Nord-Amerika har tapt tre milliarder fugler siden 1970

0
Helt vanlige fugler forsvinner i milliontall. Illustrasjon: Shutterstock

Nord-Amerika har mistet nesten 3 milliarder fugler siden 1970, sier en studie som ble publisert 19. september 2019, som også fant betydelig nedgang i populasjonene til hundrevis av fuglearter, inkludert de som en gang var ansett som svært vanlige.

Totalt sett har fuglebestandene i USA og Canada gått ned med 29% de siste 50 årene, ifølge studien, som forfatterne sier er et tegn på en utbredt økologisk krise.

«Flere, uavhengige beviser viser en massiv reduksjon i fuglebestanden,» sa forskningsleder Ken Rosenberg, seniorforsker ved Cornell Lab of Ornithology og American Bird Conservancy, i en uttalelse.

«Vi ventet å se fortsatte nedgang av truede arter. Men for første gang viste resultatene også omfattende tap blant vanlige fugler over alle habitatene, inkludert de fuglene som er vanlige i hagen.»

Funnene viste at av nesten 3 milliarder tapte fugler tilhører 90 prosent 12 fuglefamilier, vanlige, utbredte arter som spiller viktige roller i næringskjeden og økosystemene, fra frøspredning til skadedyrkontroll. Hardest rammet er fugler som holder til på åkrer og enger. Antallet deres er redusert med 53 prosent eller totalt 720 millioner fugler. Vadefugler og andre fugler i strandområdene er redusert med en tredel og for en del arters vedkommende er antallet blitt urovekkende lavt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.