IS takker Gud for drapet på Soleimani

7
Fra sørgeprosesjonen i Teheran 7. januar 2020 der antakelig med enn 7 millioner mennesker deltok. Shutterstock

Den islamske staten, IS, uttrykker sterk glede over president Donald Trumps drap på general Qassem Soleimani og de ni andre iranske og irakiske lederne. Dette skriver BBC.

I uttalelsen fra IS som er gjengitt i organisasjonens avis al-Naba heter det at Soleimanis død var en himmelsk handling som er til stor fordel for jihadistene. Uttalelsen nevner ikke at drapet ble utført på oppdrag fra USAs president Donald Trump, men det er tydelig at IS ser på ham som Guds redskap i denne forbindelsen. IS ser på Soleimanis død som en mulighet til igjen å reise seg i Irak og Syria. I artikkelen omtaler IS USA som sine «allierte».

Hvis man holder guddommelig innblanding utenfor, er nok det en realistisk vurdering fra IS. Drapene som Trump beordret er utvilsomt til terroristenes fordel. Faktum er at nettopp general Soleimani var hovedstrategen bak den iranske revolusjonsgardens svært effektive krig mot IS og andre terroristgrupper i Syria. Det at han er drept kan komme til å gi dem et pusterom, takket være Donald Trump.

I irakisk Kurdistan uttrykte alle de politiske partiene sorg over Soleimanis død, skriver den kurdiske nyhetskanalen Rudaw.net. De kurdiske lederne i regionen sa at Soleimani var en hyppig gjest hos dem og at han var en god venn av kurderne. Dette sa de til tross for at Soleimani også var strategen som hindret forsøket på å skape et uavhengig Kurdistan i Irak i 2017.

Sorgmakering utenfor Irans ambassade i Pakistan. Shutterstock.

Det er liten tvil om at få har utfordret USA i Midtøsten slik Soleimani og den iranske revolusjonsgarden, skriver South China Morning Post, og få har bidratt så mye til endringene i Midtøsten som ham. Men avisa minner også om at Soleimani ikke var noen terrorist, men sitt lands fremste militære leder og den poengterer at Soleimani en gang var USAs allierte. Forut for 11. september 2001 hadde Soleimani og Revolusjonsgarden hjulpet USA mot Taliban i Afghanistan, skriver avisas kommentator Kuldip Singh som er pensjonert offiser fra Indias hær. Irak har advart om at Soleimanis død kan gi IS en mulighet til å reise seg igjen.

Bergens Tidende og Den islamske staten er i hvert fall enige om én ting: De er glade for at general Qassem Soleimani ble drept.

Faksimile fra BT

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  Ja, tenker nok at bandittene er takknemlig for at de store bandittene drepte karen som visste å hanskes med dem

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ja, hadde han klart å få til fred mellom Saudi-Arabia og Jemen, så ville ikke det ha vært bra for dem eller deres oppdragsgivere i Israel.

 3. Jeg er sjeleglad for at vi akkurat nå har Steigan.no
  Propagandaen i MSM er formidabel , og det trengst et uavhenig media !

 4. Vet ikke om andre har nevnt BBC dokumentaren på NRK om Soleimani https://tv.nrk.no/program/KOID23005019
  Der forteller kurderne at det var iranerne som kom dem til unnsetning først, både med våpen og soldater.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Nei har faktisk ikke sett det. Tusen takk for at du deler :heart:

 6. Det er kun IS, Al Qaeda og BT som jubler over mordet på Solimani.

  Trump forsvarte seg med at i Idlib så feiret folk drapet i gatene … æææ… i Idlib er det Al Qaeda som styrer og klart de danser av glede.
  14 april bombet han Syria som hevn for at Al Qaeda faket et gassangrep.

  Alt som gjøres fra USA er alltid direkte støtte til IS og terroristene … noe kaller det kanskje tilfeldigheter, men det er nøye planlagt.

  I Ghanisan grunnla de Taliban og utsyrte dem med avanserte stinger raketter., så ble denne gjengene brukt i Jugoslavia på muslimene side, men det var så brutale og ondskapsfulle at muslimene i Bosnia krevde at NATO hentet dem ut igjen og fraktet dem bort.

  I Benghazi plasserte britiske SAS soldater ut bildekk i gatene som de satte fyr på for så å legge seg på hustak med sniper rifler og plukke Libyske politi og soldater som kom til, i fake news media til dypstaten ble det til at Gadafi angriper sitt eget folk, så bombet Norge terroristene frem som i Syria, verdene beste land å bo i ble forvandlet til verden verste land å bo i tillegg til å åpne Afrikas port mot Europa. En forbrytelse som får holocaust til å blekne i sammenligning.

  Det er bare tidsspørsmål før dypstaten setter inn proxy terrorist armeene sine mot Europeiske land for å fremme sin agenda. alt er lov så lenge det tjener saken og så lenge de kontrollerer informasjonskanalene så vil uansett alltid 80-90% bli lurt trill rundt.

  Angående CNN så sier de også at det var Solimani selv som forhindret at IS tok over Bagdad da de var på fremmarsj.

  Trump og det hvite hus sier derimot nå at det var Solimani personlig som sto bak 9/11.

 7. Endelig én, der kan lægge 2+2 sammen!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere