Egypt og Tyrkia sender militær støtte til hver sin av de stridende partene i Libya

4
Kilde: Southfront

Tyrkia undertegnet nylig en militær samarbeidsavtale med den FN-støttede regjeringa i Libya, Government of National Accord (GNA), med sete i Tripoli og Tyrkia engasjerer seg tydeligvis militært i dette landet som tidligere lå under det osmanske riket.

Utenrikskomiteen i det tyrkiske parlamentet godkjente 16. desember 2019 en militæravtale mellom Tyrkia og Libya, skriver den tyrkiske nettavisa Yenisafak.com. Tyrkias spesialutsending til Libya, Emrullah Isler, sa i den forbindelsen at med dette trekket tok Tyrkia en sterk posisjon i det østlige Middelhavet og «viser at det er en spiller de andre må regne med».

Les: Tyrkia vil etablere en militærbase i Libya

På den andre sida sender Egypt tanks til landet for å støtte feltmarskalk Khalifa Haftar og hans Libyan National Army, LNA, med hovedbase i Øst-Libya. LNA har støtte fra Russland, og Hellas har sendt sin utenriksminister Nikos Dendias til Benghazi for å forhandle med LNA. Erkerivalene Hellas og Tyrkia er altså på hver sin side i denne krigen.

Samtidig rapporteres det at tusenvis av leiesoldater strømmer til Libya, særlig fra Sudan, for å delta på LNAs side i krigen.

Siden NATO med Norge og vår rødgrønne regjering i spissen angrep og ødela den libyske staten har landet vært i kaos. Jihadistiske grupperinger har slåss om makta, terrorister, menneskesmuglere, slavehandlere og andre banditter har herjet i det landet «vi» la åpent for dem, og du finner ikke én norsk politiker som er villig til å innrømme noen form for ansvar for det helvetet «vi» skapte.

Patrik Paulov skriver om dette her:

Kaos efter kriget som inte får nämnas – 9 punkter om striderna i Libyen

Natos bombkrig gjorde Libyen till ett vilda västern på 2000-talet

22. desember 2019 satte LNA-styrkene en deadline på tre døgn der de forlangte at GNA skulle trekke styrkene sine tilbake fra Tripoli og Sirte innen 25. desember.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Nå virker det som om USA og Tyrkia støtter samme part i Libya. Ikke dårlig til NATO-allierte å være må man kunne si. Kan det tenkes at Tyrkia er ute etter å sikre landet tilgang til oljekilder og spesielt nå som det ikke lenger er mulig for Tyrkia å kunne kjøpe olje fra IS-kontrollerte områder i Syria?

  2. Avatar for runeulv runeulv says:

    Fra den britiske propaganda avisen “the Guardian”, og dette om at tusenvis av sudanesere strømmer til betyr egentlig ikke så mye, om det skulle være sant, da de er elendige soldater. Det viktige er at det er russiske soldater der, da de er gode på å hjelpe og lære de lokale nok til at de kan vinne kampen. (Syria og en million opprør under den forrige kalde krigen.)

  3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

    Libya er ørken. Da er beduiner konge. Ikke engang IDF kan ørkenkrig. Der går det på Coca Cola og NATO-støvler.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.