USA på vei mot å bli det nye Balkan?

0
Svart milits marsjerer i Georgia, USA. Skjermdump fra video.

Svart milits utfordrer hvite nasjonalister. Krever å få opprette en uavhengig svart stat i USA. Tusen væpnede svarte militsfolk marsjerte gjennom Georgias Stone Mountain Park 5. juli 2020 og utfordret hvite «red necks» til å komme ut og slåss mot dem, skriver Newsweek.

Militsen kaller seg «Not F**king Around Coalition» (NFAC). Deres grunnlegger som kaller seg Grand Master Jay sa på telefon til avisa at militsen ar 100 prosent svarte og at de ikke har noe å gjøre med Black Lives Matter.

«Vi er en svart milits. Vi protesterer ikke. Vi er ikke demonstranter. Vi kommer ikke her for å synge, vi kommer ikke her for å rope slagord. Det er ikke det vi holder på med.» «Det er ingen brune folk, ingen hvite folk, alle er svarte. Jeg er ikke en som protesterer. Jeg er kommanderende general i min milits. Vi rekrutterer nye medlemmer som sverger lojalitet til oss.»

Grand Master Jay sa at det også er en annen svart milits som demonstrerte sin styrke i Phoenix. Den svarte militsens mål er å opprette en uavhengig svart stat i det sørlige USA. I en uttalelse som er publisert via Twitter sa han:

«Løsninga er veldig enkel. Vi utsteder en uavhengighetserklæring og erklærer enhver afro-amerikansk etterkommer etter slaver for å være politiske fanger her i USA, og alle som ble ofre for den portugisiske slavehandelen. Og etter det har USA et valg, enten å gi oss et stykke land her – la oss si Texas – og la oss gjøre det vi ønsker, eller så drar vi et sted hvor de vil gi oss vårt eget land slik at vi kan bygge vår egen nasjon.»

Jay sa også at alle hans militsmedlemmer er tidligere militære og at de er eksperter på å behandle våpen.

USA har stolt kalt seg «The Great Melting Pot», men nå likner det mer på «A Great Tinder Box» eller ei kruttønne. Tanken om at landet kan synke ned i en ny borgerkrig er ikke lenger en vill fantasi, men noe som diskuteres i avisartikler og ropes fra talerstoler. Og har man først trukket det kortet, er det få veier tilbake. USA vil i så fall bli et nytt Balkan.

Det finnes på et vis en «skygge av en svart stat» i det sørlige USA. Det viser seg på dette kartet over etnisitet fra US Census Bureau:

Etter avstamning er den største etniske gruppa i USA av tysk herkomst: 49,2 millioner. Den nest største gruppa er svarte eller afro-amerikanere: 41,2 millioner. De med meksikansk opphav er 31,8 millioner, mens 26,9 millioner har engelsk opprinnelse.

Dette kartet kan også studeres sammen med et kart over fattigdom i USA, også fra US Census Bureau:

Hvis USA først begynner å gå opp i liminga, er det massevis av sosiale, politiske og etniske konflikter som kan bære ved til bålet.

På den andre sida finnes det i Afrika et ønske noen steder om at afro-amerikanerne skal «komme hjem».

Ghana har allerede invitert alla afro-amerikanske etterkommere etter slaver om å «komme tilbake til Ghana». 2019 ble erklært som Year of the Return. Men om det er dette NFAC tenker seg, er en annen sak.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.