En revolusjon i militære spørsmål

8
Den hypersoniske gllideren Avangard. Illustrasjon: Sputnik

USA har ført minst ni kriger i det 21. århundret og kan ikke notere seg for en eneste seier, enda krigene er ført mot militært underlegne motstandere. Samtidig forbereder Pentagon seg på å føre krig mot både Russland og Kina.

Men utfra hva man har sett fra USAs strateger, er det mulig at de ikke helt har forstått at de allerede har tapt den usårbarheten som bestandig har vært USAs privilegium, det at man har vært sikker på å ikke bli angrepet på eget territorium mens man legger byer og land i grus på den andre sida av havet.

Pepe Escobar omtaler boka til Andrei Martyanov med tittelen “The (Real) Revolution in Military Affairs,” og sier at den antakelig er den viktigste boka som kom i 2019. Martyanov er en framtredende russisk militæranalytiker som bor og arbeider i USA og blogger på engelsk.

Martyanov forklarer at med de nye våpensystemene som ikke minst Russland, men også Kina har utviklet, er det ikke bare slik at USA ikke lenger er usårbart, men dersom USA skulle forsøke seg på noe så vanvittig som å angripe Russland og/eller Kina, vil løven bli hjemsøkt i sin egen hule og bli ødelagt der.

Det gjelder blant annet det hypersoniske missilet Kinzhal, som kan nå 10 ganger lydhastigheten og har en rekkevidde på 2000 kilometer. Martyanov skriver:

«Intet eksisterende anti-missilforsvar i den amerikanske marinen er i stand til å skyte [det ned] dette missilet selv om de skulle klare å oppdage det.» Kinzhal har en rekkevidde på 2.000 km, som gjør at flyene som skyter dem ut, MiG-31K og TU- 22M3M, «er utenfor rekkevidde for det eneste forsvaret som en US Carrier Battle Group, en hovedpilar i amerikansk marinemakt, kan stille opp – nemlig sine medbrakte jagerfly.»

Kinzhal var et av de våpnene Vladimir Putin presenterte i sin viktige tale 1. mars 2018, og da han hadde presentert disse våpnene sa han:

«Jeg ser det som min plikt å kunngjøre følgende: All bruk av atomvåpen mot Russland eller dets allierte, våpen av kort, middels eller noen rekkevidde i det hele tatt, vil bli betraktet som et atomangrep på dette landet. Gjengjeldelsen vil være øyeblikkelig, med alle tilhørende konsekvenser.»

Dette burde være klar nok tale for enhver som kan lese eller lytte.

Et annet av de nye våpnene som Russland nå har i sitt arsenal er Mach 27 glideren Avangard, som gjør ethvert anti-ballistisk missilsystem ubrukelig. Russland har også anti-skip missilet Zircon som kan nå Mach 8 og som gjør USAs hangarflåte til «sittende ender».

Russland brukte Kinzhal i Syria på 1000 kilometersavstand og traff et mål «på størrelse med en Toyoya Corolla», som Escobar skriver. Det må ha fått de beste mililtæranalytikerne til USA til å skjønne at det er umulig å forsvare deres kommandosentraler i NATO. Martynov skriver:

«Innføringen av hypersoniske våpen heller sikkert noe skikkelig kaldt vann i blodet på den amerikanske besettelsen om at det nordamerikanske kontinentet er sikkert mot gjengjeldelse.»

Kina ligger ikke langt etter Russland i utvikling av slike nye våpen, og der de ikke er like langt framme kan de kjøpe av russerne, siden de to landene nå, ikke minst på grunn av USAs sanksjoner og trusler, er militært allierte.

Kina har «hangarskipsdreperen» DF-21D, som kan senke et hangarskip på 1500 kilometers avstand. De har mellomdistansemissilet DF-26, det hypersoniske missilet DF-17 og kyssermissilet YJ-18A, som skytes ut fra ubåter.

Martynov oppsummerer:

«Det er ingen paritet mellom Russland og USA på felt som luftforsvar, hypersoniske våpen og generelt rakettutvikling, for bare å nevne noen felt – USA henger etter på disse feltene, ikke bare i år, men i generasjoner.»

I tillegg ligger særlig Russland svært langt framme når det gjelder når det gjelder elektronisk krigføring slik at de kan jamme og blinde USAs mest avanserte angrepssystemer.

I mesteparten av det globale sør er folk klar over at USAs hegemoni er slutt og man vender seg til regelbaserte systemer som den eurasiske union, Shanghai Cooperation Organization (SCO), Asia Infrastructure Investment Bank (AIIB) og «silkeveibeltet» som framtidsrettede plattformer for internasjonalt samarbeid som alternativer til «den uerstattelige nasjonen».

Men et stort problem er at sjøl om USA er forbigått militært på mange områder og det tilstrekkelig grundig til å bli rasert i tilfelle de skulle være så vanvittige å angripe Kina eller Russland, så er USA fullstendig i stand til å snuble inn i en slik katastrofal krig.

Den tankegangen som er uttrykt i Nuclear Posture Review.

The Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere

The Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det store spillet tilsier at de vil bli rasert uansett, da Kina vil kvitte seg med en konkurrent som kan bli farlig i fremtiden, så USA kan like så godt gå til krig nå, og håpe at de klarer å rasere motstanderen mer, og derved bli den “vinneren” som tvinger resten av verden til å bygge dem opp, om ikke de ubombede også vil se sine hovedsteder redusert til rykende ruiner.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Vi har hørt Trump, Putin og Xi har en hemmelig overenskomst, for å unngå VK3
  De kjenner til at noen planlegger VK3 … en fortsettelse av VK1 + VK2
  Phil Schneider snakket om en “svart hær”

  VK3 dreier seg ikke om at USA skal vinne. Målet for Soros er at USA skal legges i grus.
  Soros er igjen topp i Vatikanet. USA står i veien for NWO. Marxister skjønner ingenting her.

  biblical
  QAnon post / link

  På norsk: VK2 vil be søndagsskole sammenlignet med VK3

  Proposjoner: “Borgerkrigen” i Guatemala 1980 tilsvarte 10 mill drap i USA. Borgerkrig i USA kan fort bli 20 mill døde

  Japan VK2
  Tap soldater = 2,100,000+
  Tap sivile = 800,000 ??

  Alle byer i Japan ble brannbombet. Til slutt var det bare Hiroshima og Nasaki igjen? Og så ble tapet “800,000” ??
  Wikipedia er nazistisk

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Interessant info
  Filmen “Cold Case Hammerskjøld” forteller at 5000 sør-afrikanske agenter opprettet “helsesenter” over hele Afrika (uten å ha noen helsefaglig bakgrunn) og startet “injeksering av afrikanerne med AIDS” (i kombinasjon med Smallpox vaksiner). De 5000 var “headed” av MI6 og CIA

 4. En får det inntrykk av den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien med kapitalforvaltnings-selskaper som største eiere, at det dreier seg ikke så mye om å vinne kriger, men å selge så mye våpen som mulig. Langsomme kriger som de kan trekke ut i det uendelige som feks Afghanistan, hvor de selv bestemmer militært omfang er ideelle kriger for dem.

  USAs krigsvåpen-industri sysselsetter 3,2 millioner og har over 20000 underleverandører, og det gjelder å ha fulle ordrebøker til enhver tid, så eierne blir fornøyde med avkastningen på sine investeringer. Den drives altså som et hvilket som helst annet storkonsern med et krav om vekst fra sine eiere kapital-forvaltningsselskapene. Veksten må da komme av forlengelse av pågående kriger, nye langvarige lavintensitets-kriger og mer våpensalg gjennom høyere vedvarende militære spenninger verden over.

  Trusselbildet mot USA som rettferdiggjør bruk av halve statbudsjettet for forsvars(angreps)industrien lager de selv, og formidles til den vestlige befolkningen fra deres eget propagandaapparat, vestlig presse og media, som eies av de samme eierne til krigsvåpen-industrien.

  Industrien har forsvarsministere fra egne rekker som fra Raython og Boeing, og har hatt sine folk høyt oppe i forsvarministeriet helt fra de fant opp atombomben. Den enorme fortjenesten brukes blant annet til å kjøpe beslutningstakere som politikere som annen storindustri gjør.

  Skal en krigsvåpen-industri ha private eiere og selv bestemme trusselbildet? Nei selvfølgelig ikke, men den alminnelige innbygger i den vestlige verden stiller aldri seg det spørsmålet, for MSM vestlig presse og media forteller det dem ikke, eiet av krigsvåpen-industriens eiere som de er.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Trump gikk til valg på “få slutt på disse uendelige krigene”. Idag ser amerikanerne gjennom spillet til Nancy Pelosi. DEM har nå holdningen at med mindre Trump blir stilt for riksrett vil de tape valget 2020. Jfr. det med Norge hvor 90% støtter DEM. Vi skjønner ingenting.
  Jeg vil gjette at de fleste i Norge tror at US’s økonomi er verre stilt enn EU, mens tallene jeg fant var at USA hadde dobbel vekst av EU.
  Trump er for fossil energi. Liberal vestkyst-byer som Los Angeles og San Fransisco rømmes idag pga. forfall. Fornybar energi med gigantiske batterier fungerer ikke. Los Angeles og San Fransisco er hva Norge etterstreber.
  Jeg så en beregning som viste at solpanel på taket kjøpt inn 2011 (solstat San Fransisco) trengte 9 år for å bli break even.

 6. Med den enorme økningen i militært materiell som nå har datastyring, det gjelder nå alt tyngre materiell, er sjansen for at en storkrig utløses av en teknisk feil som for eksempel på et radaranlegg mye større enn før. Nå som USA saboterte avtalen som begrenset bruk at mellom-distanse atomraketter, øker faren for at en atomkrig sterkt.

  Melder et radaranlegg ved en teknisk feil om et rakettangrep, vil beslutnings-tiden om et gjengjeldelses-angrep skal iverksettes av Russland og Kina kortes ned fra minutter til sekunder, for USA/NATOS atomrakett-batterier vil stå bare noen mil fra russiske og kinesiske landegrenser.

  Vi vet nå at verden var minutter fra atomkrig på 60-70-80 tallet, men rett mann på rett plass til rett tid forhindret katastrofen med modige beslutninger. Men da hadde de minutter på avgjørelsen, idag blir det ofte sekunder ved teknisk feil, eller atomkrigen utløses av programmeringsfeil av feks kunstig intelligens som feiltolker radarsignaler.

 7. Til enorm fortjeneste for den multinasjonale legemiddelindustrien, for AIDS medisin dags-dosene koster bare noen kroner å fremstille, men ble solgt/selges for flere hundre kroner. Noe av det mest innbringende for Big Pharma siden AIDS-epidemien startet, og det er lenge siden.

 8. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det er folk som passer på jorden. Det er ikke vi som har det siste ordet her. Ballistiske atomraketter godtas ikke.
  Som offiser ved amerikansk rakettbase fortalte:
  -Ingenting virket
  Disse folkene er tankelesere. De følger med Trump og Putin. Ingenting blir ved tilfeldighet.
  Det er mange raser som gjør krav på jorden. Vi er den minst utviklede av disse rasene.
  I slike tilfeller som Fukushima vil de nøytralisere radioaktivitet. Det kan de også.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere