Faktisk sin faktasjekk er faktisk full av feil

3

Naturfilmkanalen har satt søkelys på en økonomisk problemstilling innen energi: Hva koster vindkrafteventyret egentlig for norske forbrukere?Det er det åpenbart noen som ikke ønsker velkommen.

Dette skriver regissør Magne Helge Sleire og fagansvarlig Sveinulf Vågene i bladet Journalisten. De skriver videre:

Da Faktisk.no kontaktet Naturfilmkanalen 2. juni 2020 og ville «faktasjekke» Naturfilmkanalen sin dokumentarfilm Økonomibløffen syntes vi det var positivt, fordi det kunne bidra til å sette fokus på de økonomiske problemstillingene vi beskriver i filmen.

Disse har stor økonomisk betydning for svært mange mennesker i Norge.

Prosessen omkring «fakta-sjekken» har imidlertid gitt oss grunn til bekymring over den måten Faktisk.no opptrer på. Det gjelder deres bruk av kilder, som i hovedsak er dokumentarens motstandere. Det gjelder også det manglende grunnlaget for Faktisk.no sine påstander, måten de argumenterer på og, ikke minst, selve prosessen rundt tilsvar til deres påstander.

Naturfilmkanalen tilbakeviser alle Faktisk.no sine påstander om feil i dokumentaren.

Vårt fullstendige tilsvar er lagt ut på Naturfilmkanalen.no. Naturfilmkanalen mener at Faktisk.no sin egen «fakta-sjekk» er full av feil, villedende saksfremstillinger og udokumenterte påstander. Faktisk.no har ikke påvist feil i filmen.

Her er den videoen som Naturfilmkanalen har publisert og som Faktisk.no har angrepet:

Sleire og Vågene konkluderer:

Naturfilmkanalen konkluderer med at Faktisk.no sine påstander mot oss er tendensiøs journalistikk full av misforståelser, feil og villedende informasjon, publisert under en klikkfremmende tittel som indikerer en selvsikkerhet som på ingen måte matcher innholdet i artikkelen.

Les den fullstendige gjendrivelsen av påstandene til Faktisk.no her:

Faktisk.no sin «faktasjekk» av dokumentarfilmen Økonomibløffen er full av feil

Faktisk.no viser seg mer og mer som en kampanjeorganisasjon for spesielle politiske interesser og det er all grunn til å trekke deres upartiskhet og journalistiske integritet i tvil.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Det må da være innlysende at dette er tilfelle. Edderkoppen sitter trygg i nettet sitt. Erna elsker å gi skattepenger mens hun samtidig setter Norge i gjeld for en liten influensa. Samtidig selger hun og resten av regjeringen Norge bit for bit.
  Det kan da ikke være tvil om at politikerne våre, samt kongehuset, er skyldig i landsforræderi. Det er jo nettopp derfor jeg hele tiden henviser til dem som våre kjære landsforrædere.
  Følg med hvem som går med den avslørende Sustainable Development Goals pinnen og hvem som er Bilderberg så vet man hvem som vil oss vondt.

 2. Er det mulig ?
  Faktisk er eid av makteliten, altså fienden av folket, 97% av alle artiklene deres er fake og rene konspirasjonsteorier som gang på gang er grundig bevist av de som faktasjekker faktasjekkerene.

  Når maktelitens fake news blekker som har som jobb nr 1 å holde folk som uvitende idioter som skal leve i frykt så de blir lette å kontrollere går sammen om å lage faktisk så blir det enda mer manipulerende fake news.

  Aldri les eller ha noe med de falske faktasjekkerne å gjøre, les kun de som faktasjekker faktasjekkerene! !!!

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg leser NRK så jeg kan se løgnene de forteller. Som her. Arbeidsplasser grunnet vindkraft. Flott! Men hva er realkostnaden? Ikke mange som spør om det.


  Jeg sitter i Nederland og vet derfor ingenting om hva som skjer. Det eneste jeg vet er at når en norsk politiker sier noe er det noe som skjer i bakgrunnen som skader landet og med det folket.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere