Irans presisjonsangrep på USAs base i Irak ga Israel en støkk

0
Dette satellittbildet viser hvilken presisjon det var i det iranske missilangrepet der bygninger ble pulverisert en for en slik Revolusjonsgarden ønsket.

Som en gjengjeldelse for Donald Trumps drap på general Soleimani og ni av hans kolleger på den sivile flyplassen i Bagdad gjennomførte Iran som kjent et presisjonsangrep på USAs base i Ain Assad i Irak. Til tross for at Iran hadde sørget for at USA fikk varsel om angrepet i god tid, klarte ikke USAs luftforsvar å skyte ned en eneste av de iranske missilene, og alle traff sine mål med ekstrem presisjon.

Er det ett land som har fått meg seg lærdommene fra dette angrepet, så er det Israel. Det israelske nettmagasinet Debka skriver at dette angrepet må være en rød alarm for Israel, for landet har luftforsvarssystemer som er basert på dem som USA har. Israel vil dermed være sårbart for den samme typen missilangrep dersom det skulle komme til en konflikt, og i et slikt tilfalle er det grunn til å anta at de iranske missilene ville ha truffet sine mål. Iranske Parstoday har fanget opp denne artikkelen og kommentert den her.

Iran har gjort svært mye for å utvikle sine missilsystemer, og angrepet på Ai Assad-basen er bare et lite forvarsel om hva landet er i stand til å utrette med dem. Det har åpenbart rystet en del militære kretser i Israel, og kanskje til og med fått dem til å innse at et eventuelt israelsk angrep på Iran vil kunne bli svært kostbart for Israel sjøl.

Israelsk bombing gjemt bak sivilt fly?

Samtidig kommer det meldinger om at de israelske sngrepene på Damaskus nylig ble gjennomført ved at de israelske flyene skjulte seg bak et innkommende passasjerfly. Det var det russiske forsvarsdepartementet som meldte om dette.

Denne nyheten er også gjengitt i Times of Israel. Det var et sivilt Airbus-fly med 172 passasjerer ombord som skal ha vært brukt som dekke av bombeflyene. I 2018 beskyldte Russland Israel for å ha brukt et russisk militærfly som dekke for et angrep på Damaskus. Syrisk luftvern ble lurt til å skyte på feil mål og alle 15 ombord i det russiske flyet ble drept.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelOver 50 milliarder kroner havner i skatteparadis hvert år. Samtidig har skatteetaten halvert kontrollen.
Neste artikkelNår usannheter blir til fakta – det grønne skiftet i Danmark