Hvor ble det av Epsteins hallik?

0
Ghislaine Maxwell da hun presenterte TerraMar-prosjektet i Reykjavik. Skjermdump fra video.

Ghislaine Maxwell, datter av milliardæren og Mossad-agenten Robert Maxwell, var som kjent partner til den pedofilidømte og så beleilig selvmyrdede Jeffery Epsten. Hun skal nå leve i skjul i Israel under beskyttelse av Mossad.

Men for få år siden opptrådte hun i mektige internasjonale fora der makt og penger møtes. I 2014 var hun taler på en konferanse i den mektige Council on Foreign Relations, som vi har kalt «den amerikanske overklassens egentlige parti». Hun var der for å presentere sinn prosjekt kalt TerraMar. Dette skrev New York Times.

På det tidspunktet var Jeffery Epstein en av CFRs fremste donorer, og han tilhørte en indre krets som kalles «Chairman’s Circle». Dette var seks år etter at han ble dømt for pedofili. Minst to av Epsteins ofre har navngitt henne som den som rekrutterte dem til pedosilisirkelen til Epstein.

Jenter som har vært ofre for sextraffingen til Maxwell og Epstein navngir henne som den som organiserte det hele. De forteller også om hvordan huset til Epstein fungerte som et sted for hemmelig og intim filming av utvalgte gjester. Det var det huset kronprinsesse Mette-Marit besøkte, og vi får anta at hun også møtte Ghislaine Maxwell der, sjøl om Slottet har vært svært sparsomme med opplysninger om det besøket.

Men hva var dette TerraMar-prosjektet? Ifølge prospektene sine skulle de skape et «global ocean community» knyttet til delt eierskap til «the global commons», det vil si havet. Maxwell foreleste om dette, ikke bare hos CFR, men ved universitetet i Dallas, hun holdt en TED talk og talte i FN om dette. Maxwell presenterte også TerraMar på Arctic Circle-konferansen i Reykjavik i 2013.

Tittelen på foredraget hennes på CFR var “Governing the Ocean Commons: Growing Challenges, New Approaches”. Det lå tidligere på nettsidene til CFR, men er nå fjernet. Men et FN-dokument fra 2013 viser at TerraMar man der tenkte i samme baner og at det handler om såkalt «global governance».

Ghislaine Maxwell var altså helt der oppe i den internasjonale jetsetadelen med tale i FN og Council on Foreign Relations, og nå er hun i dekning i Israel med anklager om trafficking og bordellvirksomhet med mindreårige hengende over seg. I likhet med sin far, Robert Maxwell, som var Mossad-agent og mediemogul, har hun israelsk pass og dobbelt statsborgerskap.

Fortsatt vet vi ikke hvor Epsteins angivelige formue kom fra og hvem som forsynte ham med den. Og fordi Slottet velger å holde tett, vet vi heller ikke hvorfor Mette-Marit hadde gjentatte møter med Jeffrey Epstein og besøkte det beryktede huset hans på Manhattan. Dagens Næringsliv har forsøkt gjentatte ganger å få Terje Rød-Larsen til å forklare hvorfor hans stiftelse hadde så nære kontakter med Epstein og fikk så mye penger fra ham, men uten å lykkes.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFlyulykken: Iran utfordrer Canadas Trudeau til å bevise sine påstander
Neste artikkelDonald Trump har ikke lagt bort krigsplanene mot Iran