Egypt og Tyrkia sender militær støtte til hver sin av de stridende partene i Libya

0
Kilde: Southfront

Tyrkia undertegnet nylig en militær samarbeidsavtale med den FN-støttede regjeringa i Libya, Government of National Accord (GNA), med sete i Tripoli og Tyrkia engasjerer seg tydeligvis militært i dette landet som tidligere lå under det osmanske riket.

Utenrikskomiteen i det tyrkiske parlamentet godkjente 16. desember 2019 en militæravtale mellom Tyrkia og Libya, skriver den tyrkiske nettavisa Yenisafak.com. Tyrkias spesialutsending til Libya, Emrullah Isler, sa i den forbindelsen at med dette trekket tok Tyrkia en sterk posisjon i det østlige Middelhavet og «viser at det er en spiller de andre må regne med».

Les: Tyrkia vil etablere en militærbase i Libya

På den andre sida sender Egypt tanks til landet for å støtte feltmarskalk Khalifa Haftar og hans Libyan National Army, LNA, med hovedbase i Øst-Libya. LNA har støtte fra Russland, og Hellas har sendt sin utenriksminister Nikos Dendias til Benghazi for å forhandle med LNA. Erkerivalene Hellas og Tyrkia er altså på hver sin side i denne krigen.

Samtidig rapporteres det at tusenvis av leiesoldater strømmer til Libya, særlig fra Sudan, for å delta på LNAs side i krigen.

Siden NATO med Norge og vår rødgrønne regjering i spissen angrep og ødela den libyske staten har landet vært i kaos. Jihadistiske grupperinger har slåss om makta, terrorister, menneskesmuglere, slavehandlere og andre banditter har herjet i det landet «vi» la åpent for dem, og du finner ikke én norsk politiker som er villig til å innrømme noen form for ansvar for det helvetet «vi» skapte.

Patrik Paulov skriver om dette her:

Kaos efter kriget som inte får nämnas – 9 punkter om striderna i Libyen

Natos bombkrig gjorde Libyen till ett vilda västern på 2000-talet

22. desember 2019 satte LNA-styrkene en deadline på tre døgn der de forlangte at GNA skulle trekke styrkene sine tilbake fra Tripoli og Sirte innen 25. desember.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.