Den syriske hæren inngår avtale med SDF om passering av Eufrat

3
Foto: Den kurdiske nyhetstjenesten ANHA

Som kjent holder USA-alliansen med hjelp av det kurdiskdominerte SDF det nordøstlige Syria okkupert. Men SDF ser åpenbart at USA-okkupasjonen vil ta slutt, og har begynt å sende ut følere for å få til en løsning med Damaskus. Demarkasjonslinja mellom SDFs og USA-koalisjonens område og de områdene som kontrolleres av den syriske hæren går langs Eufrat-floden.

Nå har den syriske hæren og SDF inngått en avtale om å åpne en passasje i det sørlige Deir Ezzor ved Eufrat. Dette skriver Al Masdar News.

Den nordøstre delen av Syria er okkupert av USA og administrert av PYD/SDF. Al-Tanf i sør er okkupert av USA.

Denne avtalen vil gjøre det mulig for sivile å passere mellom de to områdene og drive handel på tvers av Eufrat.

Military Times i USA skriver at USAs tropper og tropper fra SDF sammen har patruljert den syriske grensa mot Tyrkia. Dette bør noteres av dem som fortsatt måtte mene at det ikke er noen allianse mellom USA og SDF. Denne meldinga kom bare dager etter at SDF hadde sagt at de vil trekke sine styrker tilbake fra den såkalte sikkerhetssonen som Tyrkia og USA ulovlig har opprettet på syrisk territorium.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Partiet Rødt omtaler de nordlige områdene i Syria som frigjorte, syriske områder som er okkupert av amerikanerne og kurdere i fellesskap! Kurderne har ved hjelp av amerikanske styrker gått langt utenfor sine områder i Syria, og tatt kontroll over de viktigste jordbruksområdene og oljefeltene, slik at Syria nå må importere olje og matvarer, og denne importen gjør EU alt de kan for å blokkere!

  Mange fine ord i uttalelsene fra landsmøtet i Rødt, men det skjuler ikke det faktum at Rødt indirekte støtter USAs krigføring og okkupasjon i Syria, og jeg har aldri hørt Rødt har protestert over EUs blokade, dette skyldes nok at de er sterkt i mot Assad som de omtaler som en diktator. At Assad er folkevalgt med et stort flertall har ingen betydning for politikerne i Rødt.

  Jeg er dypt sjokkert over dette sosialistiske partiet!
  Fysj…

  Uttalelse vedtatt av landsmøtet 2017:
  Rødts landsmøte sender en hilsen til dere som leder en framgangsrik kamp for kvinnefrigjøring
  og for en ny type tverrkulturelt folkestyre i den nordlige delen av Syria.

  Vi arbeider for at Norge skal oppheve den økonomiske og humanitære blokaden av Føderasjonen Nordlige Syria og i stedet yte humanitær hjelp og bidra til gjenoppbygginga av de frigjorte områdene.

  https://rødt.no/kurdistan

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  PKK har alltid vært AKP mlˋ/Raudts kjæledegger. Og Israel er en av deres fremste støttespilere

 3. Synd at Rødt, med en såpass retorisk sterk leder ikke endrer dette budskapet i 2019. Bildet har blitt mer enn klart nok for de fleste “skolerte” på disse to åra. Moxnes kunne med den talegaven han har opplyst alle de som ikke har tid, ork eller vilje til å sette seg inn i det som faktisk har skjedd. Det er jo det bakenforliggende han vil til livs i sin kamp mot utbytting (her velferdsprofitører) for profitt. Men så har vi jo da historien om Gary Webb, Assang og flere med. Kan bare håpe på at dette vil komme på banen etterhvert. Å vekke folk opp fra sin innbilte tornerosesøvn er ikke gjort i en fei.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere