Elon Musk presenterer gris med datachip i hjernen

0
Illustrasjon: Shutterstock

Tesla-sjefen Elon Musk presenterte 29. august 2020 en gris med en datachip implantert i hjernen. Teknologien er utviklet av selskapet Neuralink, som ble grunnlagt i 2016 og som i hovedsak er finansiert av Musk.

De som deltok på presentasjonen fikk en demonstrasjon av hvordan grisen, som kalles Gertrud, fikk signaler til hjernen vis en datachip. Teknologien bruker spesialdesignede tråder som er ti ganger tynnere enn et menneskehår, og hensikten er implantere dem i menneskehjerner, angivelig for å bekjempe blindhet, hukommelsestap og andre problemer.

Musk sa i juli 2019 at han håpet å kunne implantere slike chips i mennesker innen utgangen av 2020. På den nylige presentasjonen sa Musk at i framtida vil en person med dette implantatet kunne styre sin sjøldrevne bil ved bare å tenke på den. Ifølge milliardæren har Food and Drug Administration i USA allerede signalisert at teknologien vil bli godkjent.

Forbes har omtalt teknologien og nevner at det er betydelig risiko knyttet til en slik teknologi. Det er også etiske, moralske og sikkerhetsmessige problemer knyttet til å plassere datachips i hjernen, problemer som Musk ikke drøfter.

En ting er at denne chipen kan kommunisere med en Tesla eller en mobiltelefon, men siden begge de kan bli hacket, hvem kan så hacke Neuralinks datachip i hjernen?


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIsrael og Emiratene vil skape etterretningsbase på øya Socotra
Neste artikkelKonflikten mellom Frankrike og Tyrkia skjerpes