent på denne korte tida.

Med de rike forsvinner også en god del av byens skatteinntekter. New York er allerede i djup økonomisk krise. Helsebudsjettet ble nylig kuttet med 100 millioner dollar og søppelbergene tårner seg opp i byen.

Samtidig går kriminaliteten rett til værs. Antall skytinger i New York økte 177 prosent i juli 2020 i forhold til juli i 2019. Antall mord økte med 59 prosent og antall innbrudd økte med 31 prosent.

Tendensen er den samme i alle storbyene i USA. Imperiet knaker i sammenføyningene og byene degenererer til dystopier foran øynene våre.

Les: Det synkende imperiet


Det gjør vondt når imperier brister.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.