– Norsk «Smittestopp» blant de mest inngripende i verden

10
Illustrasjon: Shutterstock

Norske «Smittestopp» er ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International blant de mest alarmerende i verden – sammen med smittesporingsapper fra Bahrain og Kuwait. Dette skriver avisa VG. Avisa skriver videre:

Det skriver organisasjonen i en pressemelding publisert natt til tirsdag – dagen etter at Folkehelseinstituttet (FHI) kunngjorde at de sletter alle data fra appen og setter arbeidet på vent etter et varsel om forbud fra Datatilsynet.

«Bahrain Kuwait og Norge har lansert noen av de mest inngripende covid-19-sporings-appene i verden, som utgjør en trussel for personvernet for hundretusener av mennesker», skriver Amnesty International, og fastslår at smittesporingen kan utgjøre en trussel for menneskerettighetene.

– Har overkjørt folkets personvern

Blant bekymringene til det norske Datatilsynet, som VG skrev om mandag, var at det var satt i gang innsamling av posisjonsdata.

Amnestys sikkerhetslaboratorium har undersøkt apper fra land i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika. Smittesporingsløsningene fra 11 land er undersøkt ekstra grundig: Algerie, Bahrain, Frankrike, Island, Israel, Kuwait, Libanon, Norge, Qatar, Tunisia og De forente arabiske emirater.

Blant disse var det altså Norges «Smittestopp», Bahrains «BeAware Bahrain» og Kuwaits «Shlonik» som var mest alarmerende, ifølge organisasjonen.

– Bahrain, Kuwait og Norge har overkjørt folkets personvern med svært inngående overvåkning, som går langt utover det som er berettiget i arbeidet med å hanskes med covid-19, sier Guarnier.

Vi advarte mot «Smittestopp»

På steigan.no har vi to ganger advart mot «Smittestopp».

Vi går som søvngjengere inn i overvåkingssamfunnet

– Så enkelt er det å forfalske SMS-er fra Smittestopp

Erna Solberg har fått 1,3 millioner nordmenn til å laste ned appen Smittestopp. Det tok 10 minutter for NRK å sette opp et system som sender ut falske varsel.

Dette skriver Martin Gundersen og Øyvind Bye SkilleNRKbeta.

De skriver:

NRK har selv testet hvor enkelt det er å forfalske avsenderadresser for SMS. På kort tid fikk vi satt opp det tekniske systemet som kreves for å sende denne typen SMS-er. En slik melding sendte NRK til informasjonssikkerhetsleder Pål Solerød i Folkehelseinstituttet (FHI).

Solerød fikk opp den falske meldinga på sin telefon og han syntes den så «veldig korrekt ut». Problemet var at den er falsk og at NRK har demonstrert at det er utrolig lett å lage en slik falsk applikasjon.

Vi kritiserte opprinnelig Datatilsynet for å ha avgitt en slapp uttalelse. Den kritikken frafaller vi nå, for tilsynet kommer kraftig og prinsipielt tilbake:

Datatilsynet vil forby «Smittestopp»

Datatilsynet har gjennomgått og kontrollert «Smittestopp» og kommet til at dens krenkelse av personvernet er så alvorlig at tilsynet varsler midlertidg forbud mot appen.

«Omfattende mengder personopplysninger om alle Smittestopps brukere samles inn til enhver tid, selv om det per i dag verken er mulig å benytte disse dataene til smittesporing/-varsling (annet enn i testkommunene) eller i analysearbeid», skriver Datatilsynet.

Tilsynet skriver også:

Vi kan ikke se at FHI gjennom personvernkonsekvensvurderingen eller redegjørelsen i saken har gjort en reell vurdering av den løpende situasjonen når det gjelder nytteverdi og omfanget av personverninngrepet som innsamlingen av de store mengdene data utgjør. FHI har hittil fastholdt at innsamlingen av personopplysninger til alle de uttalte formålene skal vedvare selv om den faktiske nytteverdien av Smittestopp hittil har vist seg svært begrenset.

Vi mener derfor at det vesentlige personverninngrepet som Smittestopp utgjør ikke er forholdsmessig ut fra dagens situasjon. Dette knytter vi både til løsningene som er valgt i Smittestopp, dagens oppslutning om appen og smitteutbredelsen i befolkningen. Vi viser til de grunnleggende kravene til inngrep i privatlivet i grunnloven § 102 og EMK artikkel 8.

Nå har altså også Amnesty slått ned på det samme som det Datatilsynet gjør. Regjeringa Solberg har enda en gang vist at den dytter dårlig gjennomtenkte tiltak ned gjennom halsen på innbyggerne etter først å ha gjort sitt beste for å skape en panikkstemning som gjør det lettere å svelge dem. Denne regjeringa ønsket opprinnelig å ha diktatoriske fullmakter et helt år. Dette ble kraftig beskåret av Stortinget, men selv de udemokratiske fullmaktene som Erna Solberg og hennes regjering fortsatt har er ille nok. Smittestopp er bare enda et eksempel på denne politikken.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Andre smittebølge til høsten ?

  Dette er avisa som lå i Soros stallen, den eneste han hadde i Norge :

  Sjekk ut forsiden på Dagens Næringsliv i dag 16 juni -20, eller helst kjøp den.
  Jeg kjøper ikke aviser, men gjorde et unntak i dag.
  De anbefaler folk å ta ut pengene sine.
  Ber aksjesparere selge dersom de trenger pengene.

  De skriver :
  Dette er ikke normal økonomi.
  Det kan bli stygt om vi får en andre smittebølge.
  Alexandra Morris Investeringsdirektør.

  Event 201 pandemi øvelsesvideoen
  https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174 ( 10.00 - 11.30 )

  Ser at smurfen skriver om det samme ( hadde ikke sett det )

  “Allerede nå vet vi at det kommer en mye mer dødelig “covid” bølge nr 2, det har Bill Gates lovet oss om og om igjen.”

 2. Takk GK :slight_smile:

  DN er enste penge blekka i Norge kapitalkreftene ikke kontrollerer, de har fått masse pes fra de andre på samme måte som Steigan og Resett.
  Ber de folk ta ut penger og selge aksjer ja så gjør man det.

  For min del så vet jeg at 2020 er året at jeg like godt bruker opp alt jeg har og lever som en greve denne sommeren her og lever herrens glade dager :slight_smile:

 3. Håper noen av Steiganforumets dyktige analytikere henger seg på akkurat dette temaet med aksjesalg sett i lys av evnt smittebølgee. Er dette noe de gjør for å kunne kjøpe opp enda mer , for å få kontroll på enda mer kanskje.

 4. Dette vet du like godt som meg GK :slight_smile:

  Når Dypstaten/NWO er på plass så vil en bitte liten hyper rik elite herske over verden og middelklassen og smårike vil være borte, alle vil være lutfattige slaver totalt kontroller ev denne ultra milliardærklubben. Det er denne prosessen de for alvor har satt i gang nå.
  Bare i mars/april tok de over 4000 milliarder fra oss som små og mellomstore bedrifter.

 5. Jeg søkte " project syndicate " i DN og fikk opp endel der, men det er lenge siden, men kjenner ikke til om Soros har noe å si over den utover dette med mulige skribenter fra nettsiden hans.

  Her er en artikkel fra Dagens Næringsliv fra i går hvor samme mann som er på forsiden i dag, er nevnt

  Trenger du pengene dine de neste to årene? Da anbefaler Peter Hermanrud deg å ta sparepengene ut av aksjemarkedet umiddelbart
  Sjefstrateg Peter Hermanrud fortsetter å frykte et kraftig fall på Oslo Børs – til høsten. – Det er klassisk, sier han.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det var rimelig åpenbart at makthaverne ikke ville gi slipp på sitt autoritære regime når generalprøven viste at folket klappet og ikke gjorde opprør

 7. Ojjj… det gikk fort, jeg trodde vi hadde mer tid, Bill Gates second Wave er allerede startet skriver NRK på samme måte som sist.

  Når de så at folk var så hjernedøde og ikke tok til gatene og protesterte på den første bølgen så gikk det som en drøm å sette i gang bølge nr 2. :frowning:
  Hokkus pokkus verden. :frowning: denne tar ut 65 millioner som de fant ut i testen i event 201 18 okt.

 8. Sjekk norske banker som er med i FN systemet/ Agenda 2030 i denne oversikten :

  15 treff på norske banker som er med . ( Norway Ctrl F)
  https://www.unepfi.org/banking/banking/banking-members/

  These frameworks establish the norms for sustainable finance, providing the basis for standard-setting and helping to ensure private finance fulfils its potential role in contributing to achieving the 2030 Agenda for Sustainable Development and Paris Agreement on Climate Change agreed by governments around the world in 2015.
  https://www.unepfi.org/about/

  To become a signatory, banks must:
  Sign the Principles for Responsible Banking
  Every year, signatories’ progress is reviewed. Within four years of becoming a signatory, each bank must have met all requirements set out in the key steps to implementing the Principles for Responsible Banking.

  Accountability
  Signatory banks commit to aligning their business with – and achieving – ambitious targets that contribute to global and national sustainability goals.
  https://www.unepfi.org/banking/bankingprinciples/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere