Tyrkia rykker inn med panserkolonne i Syria for å redde terroristene

0
Tyrkia har sendt inn en kolonne for å redde terroristene ved Khan Sheikhoun. Foto: Syrianews.

Tyrkia har gjennomført en regelrett invasjon i Syria med en militærkolonne for å komme terroristene i Idlib til unnsetning. Det syriske flyvåpenet har svart 19. august 2019 med å bombe nær kolonnen for å advare den mot videre framrykking. Dette melder blant annet Syrianews.cc.

Den syriske hæren har påført terroristene i al-Nusra store nederlag etter hvert som den har frigjort område etter område i det sørlige Idlib. Deres knipetangsmanøver lukker seg rundt al-Nusra-basen i Khan Sheikhoun, noe som vil åpne for en djupere framrykking nordover for de syriske styrkene.

Dette kartutsnittet viser hvordan den syriske hærens knipetang lukker seg rundt al-Nusra-basen i Khan Sheikhoun. Kilde: Southfront.

Dermed viser Tyrkia ansikt ved å sende en militærkolonne inn for å bistå al-Nusra. Forsvarsdepartementet i Damaskus har gjort det klart for regjeringa i Ankara at de syriske styrkene ikke vil avslutte eller bremse sin offensiv på grunn av at den tyrkiske kolonnen nå står i Idlib.

En melding fra det tyrkiske forsvarsdepartementet bekrefter at kolonnen er angrepet, men hevder at Tyrkia har rett til å sende inn en slik kolonne. De hevder at dette er i henhold til demilitariseringsavtalen mellom Tyrkia, Russland og Iran. De ser ikke ut til å få støtte for dette synet verken fra Russland eller Iran. Her er for eksempel det iranske PressTVs versjon av denne alvorlige episoden.

Det meldes at den tyrkiske kolonnen består av 28 tunge kjøretøyer, deriblant tanks og andre pansrede kjøretøyer. Tilsvarende meldinger kommer fra Southfront som pleier å være svært godt informert om krigshandlingene i Syria.

Syriske styrker skal ha inntatt en åsrygg nær Khan Sheikhoun for å blokkere de tyrkiske styrkenes framrykking, skriver AlMasdarNews.

Terroristenes støttespillere i USA, Vesten, Tyrkia og oljediktaturene forstår naturligvis at Syri er i ferd med å utslette basene til de terroristiske leiesoldatene deres, og de gjør hva de kan for å hindre det.

Etter mange måneder med forberedelser ser det nå ut som om den syriske hæren med støtte fra Russland og Iran er i ferd med å rulle opp terroristenes stillinger i Idlib. Veien til full frigjøring av Idlib kan likevel ble tung og vanskelig, siden de kanskje 100.000 terroristene har fått enorme mengder våpen og forsyninger fra sine støttespillere. Men når en frontu rakner kan ting likevel skje fort.

Terroristene i Idlib nedkjempes landsby for landsby

Syrias seire mot terroristene åpner veien for en avgjørende kamp om Idlib

Terroristene taper strategisk stilling i Idlib

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.