Eirik er «Oslos siste murer»: – Bemanningsbyrå er en kreftsvulst på samfunnet

0
Faksimile av artikkel i Fri Fagbevegelse. Bildet er tatt av Jo Moen Bredeveien

Han har prøvd å si fra i snart 20 år. Nå er det nok. «Oslos siste murer» skal pælme skjea og årevis med tradisjoner og kunnskap på sjøen, og aldri se seg tilbake. Dette skriver Fri Fagbevegelse og fortsetter:

«– Nytt?

Den voksne mannen som setter seg ned i sofaen drar litt på det.

– Nei, det er ikke noe nytt. Jeg mener akkurat det samme, jeg.

Den stilrene tomheten i stua, i hele leiligheten, antyder at det er ting på gang. Slik ser det ikke ut i bopelen til en mann som bor alene. Håret er også lengre enn sist, det er faktisk ganske langt. Men noe nytt? Nei, langt ifra.

– Det er ti ting jeg er veldig opptatt av.

Og dette er en av dem, om ikke to eller tre. Hvordan samfunnet vårt har jaget mannen ut av yrket han har drevet med siden han var ungdom, og sørget for å ødelegge hele bransjen, med århundrelange røtter. Det tok oss bare litt mer enn 15 år. Nå nytter det ikke å ta skjea i en annen hånd lenger. Nå må den legges bort, eller helst: Pælmes på fjorden.

Forlater en falleferdig bygning

Du har kanskje hørt om ham, eller lest om ham. Eller lest ham, en av de mange rasende, oppgitte avistekstene han har skrevet, senest på denne siden av nyåret, og ikke mindre enn to av bannbullene. Han finner stadig færre grunner til gjøre den jobben han har blitt flink til etter 40 års erfaring, men tilsynelatende en evig glede i å hisse opp de ansvarlige, de der oppe, med penna og munnen sin.

Dette er altså ikke første gang Eirik Kornmo er i avisa, langt derifra, eller første gang han sier fra om at landet vårt er i ferd med å utslette en hel fagtradisjon. At vi svikter de unge. At biblioteket brenner.»

Kommentar: Ødelegger fagbevegelsen og utsletter kompetansen

Med Høyre og Arbeiderpartiet i spissen har bemanningsbyråene under beskyttelse av EØS-avtalen kunne slå fagbevegelsen i stykker og ødelegge det organiserte arbeidslivet i Norge på bare 15 år. I tillegg har de, slik murer Eirik Kornmo peker på utslettet den kompetansen som fagarbeiderne har båret på fram til i dag. Dette er en kompetanse som det har tatt generasjoner å bygge opp, men når den er utslettet, så er det «biblioteket som brenner». Vestkantsossen i ledelsen for det såkalte Arbeiderpartiet skjønner kanskje ikke sånt, eller de gir fullstendig blaffen.

Og nok en gang dolket Arbeiderpartiet fagbevegelsen og arbeiderklassen i ryggen da de 13. februar 2020 stemte sammen med Høyre mot et forslag om innleieforbud. Dette har lenge vært en kampsak for den radikale fagbevegelsen for å redde stumpene av det organiserte arbeidslivet i Norge fra EØS-avtalens ødeleggende virkninger. Men Ap fortsetter å stemme sammen med Høyre. Støre viser klassesolidaritet – med sine egne.

Dette er noe ikke minst fagforeningsveteranen Boye Ullmann har pekt på i årevis:

Bemanningsbransjen ute av kontroll: – Regulering er ikke nok

Og Støre har fulgt samme kurs hele tida, sjøl om han har prøvd å innbille fagbevegelsen noe annet:

Bemanningsbyråene ødelegger fagbevegelsen, men Støre vil ikke stoppe dem


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelSyria: Første mål er å frigjøre også hovedveien vestover fra Aleppo
Neste artikkel– Stanken av EU-motstand Først pisser de på oss, så klager de på at vi lukter.