Det er bevist: USA, Storbritannia og Frankrike begikk en internasjonal krigsforbrytelse 14. april 2018

0
Påstanden om gassangrep i Douma var usanne og det visste OPCW.

Wikileaks har publisert enda flere dokumenter fra Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), organisasjonen som skulle etterforske påstandene om et gassangrep fra den syriske hæren i Douma.

Disse dokumentene viser at ledelsen for OPCW forsøkte å fjerne alle spor av en rapport fra Douma, Syria, som pekte på en mulig falsk flagg operasjon der.

Et av dokumentene er en e-postutveksling datert 27. og 28. februar mellom medlemmer av Fact Finding Mission (FFM) som er utplassert til Douma og seniorfunksjonærene i OPCW. Det inkluderer en e-post fra Sebastien Braha, sjef for kabinettet ved OPCW, der han instruerer at en ingeniørrapport fra Ian Henderson skal fjernes fra det sikre registeret til organisasjonen:

Braha skrev at man skulle «fjerne alle spor, om noen, av levering / lagring / hva som helst.”

“Please get this document out of DRA [Documents Registry Archive]… And please remove all traces, if any, of its delivery/storage/whatever in DRA”.

Hovedfunnet til Henderson, som inspiserte stedene i Douma og to sylindere som ble funnet på stedet for det påståtte angrepet, var at de mer sannsynlig var plassert der manuelt enn falt fra et fly eller helikopter fra stor høyde. Hans funn ble utelatt fra den offisielle OPCW-rapporten om Douma-episoden.

Les også: Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

Et annet dokument utgitt 27. desember 2019 er referatet fra et møte 6. juni 2018 der fire ansatte i OPCW hadde diskusjoner med “tre toksikologer / kliniske farmakologer, en bioanalytisk og toksikologisk kjemiker” (alle spesialister på kjemiske våpen, ifølge referatet).

Hensikten med dette møtet var todelt. Det første målet var

“Å framskaffe ekspertråd om verdien av eventuelt å grave opp mistenkte ofre for det påståtte kjemiske angrepet i Douma 7. april 2018”. Ifølge protokollen ble OPCW-teamet informert av ekspertene om at det ville være liten grunn til å grave opp levningene etter ofrene. Det andre poenget var å «fremkalle ekspertuttalelser fra rettsmedisinske toksikologer angående de observerte og rapporterte symptomene til de påståtte ofrene.»

Mer spesifikt,

«… om symptomene som ble observert hos ofrene stemte overens med eksponering for klor eller annen reaktiv klorgass.»

I referatet som er lekket heter det:

«når det gjaldt påstanden om at de hadde vært eksponert for klorgass eller lignende, var ekspertene helt klare i sine uttalelser om at det ikke var noe samsvar mellom symptomene og kloreksponering.» .

Medlemmer av OPCW-teamet skrev at den sentrale konklusjonen fra møtet var

”At symptomene som ble observert ikke stemte med eksponering for klor eller noen andre kjemikalier”.

Kort og godt: OPCWs egne eksperter konkluderte med at det ikke hadde vært noe gassangrep i Douma. Og dermed forsvant også det grunnlaget USA, Storbritannia og Frankrike påberopte seg for sitt angrep på Syria 14. april 2018. Dermed blir dette angrepet definitivt å regne som en krigsforbrytelse, også etter en snever definisjon av begrepet.

Det var denne mannen, Sebastian Braha, som ga ordre om at sporene etter OPCWs rapporter skulle fjernes.

Forfalskning for å berge en tapt krig

Allerede 9. april 2018 trakk vi her i steigan.no fortellingen om et angivelig gassangrep i Douma i tvil. Siden har vi fulgt opp dette sporet av en forfalskning i mange artikler. Lekkasjene fra OPCW som Wikileaks har brakt fram i lyset har gitt oss rett.

Les denne artikkelen fra 9. april 2018: Det angivelige gassangrepet i Douma

Lekkasjene fra OPCW viser også at vi hadde rett da vi i juli 2018 beskyldte NRK for å lyve om Douma.

Les: NRK og andre medier løy om giftgass i Douma

NRKs usanne oppslag om den påståtte gassangrepet i Douma. NRK forfalsker her innholdet i OPCWs rapport.

De siste avsløringene via Wikileaks viser også at den erfarne våpeninspektøren Scott Ritter hadde rett da han gikk ut mot disse påstandene allered i april 2018:

Våpeninspektør Scott Ritter bestrider USAs påstander om kjemiske våpen

Den anerkjente MIT-forskeren Theodore Postol sa i mai 2019 at det angivelige gassangrepet i Douma i 2018 ble Syria «iscenesatt».

Postol ble intervjuet av Aaron Maté fra The Grayzone, og han var svært tydelig i sin vurdering av den lekkede rapporten om det angivelige «gassangrepet» i Douma i april 2018:

«Bevisene er overveldende for at dette gassangrepet var arrangert,» sier Postol.

Postol har blant annet vært rådgiver for Kongressen i USA og for Pentagon. Han har mottatt en rekke vitenskaplige priser, blant annet fra Federation af American Scientists i 2016, en pris han fikk for «eksepsjonelle bidrag til vitenskap og teknologi og framstående ytelser til fordel for menneskeheten».

Journalisten Robert Fisk dro til Douma så snart han kunne etter det allierte angrepet i 2018, og han kom til samme konklusjon allerede da:

Bevisene det aldri var meningen vi skulle se om «gass»-angrepet i Douma

De siste lekkasjene fra OPCW viser ikke bare at det ikke hadde vært noe gassangrep. De viser også at ledelsen i OPCW var klar over at deres egne eksperter hadde konkludert med dette. Og de ga ordre til forfalskning av sine egne arkiver for å dekke over dette.

Les: Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

Lekkasjene viser også at NRK og de fleste andre ledende medier i Norge har løyet op det påståtte gassangrepet. Men når vil deres redaktører og de journalistene som har formidlet disse løgnene gå ut til sine lesere og seere og beklage sine gjerninger?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTerje Tvedts seks foredrag mot samtidens historieløshet
Neste artikkelClaudette Colvin, arbetartjejen som inte passade in
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).