Klart for ny offensiv mot Idlib

0
Foto: Al Masdar News

Den syriske hæren inngikk en ensidig våpenhvile i Idlib etter å ha frigjort den sørlige delen av provinsen ved den strategiske byen Khan Shaikun. Terroristene respekterte aldri denne våpenhvilen, og nå later det til at den syriske hæren gjør seg klart til en ny offensiv for å frigjøre større deler av Idlib.

Les: Den syriske hæren frigjør den strategiske byen Khan Sheikhoun

En massiv konvoi av syriske styrker har samlet seg i den nordlige delen av Aleppo-området, skriver Al Masdar News. Dette er øst for Idlib, så hvis det settes inn et støt derfra vil det være en knipetangsmanøver der den andre delsen av knipetanga vil være styrkene i sør og sørvest.

Den syriske hæren fortsetter frigjøringa av Idlib

Den kurdiske nyhetstjenesten Hawar News Agency (ANHA) skriver at disse styrkene vil bli brukt til å sikre Aleppo by og områdene rundt den.

Avisa Al-Watan skriver at den syriske hæren har samlet seg ved Al-Ghaab-sletta og i det nordlige Latakia med sikte på en ny offensiv mot Hay’at Tahrir Al-Sham, det vil si al-Nusra. Dette er ikke offisielt bekreftet av den syriske hæren, men det er da også lite trolig at den vil si noe om sine offensive planer. At meldingene kan vise seg å stemme blir bekreftet av at den syriske hæren alt har rettet kraftige angrep mot stillingene til HTS i det sørlige Idlib.

Etter at det sørlige Idlib er blitt frigjort har den syriske hæren drevet en omfattende opprenskningsaksjon for å spore opp og fjerne terroristenes våpenlagre og underjordiske baser. Dette er både tidkrevende og farlig, men det er også helt nødvendig, blant annet fordi terroristene fortsatt kan ha skjulte styrker der.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.