Saka mot Michael Flynn blir oppgitt – fullstendig nederlag for «Russiagate»-kampanjen

3
Michael Flynn under en tale i juli 2016. Shutterstock

Justisdepartementet i USA har frafalt saka mot Donald Trumps sikkerhetsrådgiver Michael Flynn etter at det er kommet fram at FBI-folkene som avhørte ham prøvde å få Flynn til å lyve slik at de kunne reise tiltale mot ham.

At tiltalen nå er frafalt, er enda et enormt politisk nederlag for «Russiagate»-kampanjen, som har ridd USAs innenrikspolitikk som en mare siden Hillary Clinton tapte valget i 2016. Det var hennes kampanjeledelse som begynte å spinne fortellinga om at nederlaget skyldtes russisk innblanding allerede valgnatta da nederlaget var klart. Og siden har den herjet som en pest i hele det politiske livet i USA. Michael Flynn ble en av de tidlige ofrene.

Michael Flynn, som er registrert Demokrat, ble satt inn som sikkerhetsrådgiver av Donald Trump i et forsøk på å «drenere sumpen».

Flynn har vært på kant med CIA og har vært åpent kritisk til etterretningsorganisasjonens politikk og vurderinger, blant annet i Libya, Irak og Syria.

Michael Flynn, som tidligere var sjef for USAs Defense Intelligence Agency (DIA) sa i 2016 i et intervju at USA med viten og vilje har «sluppet fram» Al Qaida og IS i Syria og Irak. I et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel sier han at Den islamske staten ikke ville ha eksistert uten Irak-krigen.

På direkte spørsmål om han angrer på invasjonen i Irak svarte Flynn:

– Det var en gigantisk feil. Sjøl om Saddam Hussein var brutal, var det galt å fjerne ham. Det samme gjelder også for Muammar Gaddafi og Libya, som nå er en forfeilet stat. Den historiske lærdommen er at det var et strategisk feilgrep å gå inn i Irak. Historien vil ikke og skal ikke være snill mot den avgjørelsen.

Det var nettopp dette Seymour Hersh skrev om i London Review of Books i artikkelen Military to Military.

Generalløytnant Michael Flynn, direktør for DIA mellom 2012 og 2014, bekreftet at byrået hans hadde sendt en konstant strøm av klassifiserte advarsler til den sivile ledelsen om de alvorlige konsekvensene av å velte Assad. Jihadistene, sa han, hadde kontroll over opposisjonen. Tyrkia gjorde ikke nok for å stoppe smuglingen av utenlandske militser og våpen over grensen. ‘Hvis den amerikanske offentligheten så etterretninga vi produserte hver dag, på det mest følsomme nivået, ville de gått ballistiske,’ sa Flynn til meg. «Vi forsto Isis langsiktige strategi og kampanjeplaner, og vi diskuterte også det faktum at Tyrkia så den andre veien når det gjaldt veksten av den islamske staten i Syria.» DIAs rapportering, sa han, «møtte enorm motstand ‘fra Obama-administrasjonen. ‘Jeg følte at de ikke ønsket å høre sannheten.’

    ‘Vår politikk for å bevæpne motstanden mot Assad var mislykket og hadde faktisk en negativ innvirkning,’ sa den tidligere JCS-rådgiveren. ‘Joint Chiefs mente at Assad ikke burde erstattes av fundamentalister. Administrasjonens politikk var det motsatte.»

Den som sto sentralt i kampanjen mot Flynn var krigshauken John McCain, og hans mål var å opprettholde aggresjonspolitikken mot Russland.

I artikkelen President McMaster, Harry Potter-venstre, og landgangen i Normandie skriver Ivar Austbø her på steigan.no om hvordan kampanjen mot Flynn var en del av en stor helhet:

General H.R. McMaster er en av flere sterke tilhengere av militære intervensjoner som har klart å øke sin innflytelse internt i administrasjonen, i takt med at stemmer som representerer anti-krigsstrømningene i velgerbasen har blitt svekket. Å få ut Michael Flynn var som å velte en dominobrikke – Russland kunne nå virkelig brukes for å legge press på Trump og andre som ønsker mer dialog.

Trump: Flynn var uskyldig, han ble forfulgt

Da han ble orientert om Justisdepartementets beslutning om å frafalle kriminalsaka mot Michael Flynn sa Donald Trump i et intervju i Det ovale kontoret i Det hvite hus:

“Han var en uskyldig mann. Han er en stor gentleman som ble blinket ut som et angrepsmål av Obama-administrasjonen. Han ble angrepet som et ledd i å frsøke å styrte en president. Det de har gjort er en skam, og jeg håper kommer til å måtte betale en høy pris.»

Når tiltalen mot Flynn nå er frafalt, ramler hele korthuset sammen, sies det i de første kommentarene i USA.

Les mer om Russiagate på steigan.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det var først da Michael Flynn begynte å grave i Pizzagate at de lagde saken mot han og begynte å beskylde han for Russiagate.

  Hadde Michael Flynn fått forsette så ville halve Senatet og Kongressen mm blitt buret på livstid for sine perverse grusomheter mot små barn og babyer, som John McCain sa så viste alle om det og alle som prøvde å grave ble drept eller ødelagt. Lolita Island og Lolita ekspressen til Epstein fraktet dem alle til de sataniske stedene der de voldtar og dreper små barn.

  Michael Flynn var en god mann, utrolig at han forsatt er i live.

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det var svært viktig for Nrk å latterliggjøre Pizzagate. Med tanke på samrøret mellom div norske elitister og Epstein + den massive norske finansieringen av Clintonfondet burde dette være noe for gravejournalister. Det syntes å være en akse Norge (penger, politisk fasilitator (Osloavtalen, giverlandkonferanser, “fredsavtaler”, edderkopp for Israel)), Saudi Arabia (penger, våpendistributør, edderkopp for Israel) og USA (penger, våpen, edderkopp for Israel)

 3. “Poll: Majority of Israel’s Jews against West Bank annexation”

  Altså, omtrent like mange nordmenn er for en en-stats-løsning som israelere. Det er like mange nordmenn som ønsker invasjon av Syria som israelere? Mens bare 26% av israelerne støtter Bibi, må vi regne med at blant de religiøse ortodokse er det < 10% som støtter Bibi. På Stortinget pleide 75% å støtte Bibi.
  Det var flere norske soldater i Irak enn israelske soldater. Det israelske bidragene til Clinton Foundation blir blåbær mot de norske bidragene. De israelske bidragene til Libya-krigen blir blåbær mot de norske bidragene.

  Norge hadde ambisjoner om å bli en atom-makt
  “The nuclear reactor at Kjeller, opened on November 28, 1951 was the first reactor outside the US, Soviet Union, Canada, Great Britain and France.”

  Norge er idag ment å være spydspissen i en angrep på Murmansk. Amerikansk framskutt overvåkning kamuflerer seg som “norsk skip”. I VK3 må norske militære installasjoner (Vardø / Vadsø) regne med å bli de første målene for russiske cruise-missiler. Marjata II må regne med å bli sprengt i lufta de første 15 minutter -> 100 døde nordmenn med en gang.

  Norge posisjonerer seg i spissen for depopulasjon av verden. Hvis Afrika, India og Filipinene har tenk å saksøke flere enn WHO / Gates Foundation må det bli Norge. Massiv pro-Gates propaganda fremmes av faktisk.no - en norsk deep state organisasjon. Home for deep state Soros er Sveits, ikke USA eller Israel.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere