Israel angriper Gaza for tiende dag på rad

0
Fra den israelske bombing av Gaza. Skjermdump fra Tweitter

Israelske bombefly gjennomførte massive angrep mot mål i Gaza 20. august 2020. Det er tiende dag på rad at Israel har gjennomført slike angrep. Ifølge palestinske aktiviser var angrepene som voldsomme at de kunne kjennes i hele Gaza.

Den israelske hæren (IDF) sier at de utfører disse angrepene på grunn av at det angivelig blir sendt ut «bombeballonger mot Israel». IDF hevder at de bomber mål som tilhører Hamas.

Egyptiske sikkerhetsoffiserer har prøvd å mekle i konflikten, men foreløpig uten resultat. Det er ikke oppgitt noen tall på døde eller skadde etter angrepene.

Israel forbød import av drivstoff til Gaza 12. august som ledd i straffetiltak i forbindelse med brannballongene, de forbød fiske utenfor Gazas kyst, og stengte grenseovergangen for varer ved Karam Abu Salem – og kuttet dermed leveranser av drivstoff til territoriets eneste kraftverk.

Det var mangel på strøm allerede før denne blokaden, og forbrukerne hadde tilgang til strøm bare åtte timer i døgnet. Det vil nå bare være fire timer om dagen med strøm fra det israelske nettet.

Den internasjonale Røde Kors-komité (ICRC) advarte onsdag om at å stoppe Gazas eneste kraftverk ville skape store problemer i helsesektoren.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelPompeo: – Tyskland, Frankrike og Storbritannia tar stilling for ayatollahene
Neste artikkelGoogle og Apple har lagt sporingsapp på alle smarttelefoner