Planen om «Russiagate» ble lagt innen 24 timer etter Hillary Clintons nederlag

5

Det pinlige og storstilte showet om Russlands påståtte råvirkning av presidentvalget i USA, det såkalte «Russiagate» har dominert USAs politikk og rettsvesen hele tida siden november 2016, og har som kjent også fått stor betydning for internasjonal politikk.

Det som er mindre kjent av at hele planen om å lansere «Russiagate» som forklaring på valgnederlaget ble klekket ut av staben til Hillary Clinton mindre enn 24 timer etter at hun hadde tapt.

Det er to folk som jobbet på innsiden av Clinton-kampanjen som avslørte dette i boka Shattered: Inside Hillary Clinton’s Doomed Campaign

Forfatterne Jonathan Allen og Amie Parnes hadd en privilegert posisjon under hele valgkampen fordi boka var ment å være fortellingen om triumftoget til den første kvinnelige presidenten i USA. De skriver om «Russigate»-strategien:

Denne strategien hadde blitt spikret innen 24 timer etter Clintons tale da hun innrømte nederlaget. (Robby) Mook og (John) Podesta samlet sitt kommunikasjonsteam i Brooklyn-hovedkvarteret for å få fram saken at valget ikke var helt i orden. I løpet av et par timer, i et rom fylt av tomme hamburgerbeholdere, gjennomgikk de det manuskriptet de ville selge til pressen og publikum. Allerede da var russisk hacking midtpunktet av fortellingen.

     I Brooklyn samlet teamet hennes seg om ideen om at russisk hacking var den store urapporterte hendelsen i kampanjen, som ble overskygget av historiene om stjålet e-post og de pinlige episodene omkring Hillarys egen private server.

«Denne planen kunne bare virke hvis mediene tok agnet,» skrev The Washington Times. Og gjett om de gjorde, de svelget den krok, søkke og snøre. Og mediene har ikke rettet et kritisk blikk på manipulasjonene til Clinton-kampanjen siden den gangen. Det til tross for at mer enn to år med etterforskninger og stor ståhei ikke har klart å avføde noen som likner noen form for bekreftelse av påstandene. Men så var de jo bare et påfunn, et spin, for å berge Clintons ettermæle og kanskje legge til rette for et statskupp i USA.

Les også: Washington Post: Clinton-kampanjen finansierte Trump-rapport

Elizabeth Warren: Primærvalget var rigget til fordel for Clinton

Clinton manipulerte for å få Trump som motstander

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. AnneBrit says:

  Men den var tross alt Plan-B. Noe den bærer tydelig preg av.
  Den som har øyer skal se, den som har ører skal høre.

 2. Men hvad med Trumps kontakter til Rusland? Hvad handler de om?

 3. runeulv says:

  Ja. Plan A er å fjerne Trump’s støttespillere fra sosialt media.

  PS. Jeg forstår hva du mente, men “deplatforming and demonetization” av Trump’s støttespillere er hovedplanen

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.