Fakta om dødelighet i Italia under epidemien

15
Den hellige Rochus av Montpellier besøker sykehuset (Tintoretto 1549)

Italia har satt i gang den mest omfattende unntakstilstanden noen gang i fredstid for å stanse eller dempe koronaepidemien. Departementet for samfunnssikkerhet, Dipartimento delle Protezione Civile, holder daglige pressekonferanser for å orientere offentligheten om det faktiske forløpet av epididemien, og det virker kompetent og profesjonelt.

Det som er kommet fram så langt er at det er særlig eldre folk eller folk som er sjuke fra før som risikerer å dø av koronaviruset.

Ifølge informasjon derfra er gjennomsnittsalderen for de som testet positivt i Italia for tiden rundt 81 år. 15% av de døde er over 90 år gamle. 90% av de døde er over 70 år gamle.

80% av de døde hadde to eller flere kroniske sykdommer. 50% av de døde hadde tre eller flere kroniske sykdommer. Kroniske sykdommer inkluderer hjerte- og karsykdommer, diabetes, pusteproblemer og kreft.

Mindre enn 2% av de avdøde var friske mennesker, d.v.s. mennesker uten eksisterende kroniske sykdommer.

Dette bekreftes også av denne artikkelen i den italienske utgaven av Wired.

Per 4. mars var 14% av de som hadde dødd av koronaviruset over 90 år gamle, 42% var mellom 80 og 90 og 32% mellom 70 og 80. Totalt var altså 88% av de døde over 70 år gamle. Gjennomsnittsalderen på de døde var 81 år. 67% av de døde hadde fra før av tre eller flere sjukdommer.

For yngre mennesker derimot har dødeligheten så langt vært svært lav.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.«Klimakur 2030» – et program for å rasere NorgeDu kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Har folk flest begynt å bruke munnbind der nede?

  Det undrer meg at vestlige land har vært så avvisende til nytten av munnbind. Folk flest har brukt munnbind i de land der epidemien er stoppet.

  Sånn jeg ser det, taler sunn fornuft for at munnbind gir en relativt god beskyttelse mot dråpesmitte.

 2. Det er et vitalt spørsmål om coronaofrene er byboere som går på 6 forskjellige piller daglig, eller om de er landsbyboere uten lege i nærheten.
  Mens 140 mmHg er normalt blodtrykk for en på 70 år, er det en “kronisk sykdom” på legekontrorene.

 3. Avatar for Trygve Trygve says:

  Det er tilfelle at de stedene med mest sykdomstilfeller også er de stedene som har implementert 5G. Dere burde skrive om det.

 4. Ifølge de fleste ekspert uttalelser jeg har lest, beskytter ditt munnbind bedre andre mennesker mot din (usynlige) dråpesmitte fra din egen nysing og hosting. Andres nysing og hosting i din retning og nærhet virker munnbind mindre effektivt mot, det slutter ikke tett inntil huden rundt nesen spesielt, og et virus vil kunne sette seg i øynenes tårevæske-våte overflater.

  Det er bare en maske med utskiftbare filterpatroner og beskyttelsesbriller som slutter tett rundt øynene som gir god beskyttelse sammen med hansker.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Forstår du ikke at vestlige myndigheters plan var å smitte alle i kontrollerte former, så man fikk den flokkimmuniteten åpne grenser behøver, og at de derfor aldri forsøkte å stoppe viruset?

  Om folk brukte munnbind, så ville man ikke kunne hatt smitte i kontrollerte former under karantenetiden. Om karantener ikke er nok, så vll de heller gå for isolasjon, og om det ikke er nok, ennå hardere virkemidler.

  Om myndighetene går ut med anbefaling om munnbind, så betyr det at de har bestemt seg for å knuse kurven, og ikke bare flate den ut, men da kan vi ikke ha fri flyt av folk over grensene etterpå.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Man behøver ikke perfekt beskyttelse fra et statistisk perspektiv for å senke R0 under 1. Man behøver kun å oppnå at hver smittet smitter mindre enn en i snitt, og så dør sykdommen ut.

  Her er forøvrig Sveriges og britenes plan for å oppnå flokkimmunitet:

 7. UNZ er neo-nazi ettersom anti-semittisme er grunnpilaren. Philip Giraldi er den største anti-semitten jeg har sett. Han skjuler sin bakgrunn med “vi gjorde ingenting”, vi fikk bare betalt. Han var selve kjernen i falsk flagg terror, og en som stod Brennan nær - også nazi.
  Philip Giraldi var like mye involvert i 9/11 som George W. Bush.

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Unz er jøde selv, selv om du sikkert vil si selvhatende jøde. Jeg har ikke tenkt til å ødelegge denne tråden med din nazistempling, så du vil ikke få mere svar om det ikke dreier seg om Coronavirus.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere