Tyrkia har kuttet vannforsyninga til 1 million mennesker i Nordøst-Syria

0
Pumpestasjon for drikkevann i al-Hasaka. Foto: Sana.

De siste åtte dagene har folket i det nordøstlige Syria vært uten vann, midt i den brennende hetebølgen som har rammet denne regionen veldig hardt. Dette skriver AlMasdarNews.

Ifølge rapporter fra lokalbefolkningan i Nordøst-Syria har det tyrkiske militæret og deres allierte terrorister kuttet drikkevannsforsyninga til folket i Al-Hasakah, gjennom å stenge det viktige Alouk-anlegget i Ras Al-‘Ayn-distriktet.

Til tross for at Syria prøver å presse terroristene og de tyrkiske styrkene for å få dem til å gjenopprette vanntilførselen til befolkninga, har de nektet å gjøre det, mens de fortsetter sine angrep mot den syriske arabiske hæren (SAA) og Syrian Demokratiske styrker (SDF).

En kilde i byen Al-Qamishli fortalte at de tyrkiskstøttede terroristene med vilje hindrer vannet i å nå folket i Al-Hasakah for å straffe dem for å leve under regjeringen og / eller selvstyringsområdene.

Videre sier kilden at de tyrkiskstøttede terroristene har avbrutt vannforsyningen til folket i Al-Hasakah ved flere anledninger siden de tok kontroll over byen Ras Al-‘Ayn i september 2019.

Flere aktivister har brukt sosiale medier for å fordømme disse handlingene, og har bedt om å få gjenopprettet vannforsyningen til folket.

Den syriske arabiske hæren greide etter hvert å ta vannforsyningsanlegget tilbake fra terroriststyrkene, for dermed å avslutte denne siste vannkrisa i Al-Hasakah.

Å bruke blokkering av vannforsyninger til sivilbefolkninga som ledd i en krig er i strid med internasjonal rett, blant annet uttrykt gjennom Geneve-konvensjonene.


Vipps: 116916.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGoogle og Apple har lagt sporingsapp på alle smarttelefoner
Neste artikkelAntirasisme i Marx’ ånd