– Terje Rød-Larsen en norsk brikke i Epsteins spill

20
Terje Rød-Larsen vil ikke forklare seg om sitt forhold til den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Bakgrunnsfoto: IPI

Terje Rød-Larsen fremstår som en viktig brikke i hvitvaskingen av sexforbryteren Jeffrey Epstein. Nå er han gått i dekning bak en mur av taushet. 

Dette skriver Aftenpostens Harald Stanghelle på prioritert plass i avisa 23. desember 2019. Epstein fikk en dom for pedofili i 2008. Dommen var knusende, for sjøl om han bare ble dømt for ett tilfelle av ovegrep og fikk en svært mild straff, var det klart at han hadde begått overgrep mot mange unge jenter og lagd et omfattende system for å utnytte dem. Dette er omtalt slik i Wikipedias artikkel i 2011. Stanghelle skriver:

«Etter den knusende dommen i 2008 for sexovergrep trakk mange av de innflytelsesrike og viktige vennene seg unna Epstein. Det var ikke like stas lenger å bli assosiert med en mann som kynisk misbrukte pur unge jenter. Middagene, festene og turene med Epsteins privatfly hadde fått en flau bismak.»

Epstein fortsatte med sexorgiene, men han trengte en utvei for å finne veien tilbake til «det gode selskap». Metoden han brukte var penger. Han kjøpte seg et rykte som velgjører og humanist. Han begynte å gi store summer til diverse «aktverdige formål». Og da pengene lå på bordet – eller var overført til konto – glemte mange beleilig den knusende dommen for pedofili. Som Stanghelle skriver: «en av dem som aktivt lot seg bruke i denne hvitvaskingskampanjen var nettopp Terje Rød-Larsen»:

«Allerede i 2010 finnes det spor av de første donasjonene til IPI. Og i 2017 fikk tenketanken hele 375.000 dollar (3,37 millioner kroner) av Epsteins stiftelse Gratitude America LTD. Stiftelsens egen oversikt viser at dette gjør IPI til den største mottageren av Epstein-penger dette året.»

IPI, eller International Peace Institute, er en stiftelse der Terje Rød-Larsen er president. Donasjonen fra Epstein er dokumentert i ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012.

På det tidspunktet da Terje Rød-Larsens stiftelse mottok penger fra Epstein sto det følgende om ham i Wikipedia:

«By 2011 at least 40 girls aged 13 to 17 had come forward with similar stories, some saying Epstein sexually assaulted them during the massage.[10]« Det står også om pedofilidommen mot Epstein: «In June, 2008, after pleading to a single state charge of soliciting prostitution, Epstein began serving an 18 month sentence. Following his release he will be required to register as a sex offender [15]«

Dette visste naturligvis Terje Rød-Larsen. Man kan si hva man vil om den tidligere diplomaten, men at han ikke gjør bakgrunnssjekk på dem han møter, særlig når de gir ham penger, er ikke blant de tingene man kan si. Det er utelukket. Stanghelle skriver:

«Norges daværende FN-ambassadør Geir O. Pedersen har bekreftet at han møtte Jeffrey Epstein på «en arbeidsmiddag om Midtøsten». Det ubesvarte spørsmålet er hva i all verden en dømt sexforbryter uten Midtøsten-erfaring har å gjøre på en slik arbeidsmiddag? «

Rød-Larsens gode venn Geir O. Pedersen satt på pengesekken i UD da de bevilget penger til vennens stiftelse. Han deltok også på middagen med Epstein, skrev Dagens Næringsliv. At Pedersen også visste at det var en pedofilidømt de hadde møte med, er hevet over all rimelig tvil. Og de to herrene var ikke alene om å ta omfavne den dømte overgriperen.

Kronprinsesse Mette-Marit innrømmer at hun har hatt flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013. Hun har møtt Epstein flere ganger både i Norge og i USA, og hun møtte ham en gang i hans hjem i New York. Det var altså ikke et tilfeldig eller enkeltstående møte. Det var en serie med møter, og det gjør Epstein til en prioritert kontakt for Mette-Marit i perioden 2011–2013. Stanghelle forteller også om en annen nordmann som har spist middag med Epstein:

«Under en annen middag ble Kjell Magne Bondevik introdusert for Jeffrey Epstein. Den var i 2013, og den rause milliardæren inviterte Norges tidligere statsminister til et privat møte på sitt kontor. Der skulle det snakkes om pengegaver til Oslosenteret som Bondevik ledet. Under neste New York-besøk spiste han frokost med en stadig raus Epstein og de to ble enige om å følge opp saken.»

Elefanten i rommet – Mossad

Stanghelle stiller et spørsmål som han ikke besvarer:

«Det ubesvarte spørsmålet er hva i all verden en dømt sexforbryter uten Midtøsten-erfaring har å gjøre på en slik arbeidsmiddag?»

Svaret på spørsmålet ligger snublende nær, så nær at Stanghelle overser det: Epstein jobbet for Mossad, og Mossad hadde naturligvis interesse av å kople ham med Rød-Larsen og Geir O. Pedersen og UD. Og Mette-Marit og Bondevik.

Les: Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Les: Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

Flere bindinger mellom Rød-Larsen og Epstein

Harald Stanghelle peker på at det er flere bindinger mellom Terje Rød-Larsen og den pedofilidømte Jeffrey Epstein:

«Terje Rød-Larsens IPI har flere bindinger til Jeffrey Epstein, dokumenterer DN. Blant disse er at Mort Zuckerman, en tidligere forretningspartner av sexforbryteren, har sittet i IPIs styre. Han omtales nå som styreleder emeritus på IPIs nettsider.

Et lite mysterium er dessuten hvem som tok regningen da IPI den 5. mai 2017 var vertskap for forestillingen «Oslo» på Vivian Beaumont Theather. Hele forestillingen var kjøpt opp og ble vist eksklusivt for tankesmiens gjester. 

Det var Terje Rød-Larsen strålende fornøyd med:

«Jeg føler meg virkelig beæret over å være med i fortellingen om denne historien, som gjenspeiler en så monumental episode både historisk og personlig.», siteres nordmannen i IPIs årsrapport.

Men hvem tok regninga for dette rådyre støntet? Se det nekter Rød-Larsen og IPI å uttale seg om.

Flere spor til Israel

Denne Mort Zuckerman som Stanghelle skriver om er milliardæren Mortimer Benjamin Zuckerman. Han er en helt sentral person i Israel-lobbyen i USA. Dette skriver John Mearsheimer og Stephen Walt i dokumentet The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy i 2006. President George W. Bush utnevnte Zuckerman til å delta i sin «æresdelegasjon» til Israel i mai 2008. Han er dessuten omtalt av Israeal som som en av de 70 fremste amerikanske bidragsyterne til forholdet mellom USA og Israel.

Zuckerman er dessuten djupt involvert med en rekke sentrale maktorganer i djupstaten og finansinstusjonene i USA. Han har viktige posisjoner i Aspen Institute, JPMorgan‘s National Advisory Board, Council on Foreign Relations (som vi har omtalt som det egentlige partiet for overklassen i USA), Washington Institute for Near East Policy, det Soros-finansierte International Institute for Strategic Studies.

Taushet som strategi

Terje Rød-Larsen, som ellers er svært taletrengt på bergensk vis, og som sjelden lar en mediamulighet gå fra seg er nå «larmende taus», skriver Stanghelle.

«Nå er det et alt annet enn smigrende bilde som tegner seg av den kreative 72-åringen. Og den ofte så sprudlende bergenseren er larmende taus. Det er også IPI. Ingen vil åpne døren inn til dette mørke kapitlet der en norsk toppdiplomat aktivt har lukket øyene for sexovergrep ved å bidra til gjenoppbyggingen av Jeffrey Epstein.

Strategien er like åpenbar som velbrukt: Den er å gjøre seg utilgjengelig til mediene går lei av saken. Og så gå videre som om ingenting er hendt.

Men så enkelt bør det ikke være. Ikke for en tankesmieleder som i fjor mottok 4,5 millioner kroner fra det norske utenriksdepartementet til en virksomhet hvis nattside nå avsløres. For det bør sitte svært langt inne å gi norske skattekroner til tankesmier med en slik praksis.»

Det er jo den samme strategien Mette-Marit og hennes rådgivere på Slottet har valgt. Det er en kjip og udemokratisk strategi, men saka om Mette-Marits fortsatt uforklarte forhold til sexforbryteren Jeffrey Epstein viser at den virker. Det vet også ringreven Terje Rød-Larsen. Harald Stanghelle gjør sitt beste for at han ikke skal få dø i synden. All ære til ham for det.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Mossad ble skapt av Rothschild / MI6. Victor Ostrovsky - ex-Mossad - forteller at ordrene for Mossad kom utenfra -> les MI6.
  I tilfelle Epstein bekreftes det at han er relatert til Britisk aristokrati. Sir Richard Branson er en av dem.
  Tilbakeblikk på Russiagate. Det var London som produserte Steele-dossier. London arbeidet for Hillary. Senere kom vanvittige anklager fra London om at Putin forgiftet ditt … og Putin forgiftet datt.
  Med 13.000 mill til opprørerne i Syria … vi må lure på hvor Norge kommer inn i bildet. Kongehuset er halvt briter. Norge var en av de største donorene til Clinton Foundation. Det er nærliggende å tro at vi snakker om en nazi-stat. Norge var aktiv i Afganistan, Libya, Irak og Syria? Norge kommer til å være aktiv i Iran?
  Det blir neppe noen fredspris på Trump for å trekke seg ut av Syria. Fredsprisen gikk til han som bombet Mosul og Raqqa sønder og sammen, samt strøm og vann generelt i Syria - fungerende flyvåpen for ISIS. Nei, det er ikke noe jeg dikter opp.


  En fredspris verdig ifølge Nobelpris komiteen

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Man aner konturene av den største politiske skandalen i Norges historie

  • Hvorfor fikk Stoltenberg jobben som NATO leder?
  • Hvorfor ble Aftenostens avsløringer om basestasjoner hvor de mente Israel sto bak dysset ned?
  • Hva skyldtes Bondeviks paranoia med påfølgende sammenbrudd?
  • Hva slags fester har kronprinsparet deltatt i på sudiske yachter?
  • Hvorfor insiterer Nrk på at pedofilibeskyldingene mot Demokratene under valgkampen var konspirasjonsteorier?
  • Hvor kommer pengene til Epstein fra?
   Det burde gjennomføres en uavhengig granskning av alle donasjoner til Clintonfondet. Ned til hver krone.
 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  I følge mine kilder, var Epsteins fremste kvalitet - at han var “fun to be with”, som Donald J. Trump uttrykte det. Han ble sannsynligvis rekruttert av Ghislaine Maxwell, som visstnok er en slags kvinnelig James Bond - hun fører både u-båt, fly og helikopter. Og hun er etter sigende like seksuelt deprivert som Epstein var.

  I følge utallige vitner, var huset fylt med en kombinasjon av av kjendis-selfies og nakenbilder av småjenter. Det er urovekkende dersom Mette-Marit ikke fikk det med seg.

  Jeg synes det er tankevekkende at Rød-Larsen er der han er, mens de fleste som var sentrale i “Oslo-avtalen” er tause for alltid. Og palestinerne har det verre enn noensinne.

 4. Det er flere måter å lese Harald Stanghelles artikkel i Aftenposten i dag på.(23 des 2019)
  Epstein-sakens opprulling er bare i sin begynnelse og det vil naturligvis framkomme at Epstein/Maxwell var noen av Israels aller viktigste representanter i USA. Allerede nå går det slike reportasjer på amerikansk tv og vi vikler oss inn i Mossad black-mailing industri. Lolita Expressen med toppolitikere.
  Men se det,noe sånt antydes ikke engang i en liten bisetning hos Stanghelle. Han holder på og tjaser om “sexforbryteren” som om de norske politiker-kjeltringene ikke utmerket godt visste at snakket man med Epstein så snakket man med Israel Lobbyen,Mossad og Netanyahu. DET ER JO DET SOM ER HOVEDPOENGET.
  Det går an å se det slik at Stanghelles artikkel langt på vei - med sine “sexovergrep” - mer er en avledningsmanøvre enn noen uredd søken etter sannheten om disse forbindelsene.
  Men denne sannheten ruller og lar seg ikke stoppe av Stanghelle heller.

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Nettopp. De var på sporet i basestasjonsaken. Men tok et valg om at israelsk etteretning i Norge ikke skal avdekkes. Når en høyesterettsdommer gifter seg med en dømt leiemorder vet man hvor landet ligger. For ikke å nevne AP toppen som deltok i angrepet mot øst Jerusalem. Og tungtvann. Og eksport av marinefartøy. Etc etc. Og nå Rød Larsen

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Dette er riktig, da det igjen er den anonyme nettsvermen som graver, og vestlige myndigheter har ikke verktøy for å stoppe en uorganisert anonym memebasert sverm, da de kun har erfaring fra å stenge ned spredning av uønskede ideer ved å stenge ned personer og organisajoner. ’

  Det er som sagt mye skjult som skal komme frem nå som vi er mange nok som graver, og hvor det er et alternativmedia som kan publisere funnene.
  blued%20epstein

 7. Avatar for aford aford says:

  “Ikke fikk det med seg” meg i hekken. På tide med en republisering av dette blinkskuddet av party-sessa som gjesteforeleser i en barnehage. Den som har gått rundt og trodd at Mette ikke hadde andre viktige oppgaver for kongehuset enn på en diskrét måte, via sitt gamle nettverk, å stabilt forsyne Haakon med noe godt, røykandes til å putte i vaporizeren, og kanskje en molly eller to (mdma) til bruk i festlig lag, har tatt feil.

  mass%20education
  – Ska mi se, åssen va’dde nå igjen …

 8. Det som er typisk for den såkalte “alternative opposisjon” i Norge i dag er at resett,document etc overhodet ikke skriver om Mossad i denne saken. Derved skulle man tro det handlet om dårlig moral og brudd med sex-påbud.
  Hvis man vil bli sensurert i “opposisjonen” skal man bare skrive litt om Israel og Mossad,så er du vekk på et blunk.
  Faktum er at global zionisme seiler opp som en verdensmakt: i Frankrike,USA,England og Tyskland er det nå antisemittisme å si noe kritisk om Israel. Det vil helt sikkert bli en EU-lov i løpet av 2020.
  Hizballahs politiske aktivitet i Tyskland er også forbudt og dette har naturligvis sammenheng med de planlagte krigene mot Iran-Hizballah.
  Og uten tvil er det slik at det er Mossad som legger grunnlaget for israeliseringen av vestlige samfunn. Epstein/Maxwell har vært den synlige delen av dette globale prosjektet,men selv det er det mange som nekter å se.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

12 flere kommentarer

Deltakere