Tyrkia har kuttet vannforsyninga til 1 million mennesker i Nordøst-Syria

1
Pumpestasjon for drikkevann i al-Hasaka. Foto: Sana.

De siste åtte dagene har folket i det nordøstlige Syria vært uten vann, midt i den brennende hetebølgen som har rammet denne regionen veldig hardt. Dette skriver AlMasdarNews.

Ifølge rapporter fra lokalbefolkningan i Nordøst-Syria har det tyrkiske militæret og deres allierte terrorister kuttet drikkevannsforsyninga til folket i Al-Hasakah, gjennom å stenge det viktige Alouk-anlegget i Ras Al-‘Ayn-distriktet.

Til tross for at Syria prøver å presse terroristene og de tyrkiske styrkene for å få dem til å gjenopprette vanntilførselen til befolkninga, har de nektet å gjøre det, mens de fortsetter sine angrep mot den syriske arabiske hæren (SAA) og Syrian Demokratiske styrker (SDF).

En kilde i byen Al-Qamishli fortalte at de tyrkiskstøttede terroristene med vilje hindrer vannet i å nå folket i Al-Hasakah for å straffe dem for å leve under regjeringen og / eller selvstyringsområdene.

Videre sier kilden at de tyrkiskstøttede terroristene har avbrutt vannforsyningen til folket i Al-Hasakah ved flere anledninger siden de tok kontroll over byen Ras Al-‘Ayn i september 2019.

Flere aktivister har brukt sosiale medier for å fordømme disse handlingene, og har bedt om å få gjenopprettet vannforsyningen til folket.

Den syriske arabiske hæren greide etter hvert å ta vannforsyningsanlegget tilbake fra terroriststyrkene, for dermed å avslutte denne siste vannkrisa i Al-Hasakah.

Å bruke blokkering av vannforsyninger til sivilbefolkninga som ledd i en krig er i strid med internasjonal rett, blant annet uttrykt gjennom Geneve-konvensjonene.


Vipps: 116916.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Alle husker vel 22/7-2011 og det store terrorangrepet den dagen da NATO bombet i filler Libyas vannforsyninger The Great Man-Made River med utarme uran som var grunnen til at Tripoli falt.

  Millioner av Libyer holdt på å tørste i hel, samme oppskrift som man brukte i middelalderen under beleiringer, det vi i dag kaller sanksjoner.
  Dagen etter bombet NATO alle vannrørfabrikker i Libya så alle libyske barn skulle dø.
  Verdens mest velfungerende land bombet til verdens verste land av NATO.

  Daffy holdt på med et stort vanningsprosjekt som skulle få Afrika ut av elendigheten, alt bombet i filler av krigsforbryterne og terroristene i NATO. En forbrytelse så ondskapsfull at den får nazistene til å se ut som en gjeng korgutter i sammenligning.

  Så dette kan NATO terroristen og despoten Erdogan alt om.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere