FBI etterforsker Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epsteins partner

0
Noen av de unge kvinnene som anklager Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell for overgrep. Skjermdump fra reportasjen i CBS.

Den britiske partneren og den angivelige halliken til Jeffery Epstein, Ghislaine Maxwell, og noen andre er under FBI-etterforskning etter Epstein-saken, har kilder fortalt amerikanske og andre medier. Dette går blant annet fram av BBCs oppslag.

De blir etterforsket for mulige forbrytelser knyttet til anklagene om sexhandel som ble satt fram mot den amerikanske finansmannen før han ble selvmordet i fengselet i august.

FBI-etterforskningen ble opprinnelig gjort kjent gjennom Reuters, som siterte kilder i etterforskningen. Verken Reuters eller andre nyhetsbyråer i USA, som kontaktet Maxwells advokater fikk svar, og FBI nektet å kommentere.

Etterforskningen antas å være i de tidlige stadiene, og det er ingen nye anklager i vente. Kildene har ikke avslørt andre navn på dem som etterforskes eller flere detaljer om mulige forbrytelser, utover å si at det gjaldt personer som kan ha gjort Epsteins handlinger lettere.

Reuters sa at det ikke var planer om å intervjue prins Andrew, «ettersom han ikke hørte til den kategorien.» Prins Andrew var også en venn av Epsteins. I november sa prinsen fra seg oppgaver i den britiske kongehuset og sa at Epstein-skandalen hadde blitt en «stor forstyrrelse» for familien.

Jeffrey Epstein’s first suicide attempt video is missing

Hans offer Virginia Giuffre fortalte BBC om hvordan hun ble presset til å ligge med prinsen og 60-Minutes Australia har denne reportasjen om pedofilinettverket til Epstein der det handlet om trafficking for sex med svært unge jenter. Epstein og hans venninne og hallik Ghislaine Maxwell opptrådte også med prins Andrew på Ascot i 2000, så deres forbindelser går langt tilbake.

Epstein var medlem av The Trilateral Commission og The Council of Foreign Relations, to av de mektigste institusjonene i USA.

Overvåkingskameraer for å filme «private situasjoner»

Maria Farmer, som saksøker boet til Jeffrey Epstein, sier at hans hjem i New York City var under konstant TV-overvåking. I sitt første TV-intervju forteller hun «CBS This Morning»s Anthony Mason at hun ble vist «medierommet.» Det var et skjult rom i huset der flere menn satt og fulgte med på monitorer. De viste video som fulgte det som skjedde på toaletter og i soverom i hele huset. Dette var opplagt for å filme kompromitterende situasjoner, video som det er rimelig å regne med kunne bli brukt til utpresning. Se hennes utvidede samtale med Mason 19. november på «CBS This Morning.»

YouTube player

Forbindelser til de aller mektigste

Det er kjent hvordan folk som Bill Clinton og prins Andrew deltok på «selskapene» til Epstein og antakelig forsynte seg av varene. I tillegg hadde han kontakter til de aller mektigste, kontakter som ikke nødvendigvis var av kriminell art, men som viste hvor ansett og akseptert han var i de høyeste sirkler.

Tidsskriftet Vanity Fair skriver for ekspempel:

«Epstein forble et fast inventar i elitekretser selv etter at han var en registrert sexforbryter. For noen år siden var han for eksempel gjest ved en middag i Palo Alto som ble arrangert av LinkedIns medstifter Reid Hoffman for MIT nevroforskeren Ed Boyden. På middagen introduserte Elon Musk Epstein for Mark Zuckerberg. («Mark møtte Epstein i løpet av en gang på en middag som hedret forskere som ikke var organisert av Epstein,» sa Zuckerberg-talsmann Ben LaBolt. «Mark kommuniserte ikke med Epstein igjen etter middagen.»)»

Mette-Marit og Rød-Larsen

Dette bringer oss til kronprinsesse Mette-Marit og Terje Rød-Larsen. Vi vet at de hadde til dels langvarig og høyt prioritert kontakt med Epstein. Mette Marit har til og med innrømt at hun har besøkt det beryktede huset hans på Manhattan, det med alle overvåkningskameraene. (Hun var i følge med noen, som Slottet av en eller annen grunn informerte oss om, i en melding som ellers informerte om svært lite.)

Geir Ramnefjell skriver i Dagbladet:

«Dagens Næringsliv har gravd fram at stiftelsen Bill & Melinda Gates var involvert i å introdusere den norske kronprinsessen med sexforbryteren Epstein første gang de møttes i 2011. Avisa erfarer dette, som betyr at de har det de mener er sikre opplysninger fra en kilde som ikke kan offentliggjøres.

Gates og Epstein hadde et omfattende samarbeid, har pressedekning avslørt. En forbindelse Gates først nektet for, men nå har beklaget. The New Yorker har blant annet avslørt hvordan Epstein fikk Bill Gates til å donere 2 millioner dollar til eliteuniversitet MIT.

Ekteparet Gates har pleid omgang med det norske kronprinsparet, og de har samarbeidet om en rekke veldedige prosjekter.»

Javisst har de forbindelse med Gates. Mette-Marit er medgrunnlegger av og sitter i ledelsen for The Maverick Collective sammen med Melinda Gates, og ble i den forbindelsen i 2016 utpekt som en av The leading global thinkers of 2016.

Epstein vanket i det miljøet til tross for at det var velkjent at han var en dømt sexforbryter. Og vi har ennå ikke fått svar på spørsmålet om hvem som anbefalte Epstein til Mette-Marit eller hva de samarbeidet om eller hvorfor hun besøkte ham privat.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Når det gjelder Terje Rød-Larsen, så vet vi at han og hans gode venn Geir O. Pedersen i UD ikke bare møtte Epstein og hadde en middag med ham. Vi vet at Rød-Larsen var en viktig brikke i hvitvaskingen av sexforbryteren Jeffrey Epstein, som Harald Stanghelle skrev i Aftenposten.

IPI, eller International Peace Institute, er en stiftelse der Terje Rød-Larsen er president. Donasjonen fra Epstein er dokumentert i ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012. Stanghelle skriver:

«Allerede i 2010 finnes det spor av de første donasjonene til IPI. Og i 2017 fikk tenketanken hele 375.000 dollar (3,37 millioner kroner) av Epsteins stiftelse Gratitude America LTD. Stiftelsens egen oversikt viser at dette gjør IPI til den største mottageren av Epstein-penger dette året.»

Harald Stanghelle peker på at det er flere bindinger mellom Terje Rød-Larsen og den pedofilidømte Jeffrey Epstein:

«Terje Rød-Larsens IPI har flere bindinger til Jeffrey Epstein, dokumenterer DN. Blant disse er at Mort Zuckerman, en tidligere forretningspartner av sexforbryteren, har sittet i IPIs styre. Han omtales nå som styreleder emeritus på IPIs nettsider.»

Denne Mort Zuckerman som Stanghelle skriver om er milliardæren Mortimer Benjamin Zuckerman. Han er en helt sentral person i Israel-lobbyen i USA. Dette skriver John Mearsheimer og Stephen Walt i dokumentet The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy i 2006. President George W. Bush utnevnte Zuckerman til å delta i sin «æresdelegasjon» til Israel i mai 2008. Han er dessuten omtalt av Israel som som en av de 70 fremste amerikanske bidragsyterne til forholdet mellom USA og Israel.

Overvåkingskameraer for å filme intime øyblikk, prostitusjon, trafficking, milliardærer med rause pengeoverføringer og tette kontakter med toppfolk i Israel. Denne saka har Mossad skrevet med store bokstaver over hele seg. Derfor er det liten grunn til å være optimistisk når det gjelder hva etterforskningene i USA vil få fram i lyset.

Les: Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Les: Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDirektesending på Facebook om Norges jakt på plass i FNs sikkerhetsråd
Neste artikkelTerroraksjon i Mogadishu drepte minst 78 mennesker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).