Vi går som søvngjengere inn i overvåkingssamfunnet

22

Veien til helvete er brolagt med gode forsetter. Sjelden har dette ordtaket vært mer aktuelt. For ikke lenge siden advarte flere rettighetsgrupper mot at verden risikerer å gå som søvngjengere inn i det totale overvåkingssamfunnet.

Reuters omtaler det her. I en tidligere artikkel har vi vist til at Apple og Google forbereder en sporingsapp som skal kartlegge nettverket til folk, angivelig for å spore smittekilder. Og så kommer sannelig regjeringa Solberg, som åpenbart nyter å administrere en unntakstilstand, med appen Smittestopp.

Den er angivelig frivillig og den er angivelig tidsbegrenset. Men siden ledende personligheter i samfunnet snakker om at koronatiltakene må fortsette et år, minst, kan man spørre seg hva midlertidig vil bety i praksis. Datatilsynet, som under Georg Apenes var et fyrtårn for personvern, har tydeligvis kapitulert og kommer med en svært slapp uttalelse.

Foreløpig er det lite motstand mot Smittestopp. Frykt er et svært godt virkemiddel til å overtale folk. Men igjen var det dette med de gode forsettene og veien til helvete, da.

Fra sitt eksil i Russland advarer varsleren Edward Snowden om at regjeringers midlertidige overvåkingstiltak som blir begrunnet med koronakrisa vil bli langvarige. Han sier i et intervju med Vice at «regjeringer bruker koronaviruset til å bygge en undertrykkingsarkitektur.»

I Kina har man gått svært langt i denne typen overvåking og innført et såkalt «trafikklyssystem» som deler folk i tre grupper utfra data på telefonene deres, rødt, gult og grønt. Israels antiterrorbyrå har innført sporingsapp allerede og Singapore har sin TraceTogether app. Dette kommer fort, det kommer massivt og det kommer praktisk talt uten at motforestillingene blir tatt på alvor. Som vi skrev i kommentaren til sporingsappen fra Apple og Google:

Appen fra Google og Apple vil sannsynligvis bli tatt i mot med glede av de fleste, av lett forståelige grunner, og den vil være enda et skritt nedover den sklia som fører oss inn i det totalitære samfunnet. Det neste blir antakelig at du må ha installert appen for å få adgang ulike steder, eller at du må la politiet laste den ned ved tilfeldige kontroller. Brave New World – here we come!


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for tjatta tjatta says:

  Hva er dette nye opplegget at man bare kan kommentere i 8 dager?

 2. Krigen mot Kina. Alt dette som fortoner seg som uforståelig og surrealistisk nå, er underlagt planen om One World Government som Gordon Brown og Henry Kissinger nylig har redegjort for.
  For å kunne realisere “global governance” som det internasjonale Sosialdemokratiet gikk inn for i 2003,SosialistInternasjonalen i Brazil,må i særdeleshet Kina ødelegges. Også Iran.
  Det har allerede lyktes å få 77% av amerikanerne til å bifalle atomkrigen mot Kina og alle media - også i Norge -agiterer for Kinas ødeleggelse.
  For å lykkes med denne krigen er det en stor fordel med militariserte overvåkningssamfunn som nå finnes i alle Nato-stater. Klassekampen har også en begeistret dobbeltside 16 april 2020 om hvor strålende det er at den norske hæren " kan bistå det sivile samfunn". “Sammen er de dynamitt” heter artikkelen begeistret.
  Dette kan man ikke adskille fra det faktum at Rødts forslag til militærbudsjett overgikk alle andre Nato-partier med 188 millioner kroner.
  Alle Nato-stater ruster nå som gale for storkrig. Allerede nå får kinesiske amerikanere bank på gatene i USA.
  Min prognose går ut på at USA vil iverksette sin emergency plan,FEMA, i løpet av 2020. Det er USAs GULAG system bygd opp gjennom tiår. Dens første offer vil være de bloggerne som våger å kritisere Natos versjon av Coronaviruset,eller rent ut forkaste det.
  Med slike folk i Nato-verdenen kan man ikke atomkrige mot Kina. De må fjernes.

 3. Epoch Times 9 april 2020: 77% vil ha oppgjør med Kina.
  Jeg trodde dette var et politisk debattforum og ikke en psykiatrisk institusjon.
  En del bidragsytere her hadde funnet seg langt bedre til rette
  på resett eller document som allerede har startet krigen mot kina propagandistisk.

 4. Det aller siste fra Newsweek,Zero Hedge og Blacklistednews er at National Guard er sendt til Washington DC-regionen i et antall på 10000 mann for å ivareta “Martial Law in Washington DC”

 5. Det er de som hevder at det vil bli civil war mellom Østkysten (California) og MidtVesten. Ikke til forkleinelse for noen,men dekning av USA burde bli bedre her.

 6. Avatar for Comrad Comrad says:

  Overvåkningssamfunnet er forlengst en realitet og nå kommer svaret, på hva informasjonen skal brukes til. Snart kommer appen som vil fortelle deg om du står for nærme en konspirasjonsteoretiker, en nasjonalist, en klimafornekter etc. og fjerner du deg ikke, vil du bli ansett som “smittet”. Da vil de nekte deg å reise, utdanne deg, drive handel, oppdra barn og mye annet, og nå står vi ved vendepunktet.

  Kast maska, gå ut i gata og vis at våger å være et menneske!

 7. Avatar for Rolfgz Rolfgz says:

  Som en referanse til denne saken kan det sikkert være nyttig for noen å se dokumentar-filmen Pre-crime, som ble vist på NRK for en tid siden. Den omtaler hvordan det nå gjøres storstilte forsøk med å samle og sammenstille data som brukere “frivillig” har gitt fra seg, slik at politi og myndighet skal kunne kategorisere sin befolkning i forhold til sannsynlighet for at de vil gjøre et lovbrudd. I denne filmen brukes det en referanse til filmen Minority Report, og sier at det som i filmen ble fremstilt som en science fiction dystopi nå ser ut til å bli virkelighet. Filmen Minority Report baserer seg på Philip K. Dicks science fiction-roman med samme navn.

 8. Avatar for INK INK says:

  Ja, apropos:
  image

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

14 flere kommentarer

Deltakere