Den syriske hæren fortsetter frigjøringa av Idlib

0
Kartet viser den militære situasjonen i det nordlige Syria 30. august 2019. Kilde: Southfrront

Etter å ha nedkjempet terroristene fra al-Nusra og frigjort den strategiske byen Khan Sheikun i det sørlige Idlib har den syriske hæren fortsatt sin framrykking mot nord. Stadig flere småbyer, landsbyer og jordbruksområder blir frigjort. Dette skriver det syriske nyhetsbyrået Sana.

Terroristene, som i hovedsak er styrkene til al-Nusra, har svært mye våpen og ammunisjon og de er godt befestet i huler og tunnellsystemer. Russisk flyvåpen har bombet disse anleggene gjentatte ganger og den syriske hæren har rensket opp den ene befestningen etter den andre.

Southfront melder om det samme. De skriver dessuten om at russiske spesialstyrker deltar i offensiven og har utslettet flere grupper av terrorister.

Etter forslag fra Russland har Syria gått inn for en ensidig våpenhvile i Idlib. De oppfordrer terroristene til å slutte seg til våpenhvilen, men det er lite sannsynlig at de vil gjøre det. al-Nusra er innstilt på å kjempe til det siste, manes andre antakelig vil prøve å flykte inn i Tyrkia.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan er misfornøyd med utviklinga i Idlib. 27. august dro han på et endagsbesøk til Moskva for å prøve å få Vladimir Putin til å stanse offensiven til den syriske hæren. Han fikk en vennlig mottakelse – og oppnådde absolutt ingenting.

Normalisering

Mens krigen raser i nord går livet i Damaskus stadig mer normalt. De har vært internasjonal handelsmess i byen og den samlet 100.000 besøkende 30. august 2019.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.