Fakta om dødelighet i Italia under epidemien

0
Den hellige Rochus av Montpellier besøker sykehuset (Tintoretto 1549)

Italia har satt i gang den mest omfattende unntakstilstanden noen gang i fredstid for å stanse eller dempe koronaepidemien. Departementet for samfunnssikkerhet, Dipartimento delle Protezione Civile, holder daglige pressekonferanser for å orientere offentligheten om det faktiske forløpet av epididemien, og det virker kompetent og profesjonelt.

Det som er kommet fram så langt er at det er særlig eldre folk eller folk som er sjuke fra før som risikerer å dø av koronaviruset.

Ifølge informasjon derfra er gjennomsnittsalderen for de som testet positivt i Italia for tiden rundt 81 år. 15% av de døde er over 90 år gamle. 90% av de døde er over 70 år gamle.

80% av de døde hadde to eller flere kroniske sykdommer. 50% av de døde hadde tre eller flere kroniske sykdommer. Kroniske sykdommer inkluderer hjerte- og karsykdommer, diabetes, pusteproblemer og kreft.

Mindre enn 2% av de avdøde var friske mennesker, d.v.s. mennesker uten eksisterende kroniske sykdommer.

Dette bekreftes også av denne artikkelen i den italienske utgaven av Wired.

Per 4. mars var 14% av de som hadde dødd av koronaviruset over 90 år gamle, 42% var mellom 80 og 90 og 32% mellom 70 og 80. Totalt var altså 88% av de døde over 70 år gamle. Gjennomsnittsalderen på de døde var 81 år. 67% av de døde hadde fra før av tre eller flere sjukdommer.

For yngre mennesker derimot har dødeligheten så langt vært svært lav.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.«Klimakur 2030» – et program for å rasere NorgeDu kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelStoler virkelig Rødt på Faktisk.no?
Neste artikkelKorona: Frankrike og Spania stenges også