Stoler virkelig Rødt på Faktisk.no?

11
Faktisk knytter seg til Facebook og Facebook knytter seg til den psykologiske krigføringa til Atlantic Council.

Partiet Rødt har via sin partisekretær sendt ut en del koronaråd til sine medlemmer. Det er mye fornuftig i disse rådene, ting de fleste kan underskrive. Men vi stusser ikke så lite når partisekretær Benedikte Pryneid Hansen avslutter brevet til medlemmene med følgende:

«Jeg forventer også at du ikke deler rykter og informasjon som er falske og sprer unødig frykt. Sjekk gjerne Faktisk.no, de faktasjekker fortløpende saker som spres om korona. Og ser du venner eller bekjente dele noe usant, forventer jeg at du sier ifra og bidrar til å stanse feilinformasjon.»

Det er et godt råd å ikke spre usannheter, men når ble Faktisk.no Rødts gullstandard for hva som er sant og usant? Finnes det noen intern utredning om dette i partiet? Har man forsøkt å kvalitetssikre det Faktisk holder på med? Vi kjenner ikke til at noe av dette er tilfelle.

Faktisk.no har en agenda og samarbeider så nært med Facebook at de får betalt av den amerikanske nettgiganten. Facebook er på sin side djupt integrert med CIAs psykologiske krigføring, så djupt at de både er finansiert av den amerikanske etteretningsorganisasjonen og rikelig betalt av dem. Facebook samarbeider også med den såkalte tenketanken Atlantic Council, som igjen er NATOs senter for desinformasjon og politisk krigføring.

I en meddelselse til offentligheten skrev Facebook på sine egne nettsider at de er stolte over å ha inngått et partnerskap med Atlantic Council. FB-ledelsen skriver at dette gjør dem i stand til å utnytte den ekspertisen Atlantic Council har når det gjelder politikk og sikkerhet.

Facebook styrker forbindelsen til djupstaten i USA

Faktisk driver dessuten en svartelisting av norske borgere som antakelig er i strid med norsk lov.

Facebook med patentert sensursystem

Nå kommer det: Facebook skal bli Sannhetsministerium

Vi håper Bjørnar Moxnes, som er en sindig og fornuftig mann, kan klargjøre at Rødt ikke ber medlemmene om å stole på Faktisk.no, men å tenke sjøl og bruke sine samfunnskritiske hoder.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for aford aford says:

  Jeg håper dette var ren ironi, retoriske spørsmål og forventning som formalitet, ikke realitet?

  fuckthisk.no ble nok Rødts gullstandard for sannhetssertifisering da fuckthisk.no ble opprettet. Et løv trenger ingen utredninger eller kvalitetssikring for å tas av vinden. Hele den sk. venstresida, inkl. partiet Rødt - kanskje med unntak for de få, suspekte avvikerne som henger rundt her og trimmer tourettes’en - er befolket av gode, anstendige, retthaverske pk’ere som liker alle påfunn som gjør verden enkel og dem selv til snille smartinger. Det er en lammende mangel på sunn paranoia og interesse for konspirasjonsteorier i Den Ulne Hjord (DUH).

 2. Munkekappen din fortjener litt mystisk musikk. Lørdagsvideoen, vettu.

  Kanskje INK liker den bedre enn deg :slightly_smiling_face:

 3. Avatar for aford aford says:

  Det er kanskje mulig, hun får svare selv hvis hun lytter og vil svare.

  Men takk for lørdagsvideo til hoodien uansett! Uavhengig av aktuell musikksmak, er det jo alltid slik at det er tanken som teller! Dette prinsippet gjenspeiles også i straffeloven; det er for eksempel mye mildere straff for uaktsomt enn for overlagt drap! Du kommer derfor unna med bare en advarsel og to års prøvetid for den låta! :+1:

 4. Takk som byr, og som du sa, det er tanken som teller, men unntaksvis må man visse steder fornye medlemskap, og jeg sjekket nettopp i Autoritære og Utøvende Anarkisters Juridiske Diktaturforbund , og hvis jeg hørte riktig i telefonen, ( det skurret noe vanvittig på linja ) der hadde minnsanten medlemskapet ditt utgått på dato, og jeg fikk i følge telefonsamtalen med juristen der , redusert prøvetiden . :wink:
  P.S. Ikke dra Faktisk.no inn i det, er du snill.

 5. Avatar for aford aford says:

  Dersom Autoritære og Utøvende Anarkisters Juridiske Diktaturforbund ikke betaler årskontingent til kd-logo-1-trans-276x32, betaler heller ikke kd-logo-1-trans-276x32 årskontingent til Autoritære og Utøvende Anarkisters Juridiske Diktaturforbund. Frivillig og gjensidig samarbeid - eller ikke. Det er frivillig. Du har sikkert hørt om det. Det er nå opp til Autoritære og Utøvende Anarkisters Juridiske Diktaturforbund å foreslå at vi bare bytter medlemskap oss i mellom og driter en lang marsj i pengetransaksjonene. Dette vil kd-logo-1-trans-276x32 i så fall ta opp til en seriøs vurdering. Eller ikke. Det er frivillig.

  Når det gjelder telefoneringsbaserte henvendelser, er vår policy: “Ikke ring oss - vi ringer ikke Dem!”

 6. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Myten om folkestyret står trolig fortsatt sterkt. At alle rådende institusjoner faktisk er en del av høyresiden og imperialismen er derfor verd å framheve og gjenta.

  Jeg tror likevel det er lurt av venstresiden å beholde ekte forventninger. Forventningene fungerer som lakmus-test. Vi kan da lett se hva de er og ikke er. Det er nyttig.

 7. Avatar for aford aford says:

  Venstresidefolks, f.eks. Steigans eventuelle, positive ekte forventninger til Rødt måtte jo i så fall vært basert på tidligere positive erfaringer for også å være realistiske i noen grad. Er man tilstrekkelig desillusjonert etter gjentatte erfaringer om at rødt forlengst i praksis har forlatt en del av sine tradisjonelle idealer og kjerneverdier, har man selvfølgelig ikke lenger noen ekte forventninger til at Rødt skal kjempe for disse, slik de burde med sitt historiske utgangspunkt. Forventninger skapes av en erfaringsbasert tillit Rødt selv har brutt ned og avlivet, og det gir ingen mening å si at det ville være lurt å beholde dem likevel. Forventning er en følelse som ikke kan slås av og på etter hva som er lurt, den reguleres (mest ubevisst) i hjernen utfra tidligere erfaringer og analyse av aktuell situasjon. Og hvis man rent hypotetisk kunne trykke på en knapp og skru på ekte forventninger om noe, til tross for mangel på realistisk grunnlag for disse, ville vel heller ikke det være spesielt lurt. Det ville være det vi kaller “utilgivelig naivt”, “mot bedre vitende” og slike ting, og gir ingen fordeler eller noe lakmustestverktøy overhodet.

 8. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Hva som er ekte forventningene til et ekte venstresideparti er sikkert ikke det samme som at en forventer at Rødt er akkurat et slikt parti. Jeg tenkte nok på det første.

  Dersom en etter stadige skuffelser fortsatt forventer at partiet er venstreside, ja så enig at det er “utilgivelig naivt”, “mot bedre vitende” og slike ting.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere