Stoler virkelig Rødt på Faktisk.no?

0
Faktisk knytter seg til Facebook og Facebook knytter seg til den psykologiske krigføringa til Atlantic Council.

Partiet Rødt har via sin partisekretær sendt ut en del koronaråd til sine medlemmer. Det er mye fornuftig i disse rådene, ting de fleste kan underskrive. Men vi stusser ikke så lite når partisekretær Benedikte Pryneid Hansen avslutter brevet til medlemmene med følgende:

«Jeg forventer også at du ikke deler rykter og informasjon som er falske og sprer unødig frykt. Sjekk gjerne Faktisk.no, de faktasjekker fortløpende saker som spres om korona. Og ser du venner eller bekjente dele noe usant, forventer jeg at du sier ifra og bidrar til å stanse feilinformasjon.»

Det er et godt råd å ikke spre usannheter, men når ble Faktisk.no Rødts gullstandard for hva som er sant og usant? Finnes det noen intern utredning om dette i partiet? Har man forsøkt å kvalitetssikre det Faktisk holder på med? Vi kjenner ikke til at noe av dette er tilfelle.

Faktisk.no har en agenda og samarbeider så nært med Facebook at de får betalt av den amerikanske nettgiganten. Facebook er på sin side djupt integrert med CIAs psykologiske krigføring, så djupt at de både er finansiert av den amerikanske etteretningsorganisasjonen og rikelig betalt av dem. Facebook samarbeider også med den såkalte tenketanken Atlantic Council, som igjen er NATOs senter for desinformasjon og politisk krigføring.

I en meddelselse til offentligheten skrev Facebook på sine egne nettsider at de er stolte over å ha inngått et partnerskap med Atlantic Council. FB-ledelsen skriver at dette gjør dem i stand til å utnytte den ekspertisen Atlantic Council har når det gjelder politikk og sikkerhet.

Facebook styrker forbindelsen til djupstaten i USA

Faktisk driver dessuten en svartelisting av norske borgere som antakelig er i strid med norsk lov.

Facebook med patentert sensursystem

Nå kommer det: Facebook skal bli Sannhetsministerium

Vi håper Bjørnar Moxnes, som er en sindig og fornuftig mann, kan klargjøre at Rødt ikke ber medlemmene om å stole på Faktisk.no, men å tenke sjøl og bruke sine samfunnskritiske hoder.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.