Google og Apple har lagt sporingsapp på alle smarttelefoner

6
Sporingsappen til Apple og Google er lagt inn på alle smarttelefoner. Foto: steigan.no

Uten at de fleste forbrukere er klar over det har Google og Apple lagt covid-19 sporingsappen sin på alle smarttelefoner. Det gjelder iPhone og Android-telefoner.

Hvis du har en Android-telefon, gå under innstillinger, så se etter Google-innstillinger og se om den er der. Hvis du bruker en iPhone, gå under innstillinger, personvern, deretter helse, den er der, men ennå ikke funksjonell. Appen kan varsle deg hvis du har vært i nærheten av noen som har rapportert at de har COVID-19. Ikke slå den på fordi du vil bli sporet overalt hvor du går, men når du oppdaterer telefonen, slås appen automatisk på. Bare husk å gå inn igjen og slå den av. Når telefonen blir oppdatert, slås den på automatisk.

Les også: Apple og Google med «kontaktsporing»

Fra før av vet vi at Apple og Google er godt integrert med CIA og NSA og at de utleverer brukerdata til dem, så ingen behøver å være naiv overfor dette eller tro på forsikringene om personvern og frivillighet. Google ble skapt av CIA gjennom det samme selskapet som finansierte opp Facebook, nemlig CIAs eget venturkapitalfond, In-Q-Tel. Fondet gjør ingen hemmelighet av at det opererer på denne måten, og har til og med en nettside der det lister opp selskaper som er finansiert av fondet.

Edward Snowden advarer

Varsleren Edward Snowden, som slett ikke vil bagatellisere koronakrisa, kommenterer dette og tilsvarende tiltak og sier i et intervju med Vice at «regjeringer bruker koronaviruset til å bygge en undertrykkingsarkitektur.»

Snowden mener at regjeringer over hele verden nå griper til autoritære tiltak:

«Når autoritære holdninger sprer seg, når unntakslovene spres, mens vi ofrer våre rettigheter, ofrer vi også vår evne til å stanse glidninga i retning av en mindre liberal og mindre fri verden. Tror du virkelig at når den første bølgen, denne andre bølgen, den 16. bølgen av koronavirus for lengst er et glemt minne, at disse mulighetene ikke vil bli beholdt? At disse datasettene ikke blir oppbevart? Uansett hvordan det blir brukt, det som bygges, er undertrykkelsens arkitektur.»

Uten at du har bedt om det har du nå fått den nye lille spionen på telefonen din, og neste gang telefonen oppdateres vil den bli aktiv og spore alle bevegelsene dine.

PS: Google hevder…

Etter at denne artikkelen ble publisert fikk vi en henvendelse fra journalist Øyvind Bye Skille i Faktisk.no. Han skriver:

«Bakgrunnen for at Faktisk.no kommer til å skrive at funksjonen ikke skrus på automatisk er følgende som står i en ofte stilte spørsmål-artikkel fra Google:
«Each user will have to make an explicit choice to turn on the technology. It can also beturned off by the user at any time.»Kilde: Exposure Notification – Frequently Asked Questions https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/no//covid19/exposurenotifications/pdfs/Exposure-Notification-FAQ-v1.2.pdf«

Vi har spurt Øyvind Bye Skille om Faktisk.no kan gi oss og våre lesere en garanti for at det skjer slik Google hevder, men har ikke fått noe svar.

Hvis man ikke stoler helt på Google, kan man sikre seg mot uønsket infiltrasjon ved å følge denne oppskriften.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Vi løper rundt med mobiltelefoner som spårer oss, registerer all aktivitet på internet samtidig som vi kan bli avlyssnade 24/7. Edward Snowden virker å vare reflektert og oppdatert. Og som han sier så er jussen rundt hele den problemstillingen dårlig og aktører prøver å kontrollere og manipulere/bruke informasjonen til alt annet enn til noe som fremmer demokratiet. 6 min video nedenfor.

  We Pay For These Things And They Control Us - Edward Snowden

  https://www.youtube.com/watch?v=K102PDg4Qjw
 2. Det har de da drevet med så lenge det har vært mobiler. Det er tjue år siden datteren skiftet telefonnr, fordi hun ble sporet av en hun ikke ville bli sporet av.

 3. Avatar for FMD FMD says:

  De begynner virkelig å bli desperate, det er et godt tegn.

 4. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Tak óg ja, er klar over det… En af mine kommentarer om netop dette, har lige faaet mig smidt úd af LinkedIn - efter 15 aars medlemsskab.
  Jeg har koebt en almindelig “gammeldags” Nokia óg, er ikke laengere paa Wi-Fi naar jeg ikke er hjemme, hvilket er en befrielse óg, det goer mig Fri til at GAA hvor jeg oensker at GAA uden snageri fra smaa, smaa mennesker…

 5. Ser jeg er blitt sporet en rekke ganger av Covid appen de har tvangsinstallert på telefonen min, men det gikk som drøm å fjerne Hitler tracking appen til Google i Android.

  Jeg kjøpte også Faraday lomme til mobilen, funker som bare F … nå kan jeg endelig slippe å bli sporet, spionert på, tracket og ikke minst slippe å bli utsatt for masse stråling.
  Kjøpte fra USA, tok 2 mnd før jeg fikk den i posten.

  Her kan du se hvordan du fjerner Covid19 sporingen i android på få min :slight_smile:

  https://www.youtube.com/watch?v=k2kInmY3II4

  Vil du være helt trygg så bruk Farday mobil vesken. Kan kjøpes her.

 6. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Et saa vanvittigt behov for kontrol ikke kun tyder paa men, er et klart bevis paa at ‘nogen’ har alt andet end den samvittighed.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere