Israel og Emiratene vil skape etterretningsbase på øya Socotra

0
Skjermdump fra Southfront

Ifølge franske og arabiske kilder vil Israel og De forente arabiske emiratene etablere et etterretningssenter på øya Socotra som tilhører Jemen. Socotra ligger strategisk til i Det indiske havet ved innløpet til Bab al-Mandab-stredet. Øya ligger rett utenfor Afrikas horn. Nesten all transport av olje og gass sjøveien til Europa fra Persiabukta må passere Socotra.

Under den saudiarabiske krigen mot Jemen har Emiratene satset på sin egen hest, en jemenittisk separatistbevegelse, og gjennom den har de sikret seg kontroll over Socotra. Etter at Israel og Emiratene ved hjelp av Donald Trump har inngått en strategisk allianse, har etterretningsfolk fra begge land besøkt øya for å finne ut hvor det er best å plassere et etterretningssenter, skriver Southfront.

Se også en videopresentasjon av dette her.

Israel har fra før av en etterretningsbase på Mount Ambassaira, sør for den eritreiske hovedstaden Asmara. Den begynte de å bygge i 2016.

Emiratene er formelt alliert med Saudi-Arabia, men er i virkeligheten i konflikt med kongedømmet og har valgt sin egen strategi. Hodekapperregimet i Saudi-Arabia er i ei djup krise, både på grunn av økonomiske problemer og på grunn av at krigen mot houthigeriljaen går svært dårlig for dem. Dette gir aksen Israel-Emiratene en fordel, også for å etablere en annen posisjon i konflikten med Iran.

Emiratene er også i konflikt med Tyrkia og sendte 28. august 2020 et brev til FNs sikkerhetsråd der de tok avstand fra Tyrkias okkupasjon av det nordlige Syria og sa at Tyrkias stormaktsgalskap truer hele regionen. I brevet sies det også at Tyrkia er inngangsporten for Daesh-krigere til Syria, Afghanistan og Sentral-Asia.


Vipps: 116916.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.