Bill Gates og kontrollen over verdens helseorganisasjoner

9
Illustrasjon: Shutterstock

Microsoft-gründeren Bill Gates er en av verdens aller rikeste personer. Fra 1995 til 2017 sto han oppført på Forbes’ liste som nummer én på lista over de rikeste milliardærene. Da ble han forbigått av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos. På det tidspunktet vurderte Forbes formuen til Gates til en verdi av nesten 90 milliarder dollar. Gates og kona hans etablerte i 2000 Bill & Melinda Gates Foundation, som nå er en av verdens mektigste stitelser. Vi har sett litt på makta til denne stiftelsen.

Kontroll over Verdens helseorganisasjon (WHO)?

Verdens helseorganisasjon, WHO, er en FN-organisasjon som jobber globalt med helsespørsmål. Men nettopp derfor er det så viktig å få makt over hva organisasjonen gjør og hvilke interesser den fremmer. Dette har Bill Gates opplagt forstått bedre enn de fleste.

Ifølge Wikipedia har WHO og Verdensbanken etablert det de kaller International Health Partnership (IHP+). Verdensbanken er som kjent en del av Bretton Woods-systemet som siden annen verdenskrig har vært en av garantistene for USAs globale hegemoni. Og hvem er så partnere i IHP+? Wikipedia skriver:

IHP+ has partners from around the world including developing countries, civil society organizations (CSOs) and development partners. Originally, 26 signatories including 7 countries, 18 bilateral and multilateral partners, and the Bill & Melinda Gates Foundation signed the IHP+ Global Compact.

WHO driver også noe som heter Alliance for Health Policy and Systems Research, og hvem er med i den alliansen?

De tyngste aktørene der er Bill & Melinda gates Foundation og Gavi, the Vaccine Alliance, som igjen Består av The Bill & Melinda Gates Foundation, Unicef, WHO og Verdensbanken. I tillegg har norske Norad, svenske Sida, USAID, Wellcome Trust og International Development Research Centre, Canada skutt inn store beløp. Den sistnevnte organisasjonen skriver at siden 31. mars 2019 er en av deres største bidragsytere ingen andre enn The Bill & Melinda Gates Foundation. Så har vi United Nations Foundation, og hvem er blant deres største bidragsytere? Jo, ingen ringere enn Bill & Melinda Gates Foundation. (Sammen med denne gjengen.)

Det er rart hva man kan få til dersom man har en formue på nærmere 100 milliarder dollar. For Bill og Melinda Gates har milliardene kjøpt dem kontrollerende posisjoner i verdens mektigste helseorganisasjoner.

Les: Bill Gates’ milde gaver til hvem?

I Norge behandles Bill Gates som en kongelig, og Erna Solberg har gitt over 9 milliarder norske skattekroner til organisasjonene til Gates, ikke minst til Gavi. Aftenposten skrev i 2017:

«Regjeringen har gitt flere milliarder kroner til den globale vaksinealliansen Gavi. Korrespondanse knyttet til rapportering, utbetalinger, oppfølging, evalueringer og referater har manglet i UDs arkiver.»

Selv på venstresida er det lite populært å kritisere en av verdens aller rikeste menn. Det må likevel gjøres. Vi skrev i 2014:

Profitt på helseskadelig produksjon og rovdrift

Organisasjonen GRAIN er en liten non-profit-organisasjon som sier at den jobber for å støtte småbrukere og sosiale bevegelser som kjemper for at lokalsamfunnene skal kontrollere matproduksjon som er basert på biodiversitet. De har gjennomført en større undersøkelse av investeringene til Gates Foundation, og her er noe av det de har funnet ut:

Omtrent halvparten av gavene til landbruk gikk til fire store grupperinger; CGIARs globale forskningsnettverk, internasjonale organisasjoner (Verdensbanke, FN-byråer osv.), AGRA (som er opprettet av Gates sjøl og African Agricultural Technology Foundation (AATF) med blant annet Rockefeller Foundation, USAID og Pepsico blant sine investorer. Den andre halvparten gikk til hundrevis av organisasjoner over hele verden. Blant dem gikk 80% av gavene til organisasjoner i USA og Europa, 10% til Afrika.

Investeringene til Gates Foundation
Investeringene til Gates Foundation

Gates Foundation gir til forskere og ikke til bønder, og helt spesielt gir de til forskning som legger grunnlaget for agro-business.

CGIAR er et slikt nettverk for «grønn revolusjon»-forskning. Med pengene fra Gates har nettverket fått en ny vår og nå i direkte partnerskap med frøfirmaene og produsentene av plantevernmidler.

Investerer i å smøre politikere og endre lands politikk

AGRA går direkte inn i politiske prosesser og driver fram endringer av landbrukspolitikk og reguleringsbestemmelser. I Ghana skrev AGRAs Seed Policy Action Node endringene av landets frøpolitikk. Noe liknende skjedde i Mosambik og Tanzania.

African Agricultural Technology Foundation (AATF) som langt på vei kontrolleres av Gates har fått $95 millioner til å fremme hybridmais og hybridris. De bruker også penger fra Gates til «positiv endring av folks oppfatninger» om GMO og for å drive lobbyvirksomhet for å øke bruken av GMO-produkter i Afrika. Denne påvirkninga drives særlig gjennom Open Forum on Agricultural Biotechnology.

Event 201 og ID2020

Gjennom sin krysskontroll av verdens sentrale helseorganisasjoner har også The Bill & Melinda Gates Foundation sikret seg en sentral plass når globale helsekriser diskuteres, slik som under den såkalte Event 201 som i oktober 2019 diskuterte muligheten av en kommene koronaviruspandemi. The Bill & Melinda Gates Foundation står også helt sentralt i det som kalles ID2020, som er en organisasjon som vil tvinge digital ID på alle verdens innbyggere. Denne alliansen har følgende sentrale partnere:

Accenture, Gavi, The Rockefeller Foundation og Microsoft.

Her har Gates faktisk sikret seg to av de fire viktigste setene ved bordet.

«Privat-offentlig samarbeid»

En av hovedparolene til milliardærklubben World Economic Forum er å knesette «privat-offentlig samarbeid» som prinsipp i alle FN-organisasjoner. Det betyr i realiteten at de rikeste korporasjonene i verden rykker inn og tar kontrollen over FN-organisasjonene og gjør dem til sine redskaper. Bill og Melinda Gates Foundation er modellen og fortroppen for denne politikken, og denne korte gjennomgangen som bare er basert på disse organenes egne informasjon om eierskap og partnerskap viser hvor langt dette er kommet.

Dette er klassekamp, folkens, og det er milliardærene som er de dyktigste til å føre denne klassekampen. Eller som partneren og medinvestoren til Bill Gates, Warren Buffett så poetisk har uttrykt det:

«Det pågår en klassekrig der ute, og det er min klasse, de superrike, som fører denne krigen og vi vinner.»

Les: Milliardærklubben vil omdanne kapitalismen innen 2030

Global Redesign Initiative – vil nytegne den rådende verdensorden

Milliardærenes masterplan – The Green New Deal


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for INK INK says:

  Dette er Steigan på sitt beste! Og her gjør han selvsagt den jobben som journalister og kommentatorer i de store mediene burde ha gjort.

 2. Avatar for Trygve Trygve says:

  Nåja…Jeg venter fremdeles på an artikkel som virkelig avslører hva vaksiner egentlig inneholder av giftstoffer. Det er på høy tid at noen tar bladet fra munnen. Selv sliter jeg med ettervirkninger fra kvikksølvet som var i vaksinene jeg fikk når jeg var liten. Har fått hjelp med alternativ behandling,. Kunnskap på dette feltet trengs sårt. Vaksiner er tydeligvis en sentral del av globalistenes agenda. På tide at småbarnsforeldre blir gjort oppmerksomme på nettopp det.

 3. De store medienes oppgave er å hjernevaske oss med maktens verdensbilde. Venstresidas oppgave er å demontere dette offisielle verdensbildet,men det er lenge siden det ble gjort. Makten og opposisjonen gikk til sengs sammen.
  Når man i dag 18 mars 2020 leser i KK hva Skurdal,Smedshaug og Braanen skriver,skulle en tror det pågikk en slags kappestrid i politisk ønsketenkning. Nå aner en at krisa “kan åpne for nye,solidariske løsninger for alle.”
  Saken er den at alle sentrale stater velter pengene - som i 2008 - inn i Konzerner og banker. For Tysklands del dreier det seg om hele 500 milliarder Euro i retning finansmetropolen Frankfurt. Akkurat samme utvikling i USA naturligvis hvor sjefssjiktet har 30 ganger så store lønninger som workers - hvis noen nå vet hva det er? Arbeiter?
  Allerede forut for Coronakrisa snakket selv de offisielle i Tyskland om “Altersarmut”,pensjonister klarte seg ikke,akkurat som i de aller fleste EU-stater. Italia hevdet at de sendte mer penger til EU enn hva de fikk i gjenytelser og bygget seg derfor om som Kina-vennlig.
  En lang historie kort: for arbeiderklassenes levestandard vil denne krisas etterdønninger bli som en kald brottsjø. Det som høyst sannsynlig vil følge i verden er intensiverte klassekamper, vi vil få se Gule vester i mange land. Arbeiderklassen må betale.
  Det andre som “venstresida” ikke vil ta i er: er denne Coronaen en biologisk krig eller er det en fugle/dyre epidemi? kritiske blogger i verden har for lengst kommet fram til at det er biologisk krigføring,noe som utsatte Iran har sagt fra første øyeblikk.
  Nå finnes det enormt med analyser av dette allerede,så mye at en enkeltperson ikke kan absorbere alt,men en formidabel artikkel av Max Parry finnes på unz.com 16 mars. En kommer langt med å studere den.
  Så ble da den gigantiske militære generalprøven,Defender 2020, for total krig mot Russland avlyst på grunn av Coronaen. Amerikanske web CounterPunch holdt pusten for de ventet det aller verste og skrev:“all it would take for an attack is one false-flag operation.”
  Nå er det da offisielt at rundt 20 000 amerikanske soldater skal hjem igjen i slutten av juli,men vil det skje? Pentagon jobber på spreng for planlegging av kriger.
  Thierry Meyssan på Voltaire.net skriver realistiske saker fjernt fra den provinsielle ønsketenkningen som preger Norge. Om det sivile samfunn skriver han:
  “Om bare noen måneder vil de ikke lenger være som de var forut for pandemien.”
  “Når krisa er over og folkene gjenvinner sitt humør,vil verden kanskje bli en veldig annerledes plass. I siste uke snakket vi om den eksistensielle trussel som Pentagon framførte ovenfor Saudiarabia og Tyrkia,begge stater bestemt til å forsvinne.”(17 mars 2020)
  Det som dominerer på “venstresida” er nå fredelig ønsketenkning a la Karl Kautsky 1910. Det er rett og slett et finere,intellektuelt farget tullball med daglige henvisninger til Financial Times.
  En nekter å ta i noe som går mot det offisielle verdensbildet. Det er ikke i dag noen forskjell.

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  I 2009 ble flere "skoler for stammebarn” i Khammam-distriktet i India brukt som observasjonsstudier for en vaksine mot livmorhalskreft, og denne vaksinen ble gitt til tusenvis av jenter mellom 9 og 15 år. Det var 16 000 fattige jenter i distriktet som fikk denne vaksinen, og mange av dem bodde på statlige skolehjem, ment for “stammestudenter”. Noen måneder senere begynte mange jenter å bli syke, og i 2010 døde fem av dem, så ble ytterligere to dødsfall ble rapportert fra et annet distrikt, der 14 000 skolebarn hadde fått en annen HPV-vaksine.

  En Indisk etterforskningskomité fant ut at samtykket for gjennomføring av vaksineforsøket, ble i mange tilfeller, ble hentet fra skolehjemmet! I mange andre tilfeller ble tommelfingeravtrykk fra deres fattige analfabetiske foreldre funnet på samtykkeskjemaet. Barna/foreldre hadde heller ingen anelse om sykdommens art eller vaksinen. I svært mange tilfeller kunne heller ikke distriktsmyndighetene fremlegge nødvendige samtykkeskjemaer for de vaksinerte barna.

  En slikt vaksinestudie/forsøk ville aldri bli godtatt i et moderne vestlig samfunn, så man kan jo lure på om disse jentebarna ble brukt som forsøkskaniner av Bill Gates og hans selskap, eller var Bill Gates en helt som delte ut gratis vaksiner til fattige stammebarn?

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Det er leger som har gått ut med info og mistet legelisensen for sitt mot. Varslere er uønsket i en verden som blir styrt av eliten. De har en stygg tendens til å koste dem penger for sannhet er kostbar.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Sittter nå å hører på dassrevy18 om hvordan corona krever overnasjonasjonale løsninger pga at nordmenn hamstret dopapir

 7. Reagerte også på denne propaganda greia, med overnasjonale løsninger.
  Kanskje en form for mind control. Først traumatisering, så propaganda.
  Et sted jeg var, stod det en kasse full av tørkepapir på hver side av døra, som man skulle holde på dørhåndtaket med, så man ikke tok direkte på dørhåndtaket, pluss en plakat om dette.

 8. Avatar for Johnny Johnny says:

  Når intetanende jentebarn i u-land blir brukt som forsøkskaniner for eksperimentelle vaksiner så er dette et utslag av uselvisk nestekjærlighet?

  Handler det om uselvisk nestekjærlighet når Bill Gates/microsoft bygger inn bakdører/spionprogrammer i Windows og gir private opplysninger videre til USAs etterretningsorganisasjoner slik at vi alle mister retten til privatliv?

  Må innrømme at jeg er sjokkert over naiviteten/dumskapen til enkelte forumsdeltakere.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere